реклама

реклама

7,8 млн грн, які обласна влада раніше виділила районним лікарням на поліпшення матеріально-технічного забезпечення у зв’язку з проведенням другого етапу медичної реформи, тепер рекомендується витратити на придбання засобів індивідуального захисту.

Кошова3

Про це під час сьогоднішньої сесії обласної ради заявив заступник голови ОДА Юрій Лесюк.

Так чи інакше, кожна лікарня отримає з обласного бюджету по 325 тисяч гривень.

Крім того, 400 тисяч гривень обласна влада виділила на проведення інформаційної кампанії щодо протидії коронавірусу. Частина депутатів назвала це марнотратством, але голова ОДА Роман Боднар і його заступник Юрій Лесюк наголосили, що ці кошти підуть не тільки на білборди, а й на публікації в районних газетах і донесення інформації «до пенсіонерів у віддалених селах, де сьогодні немає навіть дротового радіо».

Пан Лесюк також нагадав, що базовими лікарнями в області для надання симптоматичного лікування хворих із коронавірусною інфекцією визначено Черкаську міську інфекційну лікарню й інфекційне відділення Уманської міської лікарні, де є блокові приміщення для розміщення хворих. Цим лікарням виділено кошти на забезпечення ізоляції хворих і надання їм відповідного лікування, а також на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків (маски, щитки, халати, бахіли тощо, які потрібно змінювати раз на 4 години).

Відповідно до світового досвіду, в 20% хворих із коронавірусною інфекцією розвиваються ускладнення (головним чином, пневмонія). Пацієнтів із ускладненнями готуються прийняти обласна лікарня, Перша міська лікарня Черкас і одна із смілянських лікарень. Ці лікарні мають бути забезпечені антибіотиками і апаратами штучного дихання.

Нагадаємо, на ці потреби виділено кошти із резервного фонду обласного бюджету.

У районних лікарнях передбачається проводити обсервацію осіб, які мали контакт із хворими на коронавірусну інфекцію. В разі виявлення у них захворювання їх переведуть в інші медичні заклади.

Наразі медичні заклади забезпечені засобами захисту – 270 тисяч масок, які надійшли в область, передали медикам. Вживаються заходи щодо забезпечення масками й пересічних людей – маски шиють у Смілі, Чигирині, на пошиття засобів захисту переводиться низка підприємств, у тому числі й у виправних колоніях.

В області є 245 апаратів штучного дихання різних поколінь і потужності – ними обладнані операційні і реанімаційні відділення лікарень.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100