Сьогодні Сміла простилася з іще однім полеглим Героєм-земляком. Андрій Іванович Гнатів народився у Криму 28 березня 1975 року. Незабаром його сім'я переїхала до Сміли. Тут пройшли дитинство, юність, шкільні роки Андрія.

Після закінчення школи №11 вступив до професійно-технічного училища, а далі на юнака чекала строкова армійська служба. Звільнився у сержантському званні. Згодом Андрій Іванович працював газозварювальником на Смілянському машинобудівному заводі.

438128684_1586119812189371_3220312013434660999_n

З початком повномасштабної російської агресії він одним із перших прийшов добровольцем до військомату, взявши до рук зброю, і став на захист України. Служив сержантом, командиром відділення взводу протитанкових керованих ракет ЗСУ. Андрій Гнатів загинув на Запорізькому напрямку фронту, прийнявши свій останній бій 18 квітня 2024 року.
У Смілі у невтішній скорботі залишилися дружина, донька, батько, сестра і брат загиблого Героя.

Жалобна церемонія пройшла у Покровському соборі Сміли. Після офіційних промов представників місцевої влади священики звершили над тілом Героя панахиду, яку очолив настоятель протоієрей Микола Середич. Разом з ним служили панотець Сергій Чукін, військовий капелан, настоятель храму святої мучениці Євгенії протоієрей Богдан Степчук і настоятель храму Різдва святого пророка Івана Предтечі протоієрей Михайло Шевчук, який виголосив прощальне пастирське слово.
Поховали загиблого захисника України на кладовищі у селі Мала Смілянка, що у передмісті Сміли.

Олександр Слєпцовський

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100