реклама

реклама

Після перенесення Центральною виборчою комісією центру округу 197 з Канева в Золотоношу, територіальна організація "Європейської Солідарність" у Черкаські області поширила заяву:

230400724_383787209846630_2572601322575069439_n

«Центральна виборча комісія перенесла центр 197-го виборчого округу на Черкащині, із Канева до Золотоноші. Таке рішення ухвалили під час останнього засідання ЦВК. "За" проголосували 10 членів комісії з 16 присутніх.

Правовий аналіз заміни Канева на Золотоношу, як центру для проведення виборів свідчить про підготовку влади до фальсифікації волевиявлення черкащан і зловживання владою.

По-перше, мотив, який Черкаська ОДА озвучила як формальний привід для перенесення центру округу, не витримує жодної критики. Якщо влада визнає, що у Каневі немає необхідного приміщення для окружної виборчої комісії, це означає лише одне - зізнання у нездатності забезпечити надійну охорону бюлетенів та належну роботу комп’ютерних систем.

Як же тоді працює очільник ОДА і його команда, якщо зізнається, що за час каденції шостого президента у цілому Каневі все прийшло у повний занепад за два роки з попередніх двох виборчих кампаній?

Якщо вже керуватись логікою найкращого матеріально-технічного забезпечення виборів, то центр варто було б розміщувати у місто Черкаси, які також знаходяться у межах округу.

По-друге, згідно чинного закону, виборчі округи діють на постійній основі і тому просто так змінювати їх межі та центри неможливо.

Заміна центру, на думку влади, дасть технічну перевагу кандидату від провладної партії "Слуги народу", а саме дозолить підібрати лояльних членів ОВК, технічний персонал (охорону, системного адміністратора тощо) і «правильно» порахувати голоси.

Закликаю негайно припинити політичне шулерство, створити рівні умови участі у виборчій кампанії для усіх зареєстрованих кандидатів та вести чесну конкуренту боротьбу.

Ми готуємо звернення до всіх незалежних спостерігачів та неурядових організацій із закликом звернути увагу на підготовку до фальсифікацій виборів на Черкащині.

Європейська Солідарність висловлює обурення махінаціями влади і неприхованою підготовкою до використання адмінресурсу та фальсифікацій», - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВО №197: Черкащина нервово входить у виборчий процес

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 иван 23.08.2021 11:34
Какой такой павлин мавлин надо русалинского мера пропихнуть а с золотоношской то позиции оно ведь сподручнее там все ведь свои прикупленные .Как дети малые порошенки вальцманы ходют скулят только ведь ваши карусели все помнят.Теперь другие богом избранные рулят .Эх Тарасе Тарасе великий і волелюбний мабуть ти зараз у гробу перевертаешься дивлячись як твої діти знову від чуми бідують і по світах в драній свитині чимчикують з торбами.Боже збережи Україну !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Сидоров. 22.08.2021 20:01
Якщо почнуться маніпуляції влади для забезпечення "правильних" результатів виборів,таку владу тра гнати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 На кону - должность 22.08.2021 16:00
Министра инфраструктуры. Не удассца протянуть своих на "выборах", то снимут и с проданной под именно такие дела "должности", трусы стянут та лозыною надають по голімой. Тіпо бонусом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100