реклама

реклама

Міський голова Умані Олександр Цебрій в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV розповів, чому його кандидатуру не хочуть допускати до виборів 25 жовтня.

Цебрій2

– Я дозволю собі бути в числі тих людей, які не вірять у чесні, прозорі вибори на сьогоднішній день, – сказав пан Цебрій. – Передусім, у мене великі претензії до наших законодавців, які зробили все можливе, щоб зробити сам виборчий бюлетень таким складним, що розібратися в ньому надзвичайно важко. І те, що дали можливість реєструватися клонам... Я маю не дуже звичайне прізвище Цебрій. За два місяці зробили клонів, які змінили прізвища. Ці люди живуть на Кіровоградщині за одною адресою в одному населеному пункті. Їх зареєстрували. У мене претензії до Уманської ТВК, в якій, я переконаний, у шахрайський спосіб, за змовою кількох політичних сил – «Слуги Народу», «За майбутнє» (Антон Яценко, Андрій Дикун) і ще деяких, в тому числі «Батьківщини», квоти яких купили, – ухвалюють рішення, які не піддаються здоровому глузду! Клонів зареєстрували о дванадцятій годині ночі, під світлом ліхтариків, навіть не в приміщенні ТВК, а в мене знайшли якусь технічну помилку, не дали можливості її усунути. А після того, як я її усунув, мене не зареєстрували!

Олександр Цебрій пов’язує відмову в реєстрації його як кандидата із політичним тиском.

– Ситуація, яка склалася в Умані, не унікальна. В багатьох містах України чинять тиск на найбільш рейтингових кандидатів, на лідерів виборчих перегонів. Знімають із виборів політичні сили, які представляють таких лідерів. Я знаю, що були великі проблемні питання і з партією «Голос», і з «Європейською Солідарністю». Мою ситуацію я також пов’язую із конфронтацією з центральною владою. Ви знаєте, що декілька місяців тому я зайняв принципову позицію по тому, щоб унеможливити проведення масових заходів з нагоди Рош га-Шана в нашому місті, щоб люди з країн червоної зони не потрапили на територію нашої країни. Тому що я переживаю за уманчан і, як міський голова, відповідаю за їхнє здоров’я і життя.

Олександр Цебрій нагадав, що коли він зрозумів, що його повноважень для цього недостатньо, він звернувся до президента, який його «на жаль, не почув». Отже Цебрію довелося дві доби провести під офісом президента. В той період до нього декілька разів зверталися із «проханнями» змінити свою позицію, бо в іншому разі «в майбутньому будуть проблеми».

– Пов’язувати мені нинішнє недопущення до виборів із тими «проханнями» чи ні – я не знаю. Але зараз я бачу, що мене не реєструють, а реєструють клонів, – сказав пан Цебрій.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Петрович 29.09.2020 16:32
Ну чи не козли?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 стабилизец 29.09.2020 12:21
милуются паны вдали от посторонних глаз. но когда чублятся за корыто - кипеш на весь мир.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100