реклама

реклама

Бійці територіальної оборони Черкас врятували від смерті п’ятьох цивільних на передовій на Луганщині. Серед них – 15-річна дівчинка, яка з простреленими ногами намагалася евакуювати поранених дорослих на автомобілі.

Фото-Перше-ТМО


Про це «18000» розповів один із черкаських військових, який був учасником операції з порятунку (у цілях безпеки ми не вказуємо його імені, – ред.).

За його словами, інцидент стався 1 травня на Луганщині. Перебуваючи на позиціях, черкаські бійці помітили на ворожій лінії вогню обстріляний окупантами автомобіль, із якого до них вийшли чоловік та жінка з білим рушником.

– Командир нашого взводу дав наказ оглянути цивільних та вислухати. Жінка і чоловік мали дрібні поранення та благали допомогти тим, хто залишився в автомобілі на лінії вогню, – розповідає черкащанин.

Аби врятувати решту цивільних, військові організували евакуацію потерпілих з автомобіля.

– Хлопці нашого взводу евакуювали 15-річну дівчинку та чоловіка з пораненнями ніг, а також – ще одного чоловіка з пораненням руки, – згадує боєць.

Під прикриттям військових поранених пасажирів вивели в безпечну зону, де їм надав невідкладну допомогу бойовий медик взводу.

– Одяг пасажирів ми замінили на чистий, оскільки він увесь був у крові, – розповідає черкаський боєць. – Далі наш командир вийшов на зв’язок до штабу та через кілька хвилин потерпілих евакуювали до лікарні.

Як пізніше розповіла ЗМІ 15-річна потерпіла, вона самостійно намагалася вивезти на автівці чотирьох дорослих, яких обстріляли російські окупанти. Спочатку дівчина й сама була пасажиркою.

«Їхала в машині, і так вийшло, що росіяни нас обстріляли. У машині було три чоловіки та одна жінка. Чоловіків поранило уламками, одного дуже. Довелося мені сісти за кермо й повезти нас до Бахмута», – розповіла дівчинка журналістам.

Вона додала: дорогою їй довелося проїжджати міни, які лежали в шаховому порядку, та труп жінки. А частину шляху мала долати з простреленими ногами.

«Був поворот праворуч і нас обстріляли. Мені поцілили в ноги. Я майже нічого не могла зробити: машина заглохла, я її ледь завела, ми трохи проїхали, а потім вона все одно заглохла, бо аккумулятор прострелила куля. Нас відвезли (до лікарні, – ред.) військові», – згадує дівчинка.

Юна водійка підсумовує: їй це далося нелегко, проте залишити поранених під обстрілами не змогла б.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100