t00 Живий коридор, який утворила молодь з прапорами з символікою Партії регіонів перед входом у черкаський Будинок політпросвіти, промовисто демонстрував – тут проходить конференція Черкаської обласної організації Партії регіонів.

ПРапори...

ПРапори...

У фойє – оркестр і делегати конференції з поважним виразом обличчя. Усе як під час нещодавніх виборів…

«Ми маємо завжди чітко пам’ятати, що Партія регіонів – партія парламентського типу. Вона розвивається і хоче бути партією європейського зразку. А це значить, що ми сьогодні повинні бути повсякденно готові до різноманітних виборчих перегонів. Ви знаєте (і це ж не секрет), що скоро будуть вибори до парламенту. І я думаю, що як партія, ми повинні поставити собі в план роботи саме підготовку до тих перегонів вже у цьому році. Як кажуть, готують санки з літа», – пояснив журналістам на прес-конференції після заходу голова обласної організації Партії регіонів Сергій Тулуб.

Про мотузку на очах і пояс на Черкащині

За п'ять хвилин до початку конференції. Чиновники в очікуванні першої особи.

За п'ять хвилин до початку конференції. Чиновники в очікуванні першої особи.

А в залі стояв гомін. Із 189 обраних делегатів прибуло 175… Можна лише здогадуватися, що партійне керівництво зробить з 14 делегатами, які прогуляли конференцію, зважаючи на те, яким різким був виступ головного регіонала області. Хоч сам Сергій Тулуб назвав пізніше журналістам свій виступ «правдивим».

"Це, знаєте, така щира розмова з делегатами, однопартійцями, керівниками партійних організацій..."

"Це, знаєте, така щира розмова з делегатами, однопартійцями, керівниками партійних організацій..."

– Це, знаєте, така щира розмова з делегатами, однопартійцями, керівниками партійних організацій. Треба бачити не тільки позитивні зрушення, а й дивитися, насамперед, у корінь і бачити свої недоліки. І якщо ми будемо їх викривати, то значить ми не ходимо з мотузкою на очах, – пояснював Сергій Борисович.

У новому році він поставив перед партійцями безліч завдань: постійна робота над зміцненням якісного та кількісного складу партійної організації, розбудова первинних організацій на місцях, формування кадрового резерву, робота з молоддю, підвищення рівня роботи громадських приймалень, впровадження звітності керівників, активізація роботи зі ЗМІ, передплата партійного видання «Черкащина регіональна», підвищення рівня матеріально-технічного забезпечення партійних офісів, детальна підготовка до наступних парламентських виборів, організація належного рівня сплати членських внесків…

Загалом же, під час свого майже годинного виступу очільник обласної організації ПР говорив, в принципі, по ділу. Керівник налаштовував однопартійців на результат. Він говорив про «нову Черкащину» і не забув закликати закотити рукава. Сергій Тулуб говорив про адміністративну реформу, про розбудову транспортної інфраструктури області, про будівництво доступного житла і звичайно ж, про подолання бідності. Закликав забути політичні війни і об’єднатися заради економічних і соціальних досягнень.

У першому ряду "будівничих нової Черкащини" - заступники губернатора

У першому ряду "будівничих нової Черкащини" - заступники губернатора

До речі, про досягнення. Керівник регіоналів області привітав партійців з тим, що Черкащина від виборів до виборів демонструє все більшу підтримку регіоналам.

– Вперше за свою історію із червоного поясу – то комуністичного, то помаранчевого, то сердечного, – ми перетворилися в регіон, який підтримує демократичний поступ, – заявив Сергій Тулуб.

Серед критики: низькі показники росту ПР і сплати членських внесків, неспіввідношення первинних організацій до виборчих дільниць…

Далі виступаючий став досить прискіпливо, мало не крізь лупу, розглядати кожен районний осередок партії. Десь його не влаштовували показники росту членів партії (тут найбільше дісталося Тальному, де районну організацію за рік поповнили всього 73 особи), десь – показники сплати членських внесків (найгірше спрацювали Золотоніська та Смілянська міські, Городищенська, Драбівська, Жашківська, Звенигородська, Монастирищенська, Смілянська, Христинівська, Чигиринська, Чорнобаївська районні партійні організації; всього торік в обласну організацію ПР сплачено 62 тис грн. членських внесків). Не міг стримати доповідач образи і на тих само висуванців, які після перемоги на виборах не вступили до лав партії.

"Необхідно активно створювати первинні партійні організації на кожному підприємстві, в установах, від селища до міста... "

"Необхідно активно створювати первинні партійні організації на кожному підприємстві, в установах, від селища до міста... "


– На жаль, серед 138 самовисуванців, яких Партія регіонів підтримала під час виборчої кампанії (які, я пам’ятаю, божилися поповнити ряди партії), нині 47 осіб все ще не є членами ПР. Постає питання: в чиїй вони команді? – запитував Сергій Тулуб.

