реклама
Sucurity Police

реклама

12 вересня у Золотоноші відбулося перше засідання окружної виборчої комісії округу № 197. Майже третина членів ОВК пропустила перше засідання.

ОВК № 197 сформована ЦВК із представників 12 політичних партій 10 вересня. Перше засідання відбулось з дотримання триденного терміну, визначеного частиною 4 статті 33 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Із 18 членів ОВК були присутніми на першому засіданні 13 осіб, зокрема, не з’явився секретар комісії Сергій Луговик (партія «Зелених України»), а також члени комісії Сергій Ващук (ВО «Факел»), Євненій Куценок («Сила і честь»), Володимир Наконечний («Аграрана партія України»), Кирило Сапицький («громадянська позиція»). Трьом із п’яти відсутніх повідомити про дату і час засідання виборчій комісії не вдалося, оскільки за наявними номерами телефонів вони не відповідали.

Секретарем засідання комісії було обрано Тетяну Степаніщенко (партія «Патріот»).

13 з 18 членів ОВК, які склали присягу, що дозволило комісії набути повноважень. «Незважаючи на те, що майже третина членів ОВК пропустила перше засідання, на старт роботи виборчої комісії це не вплинуло, оскільки для повноважності засідання необхідна присутність більше половини складу ОВК, а присутніми були 13 з 18 членів ОВК. Це також не вплинуло на набуття повноважень ОВК, оскільки всі присутні члени виборчої комісії склали присягу, що становить більше ніж мінімальна вимога, передбачена частиною 1 статті 31 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Тобто, для того щоб комісія набула повноважень і могла розпочати процес організації виборів необхідно було, щоб присягу склали не менше 8 членів ОВК», – коментує Захар Колісніченко, координатор Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області.

На засіданні ОВК № 197 прийняла 5 рішень. Комісія визначила, що на платній основі свої повноваження виконуватиме два члени ОВК – голова комісії Петро Сивун («Слуга народу») та Ірина Гаврилів («Голос»). Окрім того комісія визначила членів ОВК, котрі контролюватимуть надходження, облік та використання коштів виборчих фондів кандидатів у народні депутати України – заступник голови комісії Михайло Буджерак (ВО «Свобода»), Олег Жиглатов (ВО «Свобода») та Ірина Гаврилів («Голос»).

Також члени комісії визначилися із головним бухгалтером ОВК, яку голова представить на наступному засіданні, й домовилися про залучення спеціалістів та технічних працівників до роботи в окружній виборчій комісії.

На першому своєму засіданні окружна виборча комісія затвердила графік роботи (із 9:00 до 18:00) та графік чергування, пише ОПОРА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100