Не лише Черкаси чи Черкащина, не лише Україна були неготові до пандемії коронавірусної інфекції, а й весь світ. Тому-то й виникла потреба у допомозі бізнесу та волонтерів.

Петренко

Про це в коментарі передачі Валерія Макеєва «72 години» сказав волонтер Благодійного фонду «Черкаси проти COVID-19» Олег Петренко.

– Мій найкращий друг дитинства живе в Нью-Йорку. Його дочка працює в госпіталі з хворими на коронавірус. Буквально два тижні тому цей госпіталь забезпечили повноцінним захисним одягом, – розповів пан Петренко.

За його словами, волонтери і благодійники не прагнуть підмінити собою роботу тих, хто за своїми функціями має боротися з епідеміями, забезпечувати безпеку медиків.

– Ми лише підставили плече, щоб «загасити пожежу». І виграли для влади місяць, щоб вона могла запустити бюджетні процеси, які зазвичай ідуть дуже повільно, – зазначив Олег Петренко. – А між тим 3-4 тижні тому в медичних закладах панували буквально панічні настрої.

Олег Миколайович порівняв ситуацію в боротьбі проти коронавірусної інфекції із тією ситуацією, яка склалася в Україні в 2014 році на початку російської агресії: обидва рази держава виявлялася не готова до відсічі, й левову частину роботи мусили виконувати волонтери.

Докладніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У київській Олександрівській лікарні захисні костюми – черкаського виробництва, – Петренко.

Черкаський бізнес через благодійний фонд виділив на боротьбу з COVID-19 близько 3,5 млн грн, – Пустовар (відео).

Екс-очільник управління МВС в Черкаській області очолив благодійний фонд проти коронавірусу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100