Від передвиборчих партійних конференцій, які помпезно проходили у філармонії, ця відрізнялася не лише тим, що відбувалася у менш престижному залі і тут по-зрадницьки тріщав мікрофон… Справа у тому, що на заході вже не згадували «незлим тихим» словом помаранчевих. Хоча, не згадували лише на словах. Текст у роздаткових матеріалах делегатів наштовхував на думки, що регіонали все-таки не можуть позбутися певних комплексів. «Діяльність обласної та місцевих партійних організацій у 2010 році проходила в переломний період – від стагнації і запустіння за часів правління «помаранчевих» до сталого і поступового розвитку, підвищення соціальних стандартів у перший рік правління Віктора Януковича…» – повідомляв друкований аркуш з папки делегата.

Губернатор вважає, що недопрацьовує актив черкаської міської організації ПР

Губернатор вважає, що недопрацьовує актив черкаської міської організації ПР

Голова обласної організації ПР радив присутнім зробити належні висновки, щоб до наступної виборчої кампанії, яка вже не за горами, підійти у повній бойовій готовності…

– Уже зараз ми повинні працювати по відбору кандидатів для роботи у штабах, на виборчих дільницях, маємо думати над кандидатами до мажоритарних округів. Необхідно активно створювати первинні партійні організації на кожному підприємстві, в установах, від селища до міста... – перелічував Сергій Тулуб. – Первинні організації мають діяти в межах адміністративного поділу по виборчих дільницях. Звідси, саме з первинних організацій люди працюють на своїх дільницях членами ДВК, спостерігачами, агітаторами тощо… Покриття виборчих дільниць первинними партійними організаціями в цілому по області становить 93,6% начебто і непоганий показник. Найгірше співвідношення первинних організацій до виборчих дільниць в місті Сміла, у Корсунь-Шевченківському, Лисянському, Черкаському, Тальнівському, Христинівському та Чорнобаївському районах… Виникає питання: а хто очолює ці первинні організації? Як вони працюють?! Як голови районних партійних організацій, що були вищезазначені, пройшли минулу кампанію і думають готуватися до майбутньої?.. Починаючи з початку березня ми заслухаємо звіти кожного голови районної і міської партійної організації щодо підготовки до майбутніх виборів.

Про завдання для Кузьмінського і Леги, політичні погляди орендарів землі і окремо – завдання для ЗМІ

Окрему увагу Сергій Тулуб приділив формуванню дієвого кадрового резерву на місцях. Зокрема, закликав шукати творчих, талановитих, молодих людей, яких слід розкрити, вивчити та забезпечити роботою:

– Негативною на сьогодні є робота з молоддю у нашій обласній партійній організації. Маючи таку кількість вузів, де керівниками є більшість членів нашої партії (заступник голови обласної організації ПР, депутат обласної ради Анатолій Кузьмінський очолює Черкаський національний університет, заступник голови обласної організації ПР, депутат обласної ради Юрій Лега очолює Черкаський державний технологічний університет, депутат обласної ради від ПР Інна Губенко очолює Черкаський медичний коледж – Ред.), у нас абсолютно бездіяльне молодіжне крило. Сприймайте як хочете цю критику…

"Я думаю, що декому з нинішніх членів нашої партії після спілкування з контрольними комісіями прийдеться не зовсім солодко..."

"Я думаю, що декому з нинішніх членів нашої партії після спілкування з контрольними комісіями прийдеться не зовсім солодко..."

Ще Сергій Тулуб говорив про малу кількість членів ПР серед державних службовців, про роботу над зміцненням матеріально-технічної бази партійних офісів, роботу громадських приймалень.

– Найменше питань громадськими приймальнями було вирішено в Шполянському районів – лише 22%. Я вважаю за необхідне контрольній комісії вирішити це питання! – наголосив він.

Декого з однопартійців він лякав оновленим складом контрольної комісії.

– Упевнений, що члени комісії належним чином виконуватимуть свої функції, контролюватимуть виконання рішень керівних органів, перевірятимуть використання партійних органів, сплату та облік членських внесків, триматимуть на постійному контролі дотримання партійної дисципліни та етики… І я думаю, що декому з нинішніх членів нашої партії після спілкування з контрольними комісіями прийдеться не зовсім солодко. Особливо важко спатиметься тим, хто на минулих виборчих компаніях стояв осторонь наших барикад, а то й зовсім не на нашій стороні… – пригрозив очільник обласної організації ПР.

