реклама

реклама

kapliy0 Колишній начальник Управління МВС у Черкаській області та в.о. начальника УСБУ регіону Микола Каплій викликав глибокий резонанс у черкаської громадськості, очоливши «Нашу Україну» на Черкащині. Його посада тепер звучить як в.о. виконкому Черкаської обласної організації «Нашої України». Він є одним із керівників місцевого опозиційного руху, і «Вечірка» поставила йому кілька запитань щодо минулого, майбутнього та теперішнього.

– Миколо Васильовичу, то які новини у черкаської «Нашої України»?
– На останньому з’їзді партії затверджено політичну платформу, яка засуджує антиукраїнський курс антинародної влади, що будує корупційну систему. Навіть із поданих декларацій про доходи можна визначити, як ростуть доходи пересічних громадян і владців.
– Як розвиваються події з керівництвом обласної організації «Нашої України»?
– Голова партії Олександр Черевко відкликав свою заяву про складання повноважень, але далі справа не йде. Юридично він – голова, але фактично нічого не робить: він не прибув ні на політраду, ні на з’їзд партії.
– Як зараз складаються стосунки у партії із опозиційною адміністрацією?
– 7 квітня ми підтримали її своєю присутністю на акції протесту. Тільки голова партії може прийняти рішення про входження чи невходження до неї, а оскільки у нас питання із керівництвом невизначене, то і рішення такого немає. Щоправда, владі не сподобалось, що помаранчеві прапори знову на майдані. У мене є інформація, що віддане розпорядження «копати щось уже на цього Каплія», але я знаю, що в мене за душею ніяких правопорушень немає. Можна, звичайно, підкинути наркотики, патрони, але це неефективно, крім того, що в мене своєї – законної, зареєстрованої – зброї вистачить, аби озброїти ціле військове відділення. Уже в тому кооперативі, де я проживаю, була перевірка архітектурної інспекції. Шкода, що перевіря-ють не тільки мене, а й увесь кооператив.

На опозиційному майдані у центрі Черкас 7 квітня

На опозиційному майдані у центрі Черкас 7 квітня


– Чи не було 7 квітня, на мітингу опозиційних сил, у вас дежавю із 2004 роком?
– Не було, бо не ті нині масштаби. Не настала точка кипіння, яка змусить людей повторити Майдан. Ми бачили, як люди жахаються листівок-запрошень на акцію-протесту. Але цей час настане. Навіть висловлювання Азарова «беріть лопати і йдіть копати картоплю» – це не заклик державного діяча. Його завдання як прем'єр-міністра – забезпечувати добробут народу. Ми вже це проходили в 90-х роках.
– Які помилки Ви вбачаєте у діях нинішньої влади?
– Я бував у багатьох країнах і бачив, що реформи проводяться для того, щоб людям жилося краще. Нинішня влада декларує реформи, а натомість із кожним днем стає все гірше. Як можна робити оцінку таких дій влади? Оцінка одна: вона не є дієздатною. Я спостерігав за цією владою цілий рік і робив певні висновки. Коли з приходом нової влади мені сказали, що керувати прийдуть професіонали, я хотів побачити, як вони доведуть це на ділі. Навіть у нашій області: де ті професіонали? Одні аматори. Де виконання обіцянок, які вони заявляли? Якщо стає гірше – це не народна влада.
– А якби прийшли справді професіонали, ви б погодились із ними працювати в одній команді?
– Якби це були професіонали, які б не давали дурних наказів, я б погодився. Навіть проаналізувавши дії міліції на сьогодні, що відбувається? Даішники не пропускають автобуси. Це ми проходили в 2004 році. Зараз поки що «їжаків» не кидають, але я зберігаю «їжаки» ще з тих часів. Обшуки в офісах партій ми теж проходили. Кримінальні справи, які порушуються, наприклад, по листівках «Батьківщини» – це правильні дії міліції?! Це ж робить не пан Дерновий, а мабуть, є вказівка зверху. Як я можу з такою командою працювати, якщо я на злочин ніколи не піду? Працівникам міліції, які виконують злочинні накази, теж треба думати про майбутнє, яке їх чекає.

"Ніхто ж не забороняв Партії регіонів мирно збиратися і їхати на мітинг у Київ"

"Ніхто ж не забороняв Партії регіонів мирно збиратися і їхати на мітинг у Київ"

