реклама

реклама

Подальший розвиток війни в Україні залежить від кількох чинників. Перший з них – наскільки українській армії вдасться нанести ураження російським військам під час битви за Донбас. Другий аспект, який впливатиме на хід війни – наскільки якісну і потужну зброю Україні надасть Захід. Також на розвиток подій вплине те, наскільки можливою буде силова деблокада Маріуполя.

1650433576-2813

Про це розповів «Главреду» військовий експерт, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак, який родом із Черкас.

1528802301-2100 Найбільш вірогідними експертові здаються три сценарії розвитку подій в Україні.

Перший сценарій передбачає, що на території України залишиться частина військ Росії, а Путін за таких умов переходитиме до обговорення перемир’я. «Якщо Україна і світ дозволять Путіну зберегти обличчя у цій війні, він залишить частину військ на території України (причому я маю на увазі не тільки Крим та раніше окуповані території Донбасу, а ще й, наприклад, сухопутний коридор до Криму) і буде переходити до перемир’я», – зазначає Валентин Бадрак.

За другим сценарієм Путін дасть команду російським військам окопатися на позиціях на тих територіях, де вони зараз перебувають. Якщо це станеться, то війна може перейти у затяжну форму, адже загарбників буде важче вибити з окупованих територій. «Тоді українським військам доведеться буквально видовбувати росіян із Півдня та Сходу України силовим шляхом. Але при цьому час гратиме на Україну», – наголошує військовий експерт.

Третій сценарій – не основний, але можливий – передбачає ліквідацію Путіна його ж оточенням. Проте при цьому не варто сподіватися, що його наступник буде вести кардинально іншу політику щодо України. Якщо після ліквідації Путіна його пост займе хтось з його оточення, він може продовжити вести антиукраїнську політику. «Але при цьому у нас з’явиться можливість швидше закінчити війну шляхом переговорів і добитися виведення російських військ хоча б на ті позиції, які вони займали ще 23 лютого, а, можливо, навіть із Криму та ОРДЛО», – зазначає експерт.

Бадрак наголошує, що те, який із цих сценаріїв спрацює, великою мірою залежатиме від того, як розвиватимуться події до 9 травня.

Проте, за його словами, найімовірнішими станом на цей час виглядають перші два сценарії, адже «поки що немає ознак того, що Путіна можуть розірвати прямо зараз». Ліквідувати російського диктатора можуть пізніше, коли РФ почне тріщати по швах під дією санкцій.

Фото: УНІАН

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 четвертий сценарій 03.05.2022 15:13
Повна перемога України.Деокупація Донбаса і Крима.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Я черкащанин 02.05.2022 14:28
Цитую Полк черкаських поетів:
Політиків, пєвцов ртом, дєпутатів, ........ поповнився ще й черкаським військовим експердом.

Ви, мабуть, думаєте, що дуже дотепні. Хоча насправді - ні. Ви просто малоосвічені. Валентин Бадрак - дуже відомий на міжнародному рівні військовий експерт, автор численних наукових публікацій, член громадської ради при СБУ. Крім того, ще й автор багатьох науково-популярних і художніх книг, випущених чималим тиражем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #1 Полк черкаських поетів 02.05.2022 13:39
Політиків, пєвцов ртом, дєпутатів, ........ поповнився ще й черкаським військовим експердом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100