реклама

реклама

Задля будівництва тротуарів по вулиці Богдана Хмельницького «під ніж», за підрахунками активістів, пустили вже більше 70 дерев. На місці так званої реконструкції зібралися люди.

На мітинг приїхали заступники міського голови, архітектор, голова ЖКГ, і один єдиний депутат-Валерий Трегубов. В процесі розмови виявилось, що кошти які планували використати на реконструкцію це ПДФО мешканців (в тому числі військових 19%). Це НЕ грантові і ніякі не інвестиційні кошти, а кошти громади….

«Спочатку перемога, а потім благоустрій. Чи для Сміли війна закінчилася? Моїм дітям не до краси міста, вони попів року тата не бачать. Про який благоустрій може йти мова, схаменіться депутати, це добре що в нас ще все ціле хай буде так і на далі, але це може в одну мить помінятися. Майте голови на плечах, Ваші благоустрої будь доречні після Перемоги.!!! А зараз повинно йти на допомогу для ЗСУ!!!» - зазначає Katya Popkova

363351796_6506163642784530_2020989198640443434_n

«Ананко ігнорує звернення Президента, а ви надієтесь на зустріч», - пише Надія Темченко

«Взагалі то, на це не місце потрібно визвати прокурора, а не мера», - пише Інна Богданова

До Держекоінспекції через вирубку дерев звернувся і нардеп Сергій Рудик.

Він зауважує: «вартість проекту зросла вже до 11,6 млн грн., а нинішнім проектом, як зазначає сам мер, «передбачене видалення ВСІХ дерев по бульвару, адже вони там ростуть хаотично і не однорідно. Коренева система цих зелених насаджень заважає повноцінному якісному облаштуванню цієї території та укладанню тротуарної плитки»… В усіх цивілізованих країнах дерева користуються особливим захистом, який прописаний у багатьох законах та нормах. А зруб дерева без відповідних дозволів, які дуже важко отримати, загрожує величезними штрафами – від 25 до 50 тисяч євро. У нас же зрубати майже сотню здорових дерев, аби покласти плитку – на жаль, і досі норма.»

Окрім екологічної складової, тут і питання в доцільності витрат….

Нагадаємо, увечері 20 липня президент Володимир Зеленський відреагував на скандали з видатками з бюджетів.

“Люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо та правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають – спочатку перемога“, – сказав він.

Чи доцільна нині така реконструкція у Смілі з масовим зрізанням дерев - невідомо. Нагадаємо, мер Сміли представляє правлячу партію.

Видання "Прочерк" також звернулося до Держекоінспекції, до Смілянської міськради та до спеціалізованої екологічної прокуратури з проханням розібратися, чи було рішення виконкому по такій зрізці дерев, чи був ордер, хто виконавець та ініціатор таких дій та хто понесе покарання за завдану шкоду довкіллю.

Фото з ФБ: Юрій Медведенко

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #4 БджОляр 28.07.2023 17:43
От народ, не розуміє, що там усе розписано, все поділено кому скіки відкату з тих грошей. Кожен хто причетний, від мера до останнього депутата, має свою частину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Ооо 28.07.2023 15:04
Дерева від цього не виростуть. А їх зрізали безшумно? Ніхто не чув і не бачив?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Алекс 28.07.2023 14:45
Борітесь і поборите-Шевченко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 іСТАС 28.07.2023 13:55
Ну,так...мітинг.Десять мперехожих та стільки ж представників ЗМІ.Cui prodest?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100