Єдиний мітингувальник смілянського Євромайдану Сергій Мінін, який вже другий тиждень стоїть на центральній площі міста, родом із російського міста Городець Нижегородської області.


Сергій із 29 листопада по 5 грудня пробув на Майдані в Києві, наступного дня вийшов на підтримку столичних мітингувальників у Смілі. Щодня чоловік стоїть із 11-ої до 15-ої години. Довше стояти не може, тому що «затікають» м’язи.

– Це складна процедура для організму, – говорить жартома в коментарі «Прочерку» Сергій Мінін.

Їжу із собою на площу чоловік не бере. Каже, що це не потрібно. Багато людей співчувають йому, приносять чай, але він змушений відмовлятися, бо це заважає його «роботі».

– На Майдан я вийшов за покликом серця. Я не є представником жодних організацій. Просто мені набридло це неподобство, що коїться у нас в країні. Хоча я за національністю росіянин (народився в місті Городець Нижегородської області), в Україні живу вже 27 років, бо одружився із смілянською дівчиною. Із того часу я закоханий в Україну! Цьогоріч поїхав до Росії, де не був 20 років. Я туди їхати не хочу. Мені там не подобається, – говорить чоловік.

Оскільки побутує думка, що більшість росіян підтримують вступ України до Митного союзу, пан Сергій називає це помилковим твердженням.

– Це не масове явище. Питання національного розвитку сильніше від того, що показують з екранів телевізорів, – переконаний Сергій.

Наразі Сергій ніде не працює, бо приватна київська фірма, в якій він працював, «розвалилася в результаті «покращення».

– Я планував шукати роботу, але тепер думаю, що треба ще побути в Смілі. Тут дуже залякані люди. Тільки зараз вони починають трішки спілкуватися. Для них є дивним те, що людина підняла державний прапор України. Їм це складно сприймати. Особливо прихильникам Януковича. Вони бачать якусь загрозу в цьому. У мене двічі була розмова із представниками Партії регіонів. Спілкування було жорстким, але до рукоприкладства не дійшло. У нас просто різне з ними інтелектуальне сприйняття, – переконаний Сергій Мінін.

Свій «проєвропейський» образ продумував ретельно. У місцевому магазині придбав за 25 гривень державний прапор. Оскільки символу Євросоюзу в Смілі не знайшов, йому передали прапорець товариші із Києва.

– Потім із ДСП вирізав два прямокутники, на яких водоемульсійною фарбою написав свій лозунг. Я довго над ним розмірковував, повірте. Намагався, щоб напис не містив різких висловлювань, щоб не відштовхував прихильників Партії регіонів, – зізнається «Прочерку» смілянський мітингувальник.

Виходити на підтримку столичного Євромайдану чоловік планує і надалі.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #6 Микола 14.12.2013 04:20
Цитую Слово правди:
Чемодан. Вокзал. Россия

То ти вже виїхав, правдивий ти наш?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #5 Олег 13.12.2013 17:36
Смешной чувак
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Аза 13.12.2013 16:25
Який він гарний!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Микола 13.12.2013 15:50
Цитую Человек !:
Человек с большой буквы.Заслуживает уважения.


Це дійсно так!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #2 Слово правди 13.12.2013 15:27
Чемодан. Вокзал. Россия
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 Человек ! 13.12.2013 15:14
Человек с большой буквы.Заслуживает уважения.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100