реклама Делікат

Робота із пацієнтом, до якого викликали швидку допомогу з підозрою на коронавірусну інфекцію, займає не менше 1,5-2 годин робочого часу медиків.

IMG_20200128_100130

Про це під час сьогоднішньої пресконференції повідомив директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун.

– Якщо, прийнявши виклик, диспетчер має підозру на коронавірус, або він вважає, що пацієнт дав недостатньо інформації (наприклад, свідомо приховує або йому стало зле, і швидку викликав випадковий перехожий), бригаду просять вдягнути захисні костюми. Всі, крім водія, часто роблять це під час руху. Якщо лікар або фельдшер, прибувши на виклик, підтверджує, що є підозра на коронавірус, і пацієнта треба госпіталізувати, він повідомляє про це диспетчеру. Поки пацієнт збирається, диспетчер з’ясовує, в якій лікарні є вільні місця, і повідомляє в лікарню, щоб там готувалися до прийому пацієнта, – розповів Ігор Фесун.

Хворих із коронавірусною інфекцією на Черкащині приймають три лікарні: Уманська міська, Черкаська інфекційна і обласна. В обласну лікарню, як правило, доправляють пацієнтів, у яких уже підтверджено діагноз коронавірусної хвороби або вони перебувають у тяжкому чи дуже тяжкому стані.

– Доправивши пацієнта в лікарню, члени бригади швидкої допомоги прямо там знімають захисні костюми, обробляють автомобіль і дають йому годину провітритися. Після цього бригада прибуває на станцію, де повторно все обробляється, – розповів Ігор Анатолійович. – Тож якщо бригада за 12-годинну зміну виконала 4 таких виклики, то це означає, що її члени практично не відпочивали.

Медики швидкої допомоги працюють за двома варіантами змін: 12 годин (ніч плюс день) через дві доби чи добу через три доби.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100