реклама Делікат

реклама

Сьогодні у Покровському соборі Сміли пройшла жалобна церемонія прощання з Андрієм Євтушенком, який віддав своє життя за Україну у кривавій війні проти російських загарбників.

Андрій Якович Євтушенко народився 29 вересня 1970 року на Смілянщині, у селі Пастирському. Після закінчення школи здобув професійну освіту, навчаючись у технікумі в м. Олександрія. Потім була строкова військова служба, одруження, народження двох доньок. Разом з родиною проживав у Смілі. Був люблячим батьком та чоловіком, готовим зрушити гори заради своїх рідних.

441883598_1613122689489083_694852200857539560_n

Незадовго до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну працював у Польщі. 24 лютого 2022 року Андрій Євтушенко прийняв для себе свідоме рішення справжнього патріота та одразу повернувся додому і вступив до лав Збройних Сил України.

Служив на посаді командира відділення протитанкових ракетних комплексів мотопіхотного батальйону ЗСУ. Під час боїв на Куп’янському напрямку отримав поранення. Лікарі до останнього боролись за його життя,але 2 червня 2024 року серце мужнього воїна назавжди зупинилося.

Проститися з нашим земляком прийшли його рідні, близькі, друзі й всі, хто близько його знав. Після офіційних промов священики звершили над тілом Героя соборну панахиду, яку очолив настоятель Покровського храму протоієрей Микола Середич. Разом з ним служили: військовий капелан, благочинний Смілянського округу Черкаської єпархії ПЦУ протоієрей Богдан Степчук, настоятель Миколаївського храму м. Сміла панотець Василь Ворушило і настоятель храму Різдва святого протокока Іоана Предтечі панотець Михайло Шевчук, який виголосив у пам'ять Андрія Євтушенка пастирське слово.

Поховали Героя на Алеї Слави (Загреблянське кладовище).

Олександр Слєпцовський

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100