реклама
Sucurity Police

реклама

Директорка міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна про коронавірус на каналі «Актуально з Волошиним»:

Показники дійсно зростають. Ми завжди за показниками йдемо вслід за країнами Європи і західними областями, і завершуємо цю хвилю. Тут нічого дивного немає, це стандартний розвиток епідемічного процесу. Чи перейде Черкащина до червоної зони - важко сказати. Ми вже маємо досвід долання перших хвиль, і, вважаю, саме завдяки цьому нам вдалося ще не потрапити в червону зону.

5555

Як справляються лікарі з навантаженням? Ситуація нині контрольована. Для цієї хвилі характерна середньо-важка форма хвороби. Нова мутація вірусу хоч і дуже швидко поширюється, проте викликає менш агресивні форми захворювання, тому такого навантаження на реанімаційні відділення, як під час третьої хвилі, немає. Стосовно плинності кадрів - середні цифри залишилися незмінні з доковідних часів, і в лікарні дійсно працюють досвідчені люди, які працювали в усі хвилі ковіду.

Чому період самоізоляції скоротили до 5 днів?

Вважаю, що це пов’язано з новими властивостями вірусу. Дослідження доводять, що, навіть якщо через 5 днів людина має позитивний ПЛР-тест, на фоні роботи імунітету в організмі, вона вже не є небезпечною для інших.

Чи може людина переносити вірус не хворіючи?

Будь-яка хвороба має певні стадії і ми не завжди можемо одразу зрозуміти, що вже хворіємо і можемо інфікувати інших. Саме для цього потрібно дотримуватись маскового режиму та дистанції, користуватись антисептиком і зміцнювати імунітет.

Про пом'якшення обмежень у деяких країнах Європи

Таке рішення є державною тактикою. Здебільшого в таких країнах великий відсоток вакцинованих та перехворілих, що збільшує загальний імунітет. Проте такі рішення завжди призводять до збільшення кількості хворих, тобто населення перехворіє скоріше і більше людей матимуть імунітет. Та є лише одне питання - чи справиться медична система з раптовим збільшенням кількості хворих. Я вважаю, що все ж таки носіння масок та інші обмеження є доцільними, адже розтягнуть у часі інфікування населення і медична система не буде в кризовому стані. Ми маємо розуміти, що коронавірус уже прийшов у нашу реальність, і з нами він і залишиться, хіба набуде ознак сезонності, як грип.

Чому вакцинація допомагає неповноцінно?

Від самого початку ніхто не говорив, що вакцинація дає стовідсотковий захист від вірусу. Проте вакцинація все ж захищає людину, убезпечує від тяжкого перебігу і смерті. І хоч вакциновані також можуть потрапити до реанімації і навіть вмерти, в розрізі статистики вакцинація допомагає знизити ці цифри до суттєвого мінімуму. Окрім того, вакцинована людина може не знати, які ще процеси відбуваються в її організмі, які є хвороби і як це може вплинути на вірогідність одужання.

Про обов'язкову вакцинацію та права людини

Звісно, питання обов’язкової вакцинації лежить в площині прав людини, проте я на 100% прибічник вакцинації від усіх інфекційних хвороб, адже саме з допомогою цього людство побороло страшні епідемії. Проте віруси з планети нікуди не зникають і якщо не вакцинуватися, спалахи захворювань будуть траплятися знову. Оскільки ми живемо в суспільстві, наша відмова від вакцинації може загрожувати чиємусь здоров’ю, тож обираючи відмову вакцинуватись, потрібно бути свідомим і думати про те, як діяти, щоб захистити здоров'я інших.

Чому зник рух "антивакцинаторів"

Думаю, що це було в площині політики і медіа. Куди зникли - не знаю, але дуже рада, що це сталося. Можливо когось вдалося переконати, хтось перехворів. Можливо, вони зрозуміли, що в момент зростання кількості хворих нелогічно говорити про відмову від вакцинації.

Навіщо робити бустер і чи будуть потрібні 4 та 5 дози

Дослідження показують, що імунітет треба підсилювати. Можливо, коли коронавірус перейде в стадію сезонності, потрібно буде також вакцинуватися, як від грипу.

Чи закінчиться пандемія

Обов’язково закінчиться. Якщо дивитись на історію, то віруси виникали на початку кожного століття. Так з'явилася холера, іспанка, чума і так ми зараз спостерігаємо коронавірус. Будь-яка пандемія має початок і закінчення, в цьому немає ніяких сумнівів. І з часом коронавірус перетвориться на сезонне захворювання, а життя всього світу повернеться до звичайного ритму, але з деякими поправками.

Чи готова лікарня до можливих військових дій

На сьогоднішній день у нас є сто ліжок на Самійла Кішки, вони пристосовані до будь-яких умов надання допомоги пацієнтам загально терапевтичного профілю і, якщо це військові дії, то звичайно всі лікарі можуть надавати допомогу не рівні первинної медичної, а також і всі інші види медичної діяльності. Також маємо ще одне приміщення за адресою: 30 років перемоги, що дає можливість за потреби розподілити велику кількість людей для надання медичної допомоги. Запаси води та ліків є, а по харчуванню є угоди з власником, що надає кейтерингові послуги.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Василь 19.02.2022 22:32
"кейтерингові послуги" - український синонім існує?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Морква 19.02.2022 22:04
"Показники дійсно зростають"- ужас просто!!!А рассказать про финансовые злоупотребления и дорисовывания статистики в нужном направлении?
"Чому зник рух "антивакцинаторі в"- они все резко оказались расейскими шпиенами...Все.. поголовно...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100