Станом на 11.30 на виборчій дільниці № 711008, що розташована у ЗОШ №13 району «Д», проголосувало вже 475 осіб, що становить 21% від загальної кількості виборців. Про це інформує кореспондент «Прочерку».


Дільниця розпочала свою роботу вчасно – відкрилася о 8.00. Від ОВК дільниця отримала 2 440 бюлетенів. Виборців на дільниці 2 433, за місцем перебування голосують ще 7.

Голова ДВК Раїса Дзюба – з досвідом. Головує вже вчетверте, на минулорічних виборах була секретарем. Явку виборців на в/д № 711008 вона оцінює як «нормальну».


Процедуру голосування на дільниці контролюють 15 спостерігачів. Серед них – полячка Олександра Залітач.

– На мою думку, вибори на дільниці проходять дуже спокійно. Я навіть не очікувала, що так буде. Але ж невідомо, що буде до кінця дня, – констатує українською мовою вона.

Загалом на черкаських округах працюють близько сотні спостерігачів з Міжнародного конгресу українців, з них тридцятеро – поляки.

– У Черкасах я вперше, але роздивитися місто не встигла. О 3 годині ранку ми виїхали з Києва, де відбувалися навчання перед виборами. Приїхали до Черкас – ще темно було. Нас одразу розвезли по дільницях, – каже Олександра.


Спокійними вибори на дільниці називає і спостерігач від ГМ «ОПОРА» Дмитро Калібін.

– Грубих порушень поки не було. Одна бабуся казала, що погано бачить, і просила допомогти їй проголосувати. Але це вже порушення, хоч і не грубе. Крім того, одна жінка приходила без паспорта, але їй не дозволили голосувати і відправили назад, – розповідає Дмитро.

Жителька району «Д» Анжеліка, проголосувавши, запевняє: з вибором визначилася давно.


– Усіх кандидатів я не знаю, але за кого голосуватиму, визначилася давно. Особисто знайома з цим кандидатом, знаю, що він робив, тому й голосую, – коротко обґрунтовує свій вибір Анжеліка.

Біля виходу з дільниці на виборців чекають представники «5 каналу», що проводять екзит-пол.


– Виборці активно погоджуються брати участь в екзит-полі. Майже ніхто не відмовляється. Будемо тут до 19.00. Далі всі голоси підраховуються двічі. Вже десь о 20.00 на «5 каналі» можна буде подивитися результати, – розповідає студентка, представник «5 каналу» Аліна Тищенко.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Виборець 15.12.2013 19:16
А поляки хіба не знають, що саме цікаве у нас починається після.20.00?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100