Самовисуванцям на виборах найважче, бо вони можуть покладатися лише на власні сили.


Маніпуляцій і фальсифікацій на виборах слід чекати не тільки в день голосування. Уже зараз представники різних політичних сил скаржаться на перешкоджання їхній роботі, поширення агіток з чорним піаром і навіть фізичну розправу з агітаторами. Про це йшлося під час політичного ток-шоу «Шустер LIVE» минулої п’ятниці. Не раз згадали в ефірі і про Черкащину.

Зокрема, лідер партії «Україна – Вперед» Наталія Королевська  згадала про свій приїзд у Черкаську область тиждень тому разом із соратником, відомим футболістом Андрієм Шевченком. Планувалося, що він зустрінеться з вихованцями спортивних шкіл на Центральному стадіоні та проведе майстер-клас. Утім, за словами Королевської, влада змінила час матчів, аби Шевченко не зміг провести зустріч з дітьми.

– Губернатор перекриває стадіони, забороняє командам зустрічатися. Такого ми раніше ніколи на собі не відчували, бо боротьба іде н на життя, а на смерть. Бо мета одна – не дати новим політичним силам прийти в Парламент, – заявила під час ток-шоу Наталія Королевська. – Опозиція також від цього не відступає, видає в газетах цілі шпальти з наклепом, бо теж чудово розуміє, що треба будь-якою ціною не впустити свою можливість.

На перешкоджання з боку влади в ефірі популярної програми поскаржилася і кандидат від «УДАРу» по одномандатному виборчому округу на Одещині Ольга Герасим’юк.

– Весь мій округ обвішаний синьо-білими прапорами. Таке враження, що буде бігти їжачок і йому теж прапора почеплять, аби просто так не біг. Люди навіть не знають, що по їхньому округу хтось іще висувається, крім єдиної політичної сили. Опозиційні депутати навіть не можуть зайти в сільський клуб, щоб зустрітися з людьми, ми зустрічаємося на вулиці, під дощем. А сільський голова посланий за всім цим спостерігати. Установи закривають перед нашим приїздом – школи, дитсадки. Це тотальний адмінресурс, – поскаржилася кандидатка.

Утім, представники влади в свою чергу теж нарікають на тиск. Так, кандидат у народні депутати від Партії регіонів по виборчому округу на Закарпатті у протидії підозрює партію «Єдиний центр». І саме з цим пов’язує пожежу, яка сталася у будинку його довіреної особи, за офіційною версією, нібито через замикання електропроводки.

А кандидат-самовисуванець Сергій Міщенко, що балотується на Київщині, навіть приніс у студію цепи, якими невідомі нібито залякують агітаторів.

– З такими цепами ще в 90-х роках ходили… – обурюється він. – Ми зловили людину, яка заляпала біг-борд. Але після дзвінка заступнику голови райдержадміністрації з міліції її відпустили…

Розповів про тиск кандидат по Жашківському округу на Черкащині Павло Єлізаров. Керівник його виборчого штабу у Звенигородці змушений був звільнитися з роботи, бо йому поставили таку умову.

Саме кандидатам-самовисуванцям під час виборчих перегонів доводиться чи не найважче. Про це в студії «Шустер LIVE» розповіла і представниця Черкащини, кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 194 (м. Черкаси), президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська.

– За мною немає партій, немає бордів з обличчям лідера партії. На сьогоднішній день у мене є тільки одне – це реальні справи і моя відповідальність, – зауважила Валентина Борисівна. – Я саме такий мажоритарник, який зустрічається з людьми у дворах, спілкується і повністю знає про їхні біди, бажання та мрії. Я той мажоритарник, котрий повинен щодня доводити людям, що він гідний їхньої довіри, знати, яка дитина потребує допомоги на окрузі, чому ветерану не дорахували пенсію, чому такі тарифи ЖКГ і так далі. Бо я не маю можливості прийти і сказати: проголосуйте за мене, я партійний кандидат і з партією ми зробимо так, щоб ваше життя було кращим.

Також Валентина Жуковська навела приклади, як стосовно неї на окрузі теж застосовують тиск і чорний піар.

– Два моїх агітатори – один молодий хлопчина і одна досить літня жінка піддалися фізичному нападу… Жінка пролежала тиждень у лікарні, щоб прийти до тями. Крім цього, через кілька днів я дізналася, що велике підприємство, яким я керую, за яким стоять тисячі людей, а якщо взяти з родинами, - то й десятки тисяч, є ворогом міста! Бо воно бюджетоутворювальне, бо воно підписало соціально-економічну угоду з містом і перерахувало значні кошти ще задовго до виборів у листопаді 2011 року, щоб допомогти місту вирішити соціальні проблеми. І це я читаю в бойовому листку опозиційного кандидата, який поширено накладом 50 тисяч по всьому місту.

Тож на переконання Валентини Борисівни, усі ці технології зрештою також вплинуть на «чесність» виборів. Сама ж, як виборець, радить людям звертати увагу на тих кандидатів, котрі щодня роблять якісь реальні справи.

– Я можу пройти по Черкасах і сказати: це ми робили, це ми допомогли, це ми долучилися. І деяким місцевим черкаським політикам це не подобається, бо вони розуміють, що приходять зміни. І сьогодні саме мажоритарники, самовисуванці – це така можливість обрати тих людей, яких ви будете знати в обличчя, з кого ви спитаєте - не з партійних гасел, а саме з мажоритарника, – зазначила вона.

* передвиборна агітація

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Олег 26.10.2012 16:54
Листи із виборчого штабу (перехоплені сисадміном)

Середа, 24 жовтня 2012, 16:21

листи із виборчого штабуЛист перший



Знаєш, тут, як у казці. Сюжети,

чим до виборів ближче – гостріші.

Компромати за прайсом. Буклети,

ті, що за, ті, що проти, та інші.

Знаєш, тут, як в кублі чи на фронті,

тільки важко сказати, де наші.

Тут соратники мають зарплати

за «соратність і вірність», і лобі.

Тут говорять «по-фєні» і матом.

Та запізно в кущі з криком «пробі».
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100