реклама Делікат

Сьогодні жителі смілянської громади віддали останню шану Герою-земляку, солдату Анатолію Володимировичу Крекніну. Він віддав за Україну найдорожче — своє життя. Тепер йому назавжди 37...

Анатолій Крекнін — корінний смілянин, народився 5 серпня 1987 року. 9 класів закінчив у загальноосвітній школі №11, а продовжив навчання вже у Смілянському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів, де здобув професійну освіту за спеціальностями: автослюсаря, токаря та водія. У 2005 році був призваний для проходження військової строкової служби. Після звільнення працював електромонтером-висотником у Смілянському РЕМ ПАТ «Черкасиобленерго».

454987830_1659063584894993_1408410260877689099_n

На нинішню війну проти повномасштабного вторгнення росії на територію України Анатолія мобілізували 22 січня 2023 року. Він віддано і мужньо боронив Україну, служив водієм стрілецького батальйону однієї з військових частин ЗСУ. Під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку фронту отримав важке поранення. Тривалий час проходив лікування та боровся за своє життя у м. Дніпро, але, на жаль, помер від ускладнень.

Прощання з Гером пройшло у Покровському соборі Сміли одразу після завершення святкового богослужіння на честь Успіння Божої Матері, яке відзначається сьогодні за новоюліанським церковним календарем. Після офіційних промов представників місцевої влади священики звершили над тілом спочилого воїна панахиду, яку очолив настоятель протоієрей Микола Середич. Він виголосив також прощальне пастирське слово.

Поховали Анатолія Крекніна на Алеї Слави (Загреблянське кладовище).

Олександр Слєпцовський

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100