реклама Делікат

Команда голів та заступників територіальних громад Черкаської взяла участь у візиті з обміну досвідом, організованому Програмою «U-LEAD з Європою».

Цей захід мав на меті надати представникам громад Черкащини та Кіровоградщини практичні знання щодо залучення ресурсів на розвиток муніципальних послуг і показати успішні приклади роботи проєктних офісів.

Фото Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Черкаській області


Під час візиту учасники змогли ознайомитися з діяльністю громад, які вже залучають фінансування з небюджетних джерел, таких як міжнародні гранти й інвестиції, та обговорити можливості використання цих підходів у власних громадах. Окрім загальної презентації, учасники активно обмінювалися досвідом, задавали питання, та формували перспективні ідеї для розвитку своїх територій.

«Ми завжди думаємо, що всі громади функціонують за однаковими правилами, але насправді кожна має свої особливості. Наприклад, нам було дуже цікаво дізнатися, як громади Київщини залучають ресурси завдяки міжнародним партнерам. У кожної громади є різні можливості, і поки підтримка міжнародних партнерів доступна, треба максимально використовувати ці ресурси, розвивати свої території», — поділилася своїми враженнями голова Сагунівської сільської ради Ірина Бодяченко.

Серед ключових тем візиту були обговорення досвіду Київської області у створенні проєктних офісів, які успішно залучають ресурси для місцевих проєктів та проводять європейські аудити для забезпечення прозорості та якості роботи. Голова Христинівської міської ради Микола Наконечний відзначив важливість використання коштів, залучених без додаткового навантаження на місцеві бюджети: «Приклад Ірпінської громади, яка залучила кошти литовських партнерів, є особливо цінним для нас. Ми теж прагнемо створити безпечні та комфортні умови для наших мешканців за підтримки міжнародних донорів».

Фото Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Черкаській області


Він також додав, що подібні візити корисні з точки зору обміну контактами між головами громад, обміну досвідом та гуртуванню над вирішенням схожих викликів для територіальних громад.

Як підсумував Сергій Слинько, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Черкаській області, такі обміни досвідом зміцнюють взаєморозуміння між громадами й показують, що розвиток можливий навіть за умов обмежених ресурсів: «На Черкащині ми вже приймали гостей із Запорізької та Дніпропетровської областей, і тепер наші громади відвідали колег із Київщини. Це чудова можливість для голів громад обговорити нагальні питання й знайти рішення, використовуючи досвід один одного та підтримку міжнародних партнерів».

Пресслужба Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100