реклама

реклама

Ветеранка з Черкас Вікторія Ткач стала однією з 30 переможців у конкурсі фінансування #ВАРТО. За цією конкурсною програмою, яку проводив Український ветеранський фонд Мінветеранів, можна отримати від 500 тисяч до мільйона гривень на розвиток власної ветеранської справи.

У 2014 році Вікторія активно волонтерила та вела курси з тактичної медицини, а вже у 2015 доєдналася доброволицею до українського війська.

На фронті Вікторія не вживала м’яса, а тому мама надсилала їй сушені овочі та фрукти, зроблені власноруч. Так виникла ідея виготовляти поживну сушку, яка були б корисною для тих, хто воює, ходить в гори й для всіх, кому треба взяти в дорогу щось легке, але з великою енергетичною цінністю. Спочатку бізнес мав називатися “Кусь”, а запустився вже як Slice&dry’s. Нині її виробництво займається сушінням фруктів, овочів, грибів та м’яса.

unnamed

“Історія власної справи почалася у 2018 коли я, бувши доброволицею, пішла на навчання в Київську школу економіки, щоб повернутися до цивільного життя та мати змогу працювати сама на себе. Після отримання гранту у розмірі 25 тисяч гривень, ми закупили обладнання та маючи знання у розбудові стартапу, рушили у тяжку дорогу бізнесу”, — розповідає про старт бізнесу Вікторія.

З початком повномасштабного вторгнення запити на продукцію Slice&Dryʼs від військових зросли в 5-ть разів. Потужності вже не могли впоратися із запитами від клієнтів, тож отримані від Українського ветеранського фонду гроші підуть на збільшення потужностей та розширення персоналу.

“Наші вироби користуються популярністю у людей, які більшість свого часу проводять поза зоною особистого комфорту, свого житла, а саме спортсмени, рятувальники, військові, медики, поліцейські, туристи, альпіністи, а об'єднує їх усіх — любов до корисної їжі та повага до свого здоров'я”, — розповідає ветеранка.

Зараз Вікторія знову на фронті, а підтримкою виробництва сухої їжі займається її родина.

“Для мене цей бізнес — можливість мати щось своє і подарувати родині ще один сегмент, який буде її об’єднувати. Я бачу, як працюють над цим проєктом мої рідні, і радію. Я бачу, що їм це подобається. Вони весь час говорять про нашу справу, весь час про неї жартують”.

Маленьке сімейне виробництво із виготовлення дегідратованого м’яса, овочів, фруктів Slice&dry’s прагне до зростання і ми раді, що можемо в цьому підтримати Вікторію. Про це пишуть організатори

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100