 
– А чому в такому випадку більш м'яка «помаранчева» влада не утримала позицій?
– На превеликий жаль, ті, хто затіває революцію, хто її здійснює і хто приходить до влади, – це різні люди. Сталося так, що результатами Помаранчевої революції скористалися ті, хто бачив невиконання ідеалів Майдану і частина яких опинилася пізніше при владі. Були кадрові помилки як на вищому, так і на обласному та районному рівнях. І сказати, що в основному це були непорядні керівники, не можна. Багато негативу в роботу місцевих адміністрацій внесло те, що владу ділили між двома. Президент не міг керувати, бо в нього були всі повноваження врізані. Те, що відбувається зараз, – теж неправильно. Повинно бути щось середнє.
– Зараз влада оголосила війну корупції, однак інколи це перетворюється на «полювання на відьом» або «бий своїх, щоб чужі боялись». Чи ефективні такі дії?
– Не маючи закону «Про корупцію», боротися з корупцією безглуздо. Якщо прийдешня влада боротиметься із попередньою, це не зовсім правильно. Якщо справді є злочин, то з ним треба боротись. З'ясовувати стосунки між собою – це не боротьба з корупцією. Корупція – це діяння, вчинені посадовою особою. А якщо Луценко і Тимошенко нині – не посадові особи, то це політичні переслідування. Це неморально.
  – Одним із лозунгів Помаранчевої революції була фраза «Бандитам – тюрми!». Чому бандити не сидять?
– Чому ж не сидять? І в Черкаській області були кримінальні справи і люди були притягнуті до відповідальності, і за хабарі в тому числі. Але ж цей лозунг не означав боротьбу зі старою владою. Цей лозунг виконувався, просто не так, як хотілося. І взагалі, хто такі бандити? Я колись був начальником відділу боротьби з бандитизмом, то я знаю, які бандити справжні. Хабарників і розкрадачів державних коштів бандитами назвати не можна. Це злочинці, але не бандити. У законі чітко прописано, що таке бан-дитизм.
– А які лозунги Помаранчевої революції Ви вважаєте виконаними?
– Найбільше, що принесла та влада, – демократичні свободи. Пресі хтось рота закривав, казав, що писати? І про мене писали: і хороше, і погане, однак я нікого не викликав та за грати не саджав. Друге досягнення – це повернення до історичних цінностей. Третє – те, що всесвітня криза не стала українською: і кредити брали спокійно, і погашали їх, і люди купували і квартири, і машини,. Четверте – демократизація правоохоронних структур. Ніхто ж не забороняв Партії регіонів мирно збиратися і їхати на мітинг у Київ.
– А що, на Вашу думку, означає «справа Кучми»?
– Це піар-хід, покликаний відволікти людей від насущних проблем та економічних негараздів. Дали людям сенсацію для обговорення на кухні замість скаржитися на життя. У мене великі сумніви, що ця справа дійде до суду.

Спілкувалася  Юлія ФОМІЧОВА, «Вечірні Черкаси»

реклама

Коментарі  

 
0 #21 Майдан 18.05.2011 12:54
Цитую ЕХО МАЙДАНУ:
ТАК! НАС БУЛО БАГАТО, А ТЕПЕР І В ЗАХИСТ КОЛІ НІЧОГО СКАЗАТИ.

Не порівнюй палець із...хвостом!!!
Майдан не за Каплія стояв, і не за Ющенка, а за ВОЛЮ,і ти це знаєш!
P.S. До речі, "ехо" може бути тільки у базарної "площаді". В українській мові на це є слово "луна", як синонім "відголоску". І не вона ніколи не вщухне, бо як і раніше, в Україні безліч людей, яким до лампочки фізіономії партократів, а дорога ВОЛЯ! "Разом нас багато!" - досі актуально, бо це не партійне гасло, а гасло дійсно вільних людей!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #20 ЕХО МАЙДАНУ 18.05.2011 12:31
ТАК! НАС БУЛО БАГАТО, А ТЕПЕР І В ЗАХИСТ КОЛІ НІЧОГО СКАЗАТИ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #19 гуга 14.05.2011 06:14
Да кому он уже нужен, этот га...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+38 #18 По сути 12.05.2011 15:12
, я со своей смешною ... сам себя и веселю...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+42 #17 Досье 11.05.2011 18:03
С 2005 года, через руки Н.Каплия тест на "преданность" прошла
большая часть нынешнего руководящего состава областного УМВД,
городских и районных ОВД. Многие за "заслуги" перед оранжевыми
получили посады и звания.
Так почему же ему, Каплию, не нравится нынешняя Черкасская милиция?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+37 #16 Мойша ФАГОТУ 11.05.2011 11:01
Цитую Fagot:
Знаєте чому такі нападки на Каплія? ВІДБИВСЯ ВІД ЗГРАЇ!! :lol: :lol: Всі, хто має привіливійовані пенсії, високі посади, судсидії по квартлаті, безкоштовне протезування, безкоштовні путівки, безкоштовний проїзд і ще купу привілей МАЄ ЗАХИЩАТИ ЗГРАЮ. Але він ПІДНЯВСЯ З КОЛІН І СТАВ НАД ЗГРАЄЮ!! І не він один. ЗГРАЯМ ПРИЙШОВ КІНЕЦЬ!! :sad: :lol:

-------
А что, у тебя есть информация что Каплий автозаправки продал??? Или отказался от льгот как инвалид ЧАЕС???? Или это он от недоедания так опух???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+44 #15 Отдел кадров 10.05.2011 23:10
Диагноз - острая интеллектуальна я недостаточность !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-48 #14 бая 10.05.2011 14:14
Що за дурня, люди ті ж самі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+60 #13 УМ 10.05.2011 11:25
Просто политику надо знать когда его время прошло. Тем более если были грешки. Только новые политсилы, с новыми программами смогут возглавить народ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-48 #12 бая 10.05.2011 10:25
Читаючи коментарі розумію що,Каплій своїми поглядами і діями зачепив за живе "брюзгоїдів" тих що були при помаранчевій владі а зараз бігають"моськами" при "слоні"Тулубі. Тримайтеся Миколо Васильовичу,зар аз спеціально будуть найняті "коментатори" які будуть лити всіляку грязь.Як тільки появиться багато коментарів зі всілякими "пасквілями" знайте вони Вас бояться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100