У зв’язку з надзвичайними погодніми умовами, в обласній державній адміністрації створений оперативний штаб з моніторигу за ситуацією та контролю за реагуванням служб у зонах ризику, який очолив керівник області Сергій Тулуб. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

 Як і застерігали в Гідрометеоцентрі, активний циклон із Балкан приніс 23-24 березня на Черкащину сильні снігопади, хуртовини, утворилися неабиякі снігові замети. Ускладнення погодних умов призвело до налипання мокрого снігу, утворення на дорогах ожеледиці, обледеніння електромереж. Впродовж доби швидкість вітру посилилась до 17-22 м/с. Температура повітря знизилась вночі до 8-14° морозу, вдень до 2-8° морозу.

Черкащина у полоні снігу (фото Володимира Мамалиги, Facebook)

Черкащина у полоні снігу (фото Володимира Мамалиги, Facebook)


Негодою було знеструмлено 44 населених пункти. Особливо складна ситуація склалася у Монастирищенському районі, де залишилися без світла 19 населених пунктів. Через сильні пориви вітру та обледеніння дротів знеструмленими залишилися також населені пункти у Христинівському – 8, Драбівському – 6, Чигиринському – 5, Чорнобаївському – 4, Золотоніському – 2.

В умовах сильного вітру та снігопаду над ліквідацією наслідків негоди працювали 13 бригад обленерго. Станом на 19.30 год. 24 березня енергопостачання в усіх населених пунктах області відновлено.

Упродовж двох діб для обслуговування автомобільних шляхів постійно працювали 109 одиниць техніки та 136 працівників служби автомобільних доріг в області.

На проблемних ділянках була задіяна техніка управління державної служби надзвичайних ситуацій, чергові підрозділи Державтоінспекції та техніка Збройних Сил України. Внаслідок проведеної роботи, заторів на автошляхах області не спостерігалося.

З метою організації заходів щодо попередження випадків переохолодження людей, надання допомоги населенню, в першу чергу малозахищеним верствам, в області організована робота 115 пунктів обігрів. На вулиці міст області вийшли 36 соціальних патрулів, які патрулюють місця з найбільшою ймовірністю перебування людей.

У даний час ситуація залишається напруженою, проте контрольованою, запевняють у Черкаській ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100