реклама

реклама

Кандидати на проміжних виборах народних депутатів України мають заплатити 60 000 гривень застави, пише рух ЧЕСНО

image1

На 31 жовтня 2021 року Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та № 197 (Черкаська область).

Крім того, Верховна Рада України призначила на 31 жовтня 2021 року позачергові вибори сільського, селищного та міського голів у 9 регіонах України.

Грошова застава міського голови Харкова обраховується за формулою: чотири мінімальних заробітні плати, встановлені на день початку виборчого процесу, помножити на кожні 90 тисяч виборців. У Харкові станом на кінець серпня нараховують близько 1,07 мільйона виборців. Виборчий процес розпочнеться 11 вересня, на той час кількість виборців може дещо змінитися.

Кандидат у народні депутати має сплатити грошову заставу в розмірі десяти розмірів мінімальної заробітної плати. Мінімальна заробітна плата в Україні нині становить 6 тисяч гривень.

Як повідомляв Рух ЧЕСНО, на проведення виборів нардепів у двох областях із держбюджету надійшло на рахунки ЦВК близько 25,5 млн гривень.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100