реклама

реклама

За перший тиждень вересня коронавірус підтвердили у пів тисячі жителів Черкаської області. Такою є офіційна статистика Міністерства охорони здоров’я України. Де і чим можна вакцинуватись Суспільне Черкаси, розповів керівник черкаських пунктів вакцинації Владислав Свириденко.

Чи багато охочих вакцинуватися, як працюють мобільні бригади, які є вакцини?

«Зараз є CoronaVac і вакцина від американської компанії Johnson & Johnson, — каже керівник черкаських пунктів вакцинації Владислав Свириденко. — З початком широкомасштабної війни ніяких закупівель не відбувається (в Україні є ще CoronaVac). Ми в закладах охорони здоров’я використовуємо ті вакцини, які нам дають інші держави в вигляді допомоги».

Які вакцини краще переносяться і чим можна вакцинуватися дітям?

«Світові дослідження показують, що людям з ризиком тромбоемболічних ускладнень не бажано використовувати мРНК-вакцини. Щодо дітей проведено дослідження тільки компанією Pfizer. Тому дітям з 12 років рекомендована мРНК-вакцина», — зазначає Владислав Свириденко.

Якщо перерва після вакцинації понад 9 місяців, керівник черкаських пунктів вакцинації радить не відкладати візит до медиків: «По суті це вже нова вакцинація. у “Дію” підтягується як бустер, тобто ревакцинація. Ми приходимо до того, що від коронавірусної інфекції будемо вакцинуватися раз у рік, щоб підтримувати імунітет».

Де можна вакцинуватись у Черкасах та області та які документи потрібні, дивіться у відео:


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100