реклама

реклама

Усі обмеження червоної зони, які стосуються закладів освіти, непродовольчих ринків, спортзалів, фітнес-центрів, масових заходів, Черкащина матиме у найкращому разі за два тижні. Такий прогноз зробив щойно під час брифінгу голова ОДА Олександр Скічко.

1634031197948

Водночас він зазначив, що в разі, якщо достатня кількість працівників закладів буде вакцинована, їхня робота буде дозволена. Уже зараз в області створюються мобільні групи, які відповідають за моніторинг і контроль дотримання карантинних вимог.

– Ми діємо дещо на випередження, – сказав Олександр Скічко, – ситуація зараз трохи краща, ніж в деяких областях, але це, відверто кажучи, тимчасово.

На запитання журналіста «Прочерку» «Чи відповідають карантинні заходи вимогам прав людини?» Олександр Скічко наголосив, що головне право людини – це право на життя. Щоб дотриматися цього права, є два шляхи – або локдаун і збитки для економіки, або вакцинація.

Він також додав, що у запровадженні карантинних заходів Україна лише наслідує розвинуті європейські демократії.

– Якщо говорять, що пандемія коронавірусу – це «пандемія невакцинованих», то й карантинні обмеження також стосуватимуться передусім невакцинованих, – сказав голова ОДА.

Він нагадав, що вже з 21 жовтня в Україні будуть запроваджені жорсткі правила перевезення між областями (як автомобілями, так і залізницею). Переїзди дозволятимуться лише у випадку вакцинування водіїв, екіпажів і всіх пасажирів (для пасажирів альтернативою є наявність негативного ПЛР-тесту, зробленого щонайбільше за 72 години до поїздки). Внутрішньообласні перевезення здійснюватимуться залежно від того, до якої зони належить область.

– Укотре наголошую на важливості та необхідності, доступності вакцинації, – сказав Скічко.

Він також додав, що невдовзі вакцинуватися можна буде у відділеннях Укрпошти під час здійснення оплати за комунальні послуги тощо.

Як зазначила заступниця голови ОДА Лариса Кошова, єдиним протипоказанням до застосування вакцин є алергічна реакція на перше введення. Також щеплення не роблять під час гострого стану (підвищення температури при ГРВІ тощо).

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #16 Бєня 13.10.2021 13:23
Цитую Гость:
Цитую батарея:
Чтобы не оказаться в красной зоне, нужно было отопление включить ещё 2 недели назад, чтобы люди не сидели в холодных квартирах не мёрзли и не болели. Что там ваша середня добова температура 8 градусов о которой Карась трубил, уже 2 недели подряд 6 градусов середня добова, чего заткнулись? что за тишина? Разогнать всех ...и прочих.
сто процентов, и будут затягивать запуск отопительного сезона максимально...надеялись на деньги с Киева..ан-нет-надо брать из "местного бюджета"..а то свое, родное...не факт что отопительный сезон в целом пройдет нормально..зато выполнят план по "красной " зоне карантина...и никто за такие действия из местной власти не ответит....

Мерзните? Ваши пооблеми!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #15 Зінченко 13.10.2021 08:08
у минулому жовтні 20-го хворих було менше, так і вакцинованих майже не було...що за парадокс???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #14 Зінченко 13.10.2021 08:05
Цитую Пурген:
В полікліках черги, тестів не вистачає, до лікаря важко потрапити. Розвал медицини. Тут однією вакцинацією не допоможеш. Треба ставити клізму організаторам охорони здоров'я, то може щось поліпшиться.

вже пізно......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 Зінченко 13.10.2021 08:03
Цитую Виборець:
Чергове покращення. Вирішили вдосталь посамодурствова ть. Вочевидь, вирішили з'ясувати - де остання крапля терпіння.

а доктор Комар сказав, що навіть хвороб менше при низьких температурах у житлах, чому ж тоді цей вірус не проходить, крім того критичні категорії майже всі вакциновані...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #12 ЮЗР 12.10.2021 20:45
Цирк возрацается 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #11 Стас 12.10.2021 16:16
Офіційно визнано,що кількість газу,необхідна для задоволення потребнаселення та комунальної сфери співпадає з її добуванням.І це при вартості не більше 2,60грн/м3і навіть ця сума завищена! . Ціна ж для населення в близько 8 грн(на справді це буде 11-12грн з т.з.доставкою)Для комунальних підприємств для опалення шкіл,д/садків тощо ціну назвати страшно.Всеразом вийде по країніблизько 20-25доларі. Тобто?Ото ж! Ті ж 900 длр за 1000куб/м. І обіцянки ЗЕ дорівнюють мелодії,зіграні й ним без рук... А отут,на місцяхлюди будуть тицяти пальцем у мера,губернатор а(в нього варто-член тої команди) ,в керівників компаній,що надають тепло...Мовчимо? То й грійтеся на підскоках!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #10 Олег 12.10.2021 15:59
...на корону, а ограничения незаконные ты будешь скичко ... за нарушения конституции
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Междупрочим 12.10.2021 15:39
Даже если отопление так и не будет включено, то при получение платёжек за тепло, температура у каждого получателя, после увиденного в них, автоматически поднимется до 39-40°C, а это на 1-2К выше чем с качёк темперуры с Кичка при вакцинации. Бросит в жар, вплоть до открывания форточек и окон. Поэтому, следуя совету Мудрого Руководителя, получатели должны запастись жаропонижающим заблаговременно .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #8 Виборець 12.10.2021 15:29
Чергове покращення. Вирішили вдосталь посамодурствова ть. Вочевидь, вирішили з'ясувати - де остання крапля терпіння.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Чоловік 12.10.2021 15:27
Це дурня, як і все що роблять керманичі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100