реклама

реклама

Благодійний фонд «МХП – Громаді» спільно з агрохолдингом МХП передали Черкаській обласній лікарні та Черкаській центральній районній лікарні два апарати штучної вентиляції легень, необхідні для надання допомоги пацієнтам із ускладненнями COVID-19. Дещо раніше компанія передала апарати ШВЛ для обласної лікарні та міської інфекційної. Ще один апарат на початку карантинних заходів вручили Канівській ЦРЛ.

IMG_20200618_095857

Як повідомили в обласній лікарні, сьогодні один із нових апаратів VG70 уже в роботі.

– На щастя, пацієнт почувається дуже й дуже непогано як для COVID-пневмонії, – розповів журналістам завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії обласної лікарні Павло Бардашевський.

За словами Павла Вікторовича, це сучасний апарат експертного класу з інтелектуальними режимами роботи, який значно підвищує шанси пацієнта на життя. Такі апарати дуже дорогі (вартість одного – понад 700 тисяч гривень). Але, як зазначили в МХП, у період пандемії коронавірусної інфекції через великий попит їх було дуже непросто знайти і придбати.

– Поставки декілька разів зривалися, – розповіла журналістам директорка Благодійного фонду «МХП – Громаді» Тетяна Волочай. -  Доводилося мати справу із відвертими шахраями і спекулянтами. Проте, відділ закупівель МХП добре впорався із поставленим перед ним завданням. Сьогодні в черкаські лікарні було доправлено останні з передбачених шести апаратів ШВЛ.

Лікарі розповідають, що такі апарати при інтенсивній експлуатації можуть прослужити десять років і більше, при цьому їх можна застосовувати для пацієнтів із важкими пневмоніями будь-якого походження, не тільки коронавірусного.

Як зазначив головний лікар обласної лікарні Олександр Дудник, засоби індивідуального захисту та апаратура, яку лікувальним закладам дарує МХП, завжди високої якості. Це дає медичному персоналу впевненість у тому, що він може надавати високоякісну допомогу й при цьому бути надійно захищеним.

Наразі в арсеналі обласної лікарні – близько 30 апаратів ШВЛ, із них шість – це апарати високого (експертного) класу, які використовуються при наданні допомоги пацієнтам із COVID-пневмоніями. Втім, якщо ситуація із поширенням коронавірусу не погіршиться, такої кількості достатньо.

У МХП наголошують, що всіма силами намагаються підтвердити свій статус соціально відповідального бізнесу.

– Загалом агрохолдинг МХП виділив 84 мільйони гривень на боротьбу з коронавірусною інфекцією, – розповіла журналістам Тетяна Волочай. – Із них 55 мільйонів гривень виділено для загальнодержавного фонду, 14 мільйонів гривень – для підтримки лікувальних закладів Черкащини і 15 мільйонів – Вінниччини: саме в цих двох областях найбільша присутність виробничих потужностей МХП.

70 відсотків коштів, які МХП виділив для Черкащини, пішли на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків (ним забезпечено 102 лікувальні заклади області), решта – на придбання медичної техніки.

Нагадаємо, МХП став ініціатором створення платформи для боротьби з коронавірусом «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19», в який робили свій вклад представники бізнесу й інші небайдужі черкащани. Це дозволило систематизувати благодійні закупівлі для закладів охорони здоров’я області: придбавалися саме ті засоби захисту і обладнання, яких потребувала медицина Черкащини.

DSC_0226

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100