Розбудовуючи Черкащину, влада і Партія планують утискувати бізнес у селах, які "неправильно" голосували

Розбудовуючи Черкащину, влада і Партія планують утискувати бізнес у селах, які "неправильно" голосували

– Ще одне питання, яке я хотів з вами обговорити, це питання партійної прихильності орендаторів земельних ділянок. Ми з вами аграрна область, близько 50% наших виборців проживають в сільській місцевості і безпосередньо є залежними від цих орендаторів. Якщо проаналізувати на чиїй стороні нинішні власники чи орендатори земельних ділянок, то складається неприємна для нашої політичної сили картина. От, наприклад, Чорнобаївський район, село Григорівка – за Партію регіонів проголосувало 8,8% (18 осіб), а за «Батьківщину» 65,7% (134 особи). У селі Хрестителеве за ПР проголосувало 10,8% (61 особа), а за «Батьківщину» – 52,2% (295 осіб). У селі Тарасівка за ПР проголосувало 12,8%, а за «Батьківщину» – 42,6%... Візьмемо інший район – Звенигородський. У селі Вільхівець за ПР проголосувало 12,2%, а за «Батьківщину» – 26,4%. У селі Ризине за ПР проголосувало 14,7%, а за «Батьківщину» – 29,4%. У селі Боровикове за ПР проголосувало 42,6%, а за «Батьківщину» – 11%... На території нашої області розміщено 824 сільських населених пунктів, а у 395 – нижчі показники за ПР, ніж в середньому по районах… От де поле для діяльності наших первинних і районних партійних організацій! Схожі села, схожі люди, але різні керівники сільгосппідприємств, різна сплата за паї, різні погляди у людей, що формують громадську думку. Потрібно проаналізувати відношення орендарів до виконання своїх обов’язків перед селянами. Розміри паїв, їхня участь у вирішенні соціальних проблем села, і не під ковдрою, а прозоро, з розглядом і затвердженням на засіданням сільських рад, – говорив Сергій Тулуб.

Насторожило те, що не раз на цій конференції звучала думка стосовно співпраці з журналістами.

Губернатор покладає великі надії на "підручних партії". На журналістів газети "Черкащина регіональна"

Губернатор покладає великі надії на "підручних партії". На журналістів газети "Черкащина регіональна"


– Вважаю за необхідне з метою підвищення контролю за наказами виборців, зміцнення партійної дисципліни внести в практику постійні звіти керівників, членів партії на зборах активу, засіданнях ради, зустрічах з виборцями. У перспективний план роботи внести обов’язкові публічні звіти депутатського корпусу, керівників районних та міських організацій щодо виконання програми «Будуємо нову Черкащину!». Важливу роль у даному напрямку мають відіграти і ЗМІ. У газеті нашої партійної організації та й у інших ЗМІ жителі Черкаської області зможуть побачити, що Партія регіонів – ключова сила, дякуючи якій відбуваються позитивні зміни. Через газети, телебачення, радіо ми маємо постійно показувати нашим виборцям як виконуємо їхні накази. Будемо відверті: є що показати, а робота в цьому напрямку (стосовно висвітлення досягнень – Ред.) ведеться не на належному рівні, – наголошував Сергій Тулуб. – Сьогодні я розмовляв з декількома головами РДА. Роблять багато, але якось ніхто не думає про те, щоб висвітлювати це. Ніхто про це не думає. А я хочу вам сказати, що треба робити це, кожного місяця здобутки свої треба показувати людям на території.

Після голови обласної організації Партії регіонів виступали і керівники районних та міських організацій партії. Кожен розповідав про досягнення своєї організації. А Сергій Тулуб уважно слухав і давав майже «батьківські» поради.

– А пам’ятаєте, коли я був у вас, порушувалося питання водогону в селі Косарі? – запитав Сергій Тулуб після виступу голову Кам’янської райдержадміністрації, керівника районного осередку ПР Віталія Архип’юка.

– Питання вирішується і думаю, що протягом місяця ми його запустимо, – пообіцяв виступаючий.

– Оце правильно. І зразу ж там районна партійна організація приїде з прапорами, запустить, і розкаже, що це те зобов’язання, яке брала партійна організація перед виборцями. І це тримайте на особливому контролі! – зауважив Сергій Тулуб.

Ну чим не вибори?

