реклама

реклама

index

Золотоніський підприємець Віктор – на межі повної ліквідації власної справи і ледь зводить кінці з кінцями. Він і його дружина мають невеликий бізнес у непродовольчій сфері.

– Трохи для сантехніки, трохи для кухні, для двору. Такий собі звичний магазинчик на закамарках для десятка-двох хатин навколо. Буквально тижнів три тому приходив сусід, просив продати йому звичайний кран, бо у нього на кухні зламався. Гадаю, не слід було забороняти роботу подібних магазинів. Карантин-карантином, але ж життя триває і має звичні для буденності проблеми – як отой навіть зламаний кран. Вважаю, ми б з легкістю змогли б забезпечити дотримання належних правил, таких як дистанція і тому подібне. І тут знов-таки обуренню немає меж – «Епіцентр» у Черкасах, де завше сила-силенна люду, продовжив роботу, а дрібний магазинчик у невеликому місті, де легко можна дотримуватися всіх визначених карантином норм – змушують припинити діяльність. У свою чергу дружина продавала на ринку, і там теж бізнес спинився, – каже чоловік.

Підприємець зазначає, що, окрім основного виду діяльності, займається прийомом горіхів.

index – Зазвичай це приносило хороший прибуток, але наразі, зважаючи на ситуацію… Всі бояться зайвий раз поза межі дому виходити. Втім копійчину, доки ані я, ані дружина не можемо займатися звичним ділом, на хліб приносить. Все робимо за правилами! Люди привозять, гукають мене з-за двору. Я одягаю маску, рукавички і йду до брами. Прошу, аби лишали мішки побіля огорожі й зберігали дистанцію. Відтак виходжу, оглядаю горіх, оцінюю. Потім важу – ваги у нас просто-таки побіля брами розташовані. Коли про все домовлено – лишаю гроші їм у поштовій скриньці й повертаюся до двору. Точнісінько так само й тоді, коли сам вже цей горіх здаю.

Підприємець зазначає, що на березень та квітень дали звільнення від сплати ЄСВ – єдиного соціального внеску. Це тільки один, а їх треба платити кілька.

– А вже травень пішов, а карантин все триває. Та й жінка жаліється – має пенсію близько 2000 гривень, а з ринку вже від початку березня ані копійки, однак за кожен місяць має сплачувати 244 гривні податку. За моїми підрахунками, якщо карантин подовжать ще бодай на місяць, а малим підприємцям, на кшталт мене, не дозволять відновити діяльність – по світу підемо, – каже підприємець. – Дружина навіть заводила тему, аби подати довідку про закриття бізнесу. Живемо винятково з продажу автомобіля та дрібного підзаробітку.

Дмитро Грановський

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Депутат райради 14.05.2020 13:48
Поки на місці Мер і його підлизи поки й буде бардак та корупція в Золотоноші
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100