реклама Делікат

Як писати проекти та залучати інвестиції для розвитку громади? 

450653406_807801168144422_8691897275232673079_n

На Черкащині взялися за розвиток проєктного менеджменту в територіальних громадах. Перша установча зустріч спільноти проєктних менеджерів області відбулася онлайн під головуванням фахівців Черкаської агенції регіонального розвитку та департаменту регіонального розвитку ОВА.

– Спільнота допомагатиме проектним менеджерам обмінюватися корисною інформацією, буде майданчиком для обговорення актуальних питань щодо проєктного менеджменту, – наголосила очільниця Черкаської АРР Ілона Приходько. – Крім того, важливо презентувати позитивні приклади наших громад із залучення донорської підтримки, щоб мотивувати інших залучати кошти міжнародної технічної допомоги та державних субвенцій. Зі свого боку ми готові допомагати з підготовкою та оформленням заявок.

Під час зустрічі учасникам спільноти презентували:

  • узагальнений аналіз проведеного анкетування громад із питань проєктної діяльності;
  • історії успіху співпраці громадських організацій і громад на прикладі Смілянської міської територіальної громади та ГО «Ресурсний центр Анго» щодо реалізації проєкту підвищення стійкості малого та середнього підприємництва Тясминських громад Черкащини.
Крім того, кожен із учасників заходу мав нагоду поділитися своїми історіями успішної реалізації проєктів за кошти грантової допомоги. Серед таких громад можна відзначити:
  • Білозірську сільську територіальну громаду, в якій створено «Ветеранський простір» та «Офіс життєстійкості»;
  • Шполянську міську територіальну громаду, в якій отримано грант на реалізацію ініціативи «Школа солідарності» і налагоджено співпрацю з громадськими організаціями, спільно з якими реалізують проєкти з озеленення дитячого парку та облаштування літнього таборування;
  • Золотоніську міську територіальну громаду, яка розвиває молодіжний простір у громаді шляхом створення мобільної молодіжної бригади та створює соціальні реабілітаційні відділення.
Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100