Сьогодні депутати Черкаської міської ради зібралися на позачергове засідання, щоб розглянути питання «Про виділення додаткових коштів на організацію діяльності штабу територіальної оборони».

01

Засідання відбувається у 206 кабінеті, у приміщенні міськвиконкому. Як повідомив головуючий секретар міськради Юрій Тренкін (мер часто останнім часом пропускає сесійні засідання), у сесійному залі немає можливості проводити сьогодні сесію. Тож голосування проводиться в звичайному режимі, тобто підніманням рук.

Депутат Роман Діскант зауважив, що в місті є «ковідний фонд», який наповнював ряд депутатів від бізнесу. Це не стосується бюджетних коштів, але ці кошти з «ковідного фонду» Діскант запропонував також направити на тероборону.

– Це кошти чисто підприємців. І вони тепер можуть розподілятися на потреби, як це було з приводу ковіду, – сказав Діскант. – Щоб там, де держава не має можливості закривати потреби, ми готові були допомогти. І, думаю, опублікувати рахунок, щоб інші теж долучалися.

Також виступив Василь Мойсієнко. Каже, в залі є зареєстровано декілька звернень щодо тероборони, щодо функціонування.

– Звернення всі співзвучні. Всі вони зводяться до того, що ми самостійно як орган місцевої влади не зможемо в повному обсязі повноцінно профінансувати територіальну оборону. Тим паче, зараз набуло чинності розпорядження Кабміну, що передбачає створення місцевим самоврядуванням власних міських терформувань під керівництвом Збройних сил України. Достатньо ініціативи жителів тергромади не менше 5 осіб. Тож, може, давайте узгодимо єдине звернення від Черкаської міськради. Має бути збір фінансування. Враховуючи, що функція оборони держави – одна з визначальних, то держава має взяти на себе левову частку цієї відповідальності. Але ми не знімаємо з себе як представників тергромади відповідальності. Тож частина послуг, які можуть надаватися органами місцевого самоврядування, комунальними підприємствами, має бути надана для убезпечення міста. Така практика є у Львові, Дніпрі. Тому треба акцентувати увагу на співфінансуванні тероборони. Також звернутися до громадян, насамперед до військовозобов’язаних, максимально долучитися до тероборони міста, надати важливу допомогу Збройним силам. А також я хотів би, щоб в цих умовах ми максимально сконцентрувалися на подоланні тієї дезінформації, якою переповнене інформаційне поле, – зазначив Василь Мойсієнко.

Депутат Віктор Євпак підтримав колегу, сказав, що тероборона не є головною функцією місцевого самоврядування. Міська влада готова підставити плече. Але мова має йти не про фінансування тероборони місцевою владою, а про співфінансування. Мовляв, для міста також буде викликом опалення, охорона здоров’я, інші питання.

Євпак запропонував перерву для обговорення у фракціях.

А от депутат Сергій Кудактін нагадав, що на минулій сесії вже голосували щодо державних органів, щоб вони на себе взяли фінансування тероборони.

– Для чого робити масло масляне? Ми вже ж зверталися до вищих органів влади? То навіщо знов робити це? Може, робити те, заради чого ми тут зібралися? Може, треба обговорювати дійсно нагальні питання тероборони? – зауважив Кудактін.

Врешті затвердили порядок денний - найперше питання «Про виділення додаткових коштів на організацію діяльності штабу територіальної оборони». «За» проголосували усі 36 депутатів.

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 Знаючий 15.02.2022 16:16
Бездарі і нероби
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 юра 15.02.2022 12:56
Таке враження, ніби у нас взагалі немає ні армії, ні поліції, ні нацгвардії. Навіщо створювати і фінансувати, щось паралельне. Ми самі своїми руками нашим князькам до того, що вже є створимо ще й приватну армію, адже держава не хоче фінансувати - тоді ми це зробимо... (діскант і компанія) боїм є що втрачати. А там до федералізації один крок. От і збудеться мрія путіна про хутірську Україну, яку він візьме голими руками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 1 15.02.2022 12:07
А мер не на фронте??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 правда 15.02.2022 12:07
оце так слуга професор
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 куба 15.02.2022 12:06
Зрадники, як це так немає грошей на оборону???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100