реклама

реклама

4720 доз китайської вакцини проти коронавірусної хвороби CoronaVac привезли в Черкаси. Про це повідомляє заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

DSC_4990

Щепитися будуть насамперед педагоги, що беруть участь в ЗНО, потім - представники маломобільних груп. Загальна кількість у 4720 доз буде поділена навпіл.

– По дітях не така кількість захворювань, а якщо хворіють, то мають легку форму. Тому зосередилися на маломобільних групах населення, людях з інвалідністю та особах, які доглядають за ними, на педагогах, які працюватимуть в ЗНО, це півтори тисячі педагогів, – зазначила Лариса Кошова.

Головна санітарна лікарка області Людмила Кравченко зупинилася на вакцині, її виготовленні і функціонуванні. Вона сказала, що нова вакцина після щеплення формує імунітет навіть за умови мутації вірусу. Заразитися від неї неможливо. Вакцина випускається у флаконі-шприці одноразового використання, що покращує роботу медикам. Вакцина має всі сертифікати якості.

– Хвилюватися, що хтось не отримає другу дозу, не варто. Хто отримав першу дозу, гарантовано отримає другу, – сказала Людмила Кравченко.

Начальник міського управління освіти Євген Степко зазначив, що сьогодні першим серед педагогічної спільноти вакцинувався. Каже, коронавірусом перехворів, але якщо його захист завдяки щепленню буде продовжено, то зможе спокійно працювати.

– Пройшло 40 хвилин. Почуваю себе так само, як і до вакцинації. Всі вчителі Черкас погодилися вакцинуватися. Це добровільне погодження. Щоб не було скупчення, кожні півгодини запрошуємо по 15 вчителів, – сказав він.

Фото Петра Забіли

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100