Тальнівщина прощалася із захисником України, земляком Тищенком Олександром Васильовичем

Олександр Тищенко народився 25 червня 1974 року у селі Майданецькому на Тальнівщині.

Після закінчення місцевої школи він навчався у Тальянківському технікумі, здобувши професію електрика. У 1993 році юнак був призваний на строкову службу, яку проходив у Національній Гвардії України.

339435961_679775317234992_8812417059131763832_n

Трудову стежину Олександр розпочав електриком на Тальнівському цукровому заводі. Згодом чоловік виїхав до столиці, 11 років пропрацював провідником в АТ «Укрзалізниці», а також на інших підприємствах.

Разом з дружиною Анною Олександрівною виростили і виховали трьох діточок.

Спільно дбали про сімейний затишок, будували плани на майбутнє, тішилися успіхами дітей. 

Олександр Васильович із першого дня війни прийняв виважене рішення - захищати рідну землю. Вже 1 березня 2022 року Олександр Тищенко був мобілізований на військову службу кулеметником стрілецької роти.

Олександр вірив у Перемогу, понад усе прагнув повернутися до діток та родини, мріяв обійняти найдорожчих. Заради їхнього щасливого мирного майбутнього, заради волі і свободи Батьківщини він стояв до останнього подиху…

30 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на позиції в районі околиці населеного пункту Діброва Сєвєродонецького району Луганської області старший сержант Олександр Тищенко загинув в результаті ворожого снайперського обстрілу. Йому було 49 років…

В Олександра Васильовича залишилася дружина Анна Олександрівна і троє діток Євгенія, Максим, Анастасія, батьки Василь Федосійович та Лідія Василівна, сестра Тетяна.

Олександра Васильовича запам’ятають чесним, хоробрим воїном, щирим, відповідальним побратимом і товаришем, добрим, чуйним, працелюбним чоловіком, який завжди готовий був прийти на допомогу.

Прощання із захисником Олександром Тищенком відбулося 5 квітня у місті Тальному, біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та захисникам. Поховали Героя у рідному селі Майданецькому.

- Будучи вірним присязі, виконуючи свій військовий обов'язок, Олександр Васильович віддав за Україну найцінніше - життя, - висловлюючи співчуття рідним, сказав у прощальній промові міський голова Василь Сідько. - Він був Героєм. Він був, є і назавжди залишиться у наших серцях...

Світла та вічна пам’ять герою!

Про це пише Тальнівська міська тергромада

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100