pertu3 Театр під ковпаком. У прем’єри драми „Тарас: слава” раптом трапилося вельми пікантне продовження. Кажуть, губернатора Сергія Тулуба занепокоїв і спантеличив один епізод постановки, в якому можна було прочитати нехороший політичний підтекст. Там дві акторки, які грали хорошу і погану славу Тараса Шевченка, написали на дошці, під прізвищем Кобзаря, прізвища чотирьох українських президентів – Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми, Віктора Ющенка і Віктора Януковича – і поставили знак запитання, ніби сумніваючись в тому, що ці історичні постаті виконали ту державницьку місію, яку на них поклав український народ, ніби запитуючи, коли ж нарешті з’явиться національний діяч рівновеликий Тарасові Шевченку. Як би там не було, але вже за кілька днів сумніви губернатора переросли у вимогу до організаторів вистави пояснити, що ж вони в решті-решт мали на увазі. Звісно, подібні вимоги нічого, крім реготу викликати не можуть, оскільки ті часи, коли пан Тулуб керував Харцизьким міськкомом Компартії і вправлявся в ідеологічному коригуванні культури давно минули.

Цей сюжет вистави викликав очевидне схвалення глядачів, і занепокоєння обласного керівництва

Цей сюжет вистави викликав очевидне схвалення глядачів, і занепокоєння обласного керівництва

Утім, в облдержадміністрації наявність скандальних обставин навколо постановки заперечують. Як повідомив заступник губернатора з гуманітарних питань Юрій Тимошенко, драма надзвичайно сподобалась Сергію Тулубу і він високо оцінив це мистецьке творіння.

Зрештою, черкащани зможуть самі з’ясувати, чи мала місце переказана нами історія по тому, чи буде змінено неоднозначну сцену у подальших постановках. Якщо прізвище Януковича з дошки зникне, а натомість з’яляться інші імена чи назви державних інститутів, то якихось додаткових коментарів і не потрібно.

реклама

Коментарі  

 
+4 #10 Андрій 21.03.2011 13:21
Може, Тулуб, хотів, щоб наступне прізвище було його. По черкаському радіо так вихваляють, а тут не згадали "діфірамбомана".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 Оксана 18.03.2011 20:29
Ця сцена виглядала імпровізацією. Наступного разу буде інша імпровізація.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 УкраїNець 17.03.2011 23:14
Вас це, звісно, не стосується, та й С.Б. - тим більше. Взагалі я дуже виважений і толерантний ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 УкраїNець 17.03.2011 23:13
Цитую Rostik:
допис "С.Б. заспокоївся і зжалівся над Проскурнею" звучить надто цинічно як для ХХІ століття!!!

Вибач, РостІк - я не виокремив "лапками" слово "зжалівся", щоб підкреслити переносність значення. Думав, і так зрозуміло - не знав, що гості з Естонії читатимуть. А відносно твоїх вербальних конструкцій на старті - то я якщо колись комусь і "стукаю", то тільки в щелепу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
 
 
+9 #5 adas 17.03.2011 21:35
Хай народ думає,кого треба дописати наступним, щоб не було повторень сьогодення...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Rostik 17.03.2011 18:45
"Насправді губернаторові "настукали""

УкраїNець, а Ви як знаєте, що йому "стукають". Чи, може , Ви й стукали? Хоча з огляду на Ваші попередні коментарі, наче й не Ви... У будь-якому випадку допис "С.Б. заспокоївся і зжалівся над Проскурнею" звучить надто цинічно як для ХХІ століття!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 NazarStodola 17.03.2011 17:38
Здається, обласна влада не давала грошей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 УкраїNець 17.03.2011 17:06
М"яко кажучи, "чули дзвін"... Насправді губернаторові "настукали", ніби прізвище Януковича у цьому списку було закреслене. Тому "і ревів, і шумів, як Дніпр широкий". А коли йому доповіли, що пенсіонери ПР просто не додивилися, і прізвище вигляділо так само, як Кравчука-Кучми-Ющенка,С.Б. заспокоївся і зжалівся над Проскурнею.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 читач 17.03.2011 16:30
Проскурні не позаздриш .Гроші на спектакль влада ,мабуть , спонсорувала,то тепер і права качатиме.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100