реклама

реклама

Активність виборців на президентських виборах на Черкащині становила 63,17%.

У дільничних виборчих комісіях наразі триває підрахунок голосів


Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

Без імені

За даними Комітету виборців України, загалом, порушень та ексцесів під час закриття дільниць не зафіксовано.

Спостерігачі повідомляють, що в ОВК 198 вкрали бобіну шпагату для запаковування документів.

Порушення і інциденти, які фіксувались до закінчення голосування:

ОВК 194. 711103 – комісія відмовилась реєструвати скаргу виборця на невключення до списку. Виборець завжди голосував на дільниці в БК «Дружба народів», запрошення не отримав, прийшов на дільницю, а дільниці немає. Хто голосував раніше на БК «Дружба народів» – розкидані між різними дільницями. Таких людей було багато. Кажуть, що цілі будинки по вул. Гагаріна не отримували запрошень. Люди збирались в натовп і намагались вирішити це питання.

Нагадаємо, що такі випадки були поодинокі, але зустрічались майже в кожному окрузі.

На окрузі № 200 м. Умань на ДВК не пустили двох представників КВУ, мотивуючи це тим, що два спостерігачі КВУ реєструвались на цій дільниці раніше, хоча на момент реєстрації двох попередніх спостерігачів на дільниці вже не було.

Нагадаємо, що схожий випадок відбувся і на ДВК № 711025 (ОВК 194) Комісія відмовилась зареєструвати спостерігача від КВУ на цій ДВК, мотивували це тим, що в них вже один зареєструвався. Також забороняли фотографувати.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, черкаська поліція відкрила кримінальне провадження, бо в Чигирині чоловік проголосував двічі.

За словами спостерігачів, у Чигирині чоловік проголосував двічі. Спочатку він віддав свій голос на спецдільниці в лікарні, де перебуває на денному стаціонарі. Після чого проголосував уже на звичайній дільниці. На місце були викликані правоохоронці.

Як повідомив ОПОРІ начальник сектору комунікацій ГУНП в Черкаській області Дмитро Грищенко, за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 158-1 ККУ. Санкція статті передбачає штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів або виправні роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Загалом, станом на 19 годину в черкаській поліції зареєстрували 32 повідомлення по можливі порушення під час голосування. Найбільш поширеним лишається повідомлення про фотографування бюлетеня.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Виборець 31.03.2019 23:50
А по районах дать явку можете?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100