реклама

Коментарі  

 
+2 #20 Справедлива 04.03.2011 15:20
Цікаво , кого ця банда наступного буде загонити у свої лави? Підневільні держслужбовці уже там , а інших бажаючих при такому рівні життя немає і не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #19 історик 11.02.2011 21:17
історі вчить тому,що вона нічому не вчить http://www.youtube.com/watch?v=3OR_3Ss3L50&NR=1
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #18 Черкащанка 11.02.2011 00:00
Цитую ЛЕТЧИК:
ЗЛО МОЖЕТ БЫТЬ АБСОЛЮТНО ОСМЫСЛЕННЫМ...ТОЕСТЬ У ПРЕЗИДЕНТА НОВЫЕ "ИНИЦИАТИВЫ"-А НАРОДУ ВСЕ ХУЖЕ И ХУЖЕ... ПРИ КУЧМЕ.ЮЩЕНКО БЫЛО ЛУЧШЕ .ЧЕМ СЕЙЧАС... ГОД НАЗАД БЫЛО ЛУЧШЕ. МОЙ ПРОГНОЗ-БУДЕТ ВСЕ ХУЖЕ И ХУЖЕ, ПОТОМ БУДЕТ ВСПЛЕСК ВОЗМУЩЕНИЯ
Цитую Кузьма:
Да ... Ну це вообще ,!!! Що за правляча влада ? Вони- царі , ми раби ? Люди добрі араби , які є рабами , які терплять приниження, бо там так каран вчить ,які на свого господаря повинні молитися і ті піднялися з колін ... А ми хто ? Ми БИДЛО чи що ? Де наші вожді ? Пора і нам підніматися з колін бо ця влада або нас або ми її !


Мій прогноз: через рік буде великий бунт, я особисто людям вила роздаватиму))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #17 Diz 09.02.2011 12:36
Да уж, фото шедевральное - сразу вгоняет в такую тоску и беспросветный мрак!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #16 Фігаро 06.02.2011 10:28
Цитую МОНОЛИТ:
Нам нужно честно называть фамилии тех чиновников, которые с 2005 по 2007 годы в Черкасской области масштабно проводипи "люстрации" и "политические репрессии", розширили систему и подняли уровень корупции в обществе, а сегодня с "грязными" руками остаются у коридорах новой власти и творят беспредел. Этим, мы реально поможем людям и главе ОДА строить НОВУЮ ЧЕРКАЩИНУ! Тормоз реформ - именно "этот" чиновник, который боиться одного, только своего недалекого "прошлого".

МОНОЛИТ, ти що "потерялся"? Оце маразм!
Бідного Сергія Борисовича "примусили" зібрати біля себе цих людей.
Ржу - німагу!
:lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #15 МОНОЛИТ 04.02.2011 16:51
Нам нужно честно называть фамилии тех чиновников, которые с 2005 по 2007 годы в Черкасской области масштабно проводипи "люстрации" и "политические репрессии", розширили систему и подняли уровень корупции в обществе, а сегодня с "грязными" руками остаются у коридорах новой власти и творят беспредел. Этим, мы реально поможем людям и главе ОДА строить НОВУЮ ЧЕРКАЩИНУ! Тормоз реформ - именно "этот" чиновник, который боиться одного, только своего недалекого "прошлого".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #14 прохожий 03.02.2011 03:15
окаких регионалаг вы говорите вокруг тулоба восновном остались подлизы а остальноэ зброд с бют нунс народников год назад ето чудо розогнало тех хто был в регионах в трудные времина.партийные взносы оседают в карманах крыс которые пришли штобы нажыца на партии и работали они толька в период выборов а астальное времи прячуца по норам яркий пример звенигородка молодежное крыло откололось незахотела иметь ничево общего с "злодюшками" которые крадут зарплати у своих однопартийцев и нечиво нехотят делать в меж выборчий период.а ума замутить акцыю , у оставшыхся старперав и крыс не хватает .а за молодеж так пусть ево зам по молодеже работает а то на звании чемпионки далико не уедиш.Хочет движения вперед и развития пусть назад вернет старую команду если они конешно заготят вернуца.А то собрал трусов старперав и перебещеков а они неумеют нехотят и не могут работать . и вобще сережа 95 гробовчик пр в области.и презитенту уже пора спасать обласную пр от етого могильщика та и область вобще
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #13 Сеня Рудик 03.02.2011 02:55
І не плачте потім, панове регіонщики, що вас "заставили" що грозили бізнес забрати чи "двійку" поставити...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #12 Сеня Рудик 03.02.2011 02:50
Збільшуйте чисельність! І хай кожен про себе заявить. А ми на їх подивимось!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #11 жужа 01.02.2011 13:06
Не треба вождів. По-перше, вони продажні - згадайте голову облдержадмініст рації нашоукраїнця Черевка та голову обласної ради бьютівця Греся. 5 років сиділи при владі і де вони зараз? Так звана "єдність" навколо Тулуба - черговий міф. Тільки трусоне (а трусоне по- любому) подивитись як ці ригиональні пацюки будуть тікати в різні боки. Згадайте ГКЧП..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100