реклама
Sucurity Police

реклама

На довиборах по округу №197 (з центром в Золотоноші) можемо бачити кандидатів від політичних проєктів “Рівне разом” і “Молодий Харків”. Жодна зі згаданих партій під час місцевих виборів не висувала кандидатів на Черкащині.

Так, від «Рівне разом» по округу балотується Руслан Алексіюк. Про нього сказано: народився 20 серпня 1975 року в селі Оженин Острозького району Рівненської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, заступник директора з виховної роботи, ВСП "Рівненський економіко-технологічний коледж Національного університету водного господарства та природокористування", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "РІВНЕ РАЗОМ", проживає в місті Рівному Рівненського району Рівненської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "РІВНЕ РАЗОМ".

Від партії «Молодий Харків» балотується Олена Козачук. Про неї сказано: народилася 28 вересня 1957 року в місті Братськ Іркутської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, член Політичної партії "МОЛОДИЙ ХАРКІВ", проживає в селі Чубинське Бориспільського району Київської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "МОЛОДИЙ ХАРКІВ".

index

Як припускає в огляді видання «Лівий берег», партії, які впродовж десяти років не брали участі в загальнонаціональних виборах (президентських чи парламентських), у судовому порядку мають бути ліквідовані. Це передбачено ЗУ “Про політичні партії”.

За кілька років мажоритарна система, коли можна висувати одного кандидата на окрузі під час парламентських виборів, зникне, бо новий склад парламенту країна обиратиме після проведення виборчої реформи за системою відкритих списків.

Відповідно, довибори — це шанс для партій подати кандидата і заплатити менші кошти за заставу замість того, щоб очікувати наступних парламентських виборів, де треба буде висувати кандидатів по всій країні.

Для розуміння, якби чергові парламентські вибори відбулися 31 жовтня цього року, то сума застави складала б шість мільйонів гривень. Це у 100 разів дорожче, ніж подати кандидата по одному округу і зберегти реєстрацію.

31 жовтня відбудуться довибори до парламенту. нагадаємо, від округу №197 нардепом був Олександр Скічко, але потім став головою ОДА і тому округ залишився вільним.

Всього на довиборах по округу 197 балотується 25 кандидатів, серед них три з прізвищем Голуб...

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100