реклама Делікат

На кузові помаранчевого пікапа з молитвами, хоругвами та освяченою водою — так з епідемією коронавірусу у Черкасах боролися священнослужителі Свято-Михайлівського кафедрального собору УПЦ, пише газета "Вечірні Черкаси"

Воїни з пандемією

— За моїм благословенням наші священнослужителі сіли у машину і їздили вулицями міста: молилися та освячували їх водою, — пояснює митрополит Черкаський та Канівський владика Софроній. — Сьогодні ми переживаємо один з етапів природного відбору. Колись так було, що чума забрала слабких, народилося нове покоління — сильніше і здоровіше, прийшла холера і знов забрала слабких. Весь цей час люд молився і просив Бога про допомогу, бо немає нічого у світі, щоб робилося без Бога. І оця пандемія сьогоднішня — нещастя для всього світу, дана людству через той спосіб життя і цінності, якими люди останнім часом живуть. Тому треба молити й просити Бога про порятунок.

Сам митрополит Черкаський та Канівський, який 15 лютого цього року відзначив вісімдесятиліття і потрапляє до категорії найуразливіших до коронавірусу людей, зізнається - сьогодні ізолювався і знаходиться вдома: «Хата — столова, столова — хата — таке тепер у мене життя. Ще виходжу у двір, аби подихати повітрям та трошки прогулятися».

реклама

Коментарі  

 
0 #8 версія 29.03.2020 10:30
Тільки любов до ближнього і милосердя врятують світ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 Solid 29.03.2020 10:27
І голодомор 33-го теж для цих **********в був виправданим - "наказаніє украінцєв за гординю".
101% - диверсіна ворожа структура.
і яке ж ...тупе стадо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Каркар 29.03.2020 05:37
> Колись так було, що чума забрала слабких, народилося нове покоління — сильніше і здоровіше, прийшла холера і знов забрала слабких. Весь цей час люд молився і просив Бога про допомогу, бо немає нічого у світі, щоб робилося без Бога. І оця пандемія сьогоднішня — нещастя для всього світу, дана людству через той спосіб життя і цінності, якими люди останнім часом живуть. Тому треба молити й просити Бога про порятунок.

А от цікаво, коли у нього вірус легені жертиме, він шо казатиме? «Так мені, слабкому, і треба за мій спосіб життя і цінності, це природній відбір і бог послав»? Чи «я тут ВЛАДИКА а не якийсь там пенсіонер, знімайте апарат штучного дихання з пенсіонера і давайте мені»?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Амнуель 29.03.2020 01:54
Снова "Прочерк" называет Дмитрука митрополитом. Он уже более года как не имеет никакой канонической власти(после выдачи томоса и отмены иерархии РПЦ в Украине).

И что такое УПЦ? Закон требует называть эту организацию РПЦ или РПЦвУ(русская православная церковь в Украине).

Завтра вы что напишите? Не "т.н.ДНР", а Донецкая народная республика?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Анатоль 28.03.2020 23:52
Ого! Все по Дарвіна. А Бога уже як і немає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Cкоромно так. На пикапе. 28.03.2020 23:24
Он другие на вертолётах та с самолётов на свою паству ложат, благословение. Значит скоро будет затевать крестный ход. Это фишка их церкви в подобных случаях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 yazon 28.03.2020 17:19
Идите в храм к Софронию, чмокайте в очередь иконы, причащайтесь всей толпой с одной ложки - и естественный отбор избавит Украину от идиотов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Буває і так 28.03.2020 15:12
" Возраст одолев, гляжу я сверху:
всё мираж, иллюзия, химера;
жизнь моя – возведенная церковь,
из которой выветрилась вера. "
(с) И.Губерман
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100