реклама

реклама Делікат

реклама

Українське суспільство сьогодні потребує поєднання в новій політичній еліті двох рис – із одного боку, досвідченості й компетентності, а з другого – новизни і незаплямованості в політичних скандалах.

IMG_20190710_160627

Обидві ці риси несуть у собі висуванці політичної партії «Європейська солідарність», наголосили під час нещодавньої пресконференції в Черкасах представниці центрального апарату цієї політичної сили – експерт-міжнародник, міжнародний секретар партії Вірджінія Дронова і голова громадської організації «Солідарна Молодь», кандидат в нардепи по списку «ЄС» Дінара Габібуллаєва.

– «Наріжні камені» ідеології нашої політичної сили – це питання курсу України на вступ у НАТО і Європейський союз, – розповіла журналістам Вірджінія Дронова. – На відміну від інших політичних сил, наша партія має фахівців із дуже ґрунтовними знаннями про наших західних партнерів, про шляхи інтеграції в ЄС і НАТО, має велике бажання до такої інтеграції (воно закріплене в програмі партії) і вміння боротися за європейське майбутнє України.

За словами Вірджінії Анатоліївни, «Європейська солідарність» поєднує у своїх лавах як досвідчених фахівців, так і молоді обличчя, на які сьогодні є попит у суспільстві. А чимало партійних активістів поєднують у собі і досвід, і молодість. Серед таких пані Дронова назвала керівника секретаріату Черкаської територіальної організації партії «ЄС» Сергія Рубана, котрого ця політична сила висунула як кандидата у народні депутати по округу №194.

На думку експертки, виборчі списки, які складені або лише зі старих політиків, або лише з молодих і недосвідчених, несуть у собі небезпеку для держави. Особливо небажаною було б формування однопартійного уряду із представників нової, незнайомої з реаліями внутрішньої і зовнішньої політики, команди. «Якщо це станеться, то це буде великою загрозою для демократії», – наголосила пані Дронова.

Як наголосила Дінара Габібуллаєва, наразі намітилася негативна тенденція до реваншу проросійських сил.

– Молодь знову «стає на барикади», виходить на мітинги, – заявила пані Дінара. – Зокрема, у столиці минулий політичний тиждень був дуже гарячим. Ми виходили і на Майдан, і до Конституційного суду, і до ЦВК, і до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, протестуючи проти повернення до політичного і громадського життя прибічників Януковича, представників проросійських сил і настроїв. Це дуже великий виклик для нас.

Керівниця молодіжного крила «Європейської солідарності» наголосила, що питання європейського вектору розвитку є принаймні не менш важливими, ніж тарифна політика, про яку сьогодні багато говорять.

– Ми так довго виборювали європейські цінності й запроваджували їх тут, в Україні, робили багато складних реформ! А сьогодні одним махом хочуть нашу державу повернути в домайданні часи, – сказала Дінара Габібуллаєва.

Вона також наголосила, що небезпеку становлять не лише відверто проросійські сили, а й псевдопатріотичні політики, які у своїй діяльності допускають насильство, агресію в тому числі щодо проєвропейських сил.

Учасниці пресконференції закликали українців обережно ставитися до інформації, яку поширюють деякі ЗМІ, відсіювати відвертий бруд, який на замовлення проросійських сил ллється на проєвропейських політиків та державні українські інституції. «Найстрашніше, якщо в новий парламент пройде багато проросійських депутатів – людей, які здаватимуть інтереси України і домовлятимуться з Путіним. Якщо їхній рейтинг зростатиме – це справді небезпечно», – наголосили експертки.

реклама

Коментарі  

 
+5 #5 Реаліст 12.07.2019 10:17
А Вірджинія і Дінара хоч в курсі, хто такий Рубан - чи просто розхвалювали, бо в штабі сказали розхвалювать?
З усіх кандидатів "Європейської солідарності" - один солдатік АТО, який якимсь чудом затесався на мажоритарку по Смілі - вартий поваги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Тво 12.07.2019 00:32
Цитую Саврадим:
Камені є,а води в річці немає.То й камені не потрібні!

Лубіінчик не приймав в партійному, щоб не зняли його з посади,а тепер ви шукаєте дураков, то голосуйте самі за себе. В агітнаметах міста Черкаси молоді обличчя відтворюючи бабці по 70- 80 років.Скоро серий халява кінчиться, за Державні кошти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Ден 11.07.2019 23:22
Протиріччя в кількох абзацах тексту "експерта-міжнародника". "Європейські цінності" це мультикультуриз м, вільна конкуренція різних поглядів і думок, політичний плюралізм, свобода слова і свобода совісті. Таврування політичних оппонентів, заборони думати інакше, оціночні судження щодо справжніх патріотів і "псевдо", залякування виборців загрозами "реваншу" зовсім на європейську політичну культуру не схожі. Здається партія ЄС так і не визначилась, вони націоналісти чи вони європейські демократи, чи вони і гарні і розумні відразу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 зеленая трава 11.07.2019 21:47
Европа — это не больше чем кучка диктатур, которые зиждятся на несправедливост и. Если человечество хочет вернуть себе мир, оно должно стальным кулаком ударить по этим злодеям.
Аятолла Хомейни
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Саврадим 11.07.2019 18:23
Камені є,а води в річці немає.То й камені не потрібні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100