В Черкаській обласній державній адміністрації почали збирати інформацію про надходження благодійної допомоги центральним районним лікарням.

Боднар5

– Це необхідно для того, щоб розуміти ситуацію в області і правильно, ефективно розподіляти ресурси, – сказав під час учорашнього брифінгу голова ОДА Роман Боднар.

Волонтери, небайдужі люди часто напряму (а не через платформу «Спільнодія Черкащини») постачають захисні засоби та обладнання лікарям і лікарням, і не тільки тим, які безпосередньо працюють із пацієнтами з коронавірусною хворобою.

– Ми знаємо, що всі медичні заклади, відповідно до спроможності та специфіки поділено на чотири хвилі пріоритетності (залучення до боротьби з коронавірусною хворобою, – ред.). Тому, коли йдеться про забезпечення, ми надаємо пріоритет першій хвилі, але мінімальний запас є в усіх медичних закладах. А місцеві бізнесмени і волонтери, депутати місцевих і обласної ради, народні депутати України напряму постачають лікарням, – зазначив Роман Боднар.

Він звернувся до волонтерів і бізнесу з проханням звертати увагу на облік, «без якого неможливе ефективне управління ресурсами».

– Коли ми хаотично з доброї волі комусь щось передаємо, але воно не проходить по жодному рахунку чи балансу, ми потім не розумітимемо, як краще організувати розподіл, – сказав Роман Боднар.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100