реклама

реклама

У черкаському Будинку культури імені Івана Кулика запрацював Центр вакцинації від коронавірусу.

3d2eabe2db384ae2

Про це повідомляє Суспільне.

По вулиці Благовісна, 170 у холі на першому поверсі розгорнули Центр вакцинації від коронавірусу для всіх громадян. Щеплять громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через застосунок «Дія» або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

За словами директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволода Кульчиковського, прийматимуть громадян на щеплення кожних вихідних із 09:00 до 16:00 години. Щеплення в Центрі роблять вакциною CoronaVac.

За пів години до відкриття утворилась черга приблизно 50 осіб. Одна з очікуючих – черкащанка Ангеліна Олексіївна. Жінка поділилась, що вакцинуватись вирішила, оскільки переймається за здоров’я.

«Здоров’я – найважливіше, що у нас є. І це правильно захистити своє здоров'я і здоров'я оточуючих. Мені 68 років, однак я хочу бути активною, а для цього потрібно вакцинуватись та й взагалі, якщо захворію, не хотіла б заразити інших людей», — додала жінка.

Всеволод Кульчиковський розповів, що у центрі працює працює п'ять точок вакцинації, за добу тут можуть вакцинувати до 350 черкащан. Черкащанам для вакцинації потрібно зайняти чергу та мати при собі паспорт.

«Було б добре, аби кожен мав заключену декларацію з сімейним лікарем, оскільки це спрощує весь процес», – зауважив посадовець.

Перед вакцинацією необхідно заповнити анкету та зареєструватись.

Після цього зареєстравані громадяни можуть вакцинуватись та пройти до актової зали на пів години для контролю самопочуття.

Після щеплення черкащанам рекомендують звернутись до центру через 28 днів для отримання другої дози.

Із початку вакцинації в Україні щеплено близько 1,4 мільйона осіб. 63% українців готові зробити щеплення проти коронавірусу, якщо матимуть таку можливість. Людям, які перехворіли на COVID-19, рекомендують робити щеплення проти коронавірусу за шість місяців після одужання. Другу дозу вакцини проти COVID-19 можна отримати в іншому місті.

Наразі у Черкасах вакцинація проводиться через мережу первинної медичної допомоги та силами трьох мобільних бригад з імунізації. Їх створено на базі: КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка»; КНП «Другий Черкаський міський ЦПМСД»; КНП «П`ятий Черкаський міський ЦПМСД».

3ef6306559dbc383

726c32f3ca786bcb 

1ff79f892af1dbe6

5f1cb7115e3bcd57 

5c338963b608d434

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #1 Зінченко 12.06.2021 12:07
нарешті, а то понаписували казна що в Фейсбуці і чекають........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100