реклама

реклама

20 лютого, в День Героїв Небесної Сотні – наших полеглих небесних заступників – їх чи не вперше так велелюдно вшанували в Смілі біля козацького хреста, встановленого в центрі міста на честь Героїв. Відрадно, що загроза повномасштабного російського вторгнення згуртувала людей і владу. Тож були всі: звичайні сміляни, громадські активісти, посадовці, учасники Революції Гідності, ветерани російсько-української війни.

Велелюдне вшанування Героїв Небесної Сотні в Смілі

Велелюдне вшанування Героїв Небесної Сотні в Смілі

На мітингу з приводу кривавих подій у Києві, коли понад сто наших співвітчизників віддали життя за Україну, її звільнення з-під впливу Москви, відсторонення від влади президента, який допустив побиття студентів і вбивства людей  в центрі столиці, виступив міський голова Сміли Сергій Ананко. Він закликав усіх до єдності, бо тільки єдині ми непереможні.

Міський голова Сергій Ананко закликав присутніх до єдності

Міський голова Сергій Ананко закликав присутніх до єдності


Голова громадської організації „Територія гідності” Анатолій Терещенко запросив людей записуватися до територіальної оборони і наголосив на тому, що помилок восьмирічної давнини більше допущено не буде, маючи на увазі, що відтепер всі, хто причетні до злочинів проти України і людяності, будуть покарані, а не прощені.

Запам’ятався і виступ отця Михайла, який висловив сподівання, що ми є останнім поколінням, яке проливає за Україну кров. Наші діти й онуки житимуть в Україні соборній, єдиній, вільній і процвітаючій.

Узагалі, всі, хто мав цього дня слово, були на диво промовисті, їхні виступи були дуже змістовні і стислі.

Дуже відрадно, що на захід прийшли і школярі – майбутнє України. Коли відбувалися вікопомні події, вони ще і до школи не ходили, але добре знають, що це і за їхнє щасливе майбутнє віддала своє життя Небесна Сотня, серед якої два уродженця Сміли – Андрій Саєнко та Юрій Пасхалін. До речі, на віче була присутня і мати Пасхаліна пані Тетяна… Тож молодь висловила свою повагу учасникам Революції Гідності і прикріпила на білому дереві, що символізує Україну, символічних паперових янголів на честь загиблих.

10

Молитву за полеглими прочитали святі отці: настоятель храму Різдва Івана Хрестителя митрофорний протоієрей, військовий капелан Михайло Шевчук (ПЦУ) та настоятель храму святої великомучениці Євгенії Богдан Степчук (ПЦУ).

Символічним був також виступ активного учасника революційних подій у Києві Сергія Тарана Він наголосив, що у нього є онуки – Остап, Веремій, Макар, Ігор. Тому він стояв на Майдані і за те, щоб у нас в Україні ніколи не зникали такі імена, щоби мали щасливе майбутнє всі наші діти.

Насамкінець присутнім репрезентували фотовиставку „Майдан – сторінки живої історії”. Створили її колективи комунального підприємства КП „Медіа-центр” (телерадіостудія „Тясмин”) і газети „Сміла”. А представила – журналістка, почесний краєзнавець Юлія Харченко. На ній зі світлин просто на смілян дивляться Андрій Саєнко, Юрій Пасхалін і багато інших учасників Революції Гідності в Києві і Смілі.

Фотовиставка „Майдан – сторінки живої історії”

Фотовиставка „Майдан – сторінки живої історії”


Олександр ВІВЧАРИК, Сміла

фото автора

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100