harlamov11 «Моє звільнення – це політичне замовлення».

Депутата обласної ради Олександра Харламова звільняють із посади директора ДП «Косарський спиртовий завод». Інформація про  те, що державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» видало  такий наказ, з’явилася на сайті депутата. Оскільки зараз Харламов перебуває у відпустці, то звільняють його з 21 липня.

«Найцікавіше в цій історії те, що підставою для звільнення стала «невідповідність працівника займаній посаді»! Тобто майже п’ять років директор був профпридатним, а тут раптом втратив кваліфікацію», - ідеться в матеріалі сайту.

Харламов: Чому на час моєї відпустки на посаду був нав’язаний радник губернатора?

Харламов: Чому на час моєї відпустки на посаду був нав’язаний радник губернатора?

У інтерв’ю  «Прочерку» Олександр Харламов називає своє звільнення політичним замовленням.

- На місцевих виборах у жовтні 2010 року я балотувався від Комуністичної партії України до Черкаської обласної ради. Жителі Косарів та Кам’янки мали змогу оцінити мою роботу і довірили мені свої голоси. Після того, як я став депутатом Черкаської обласної ради, перевірки на нашому підприємстві дивовижно збільшились, - каже Харламов.

Нині, за словами пана Олександра, виконуючим обов’язки керівника підприємства є Федір Кобзар, житель м. Олександрія.

- Чому на час моєї відпустки на посаду логічно був призначений головний інженер заводу, досвідчений спеціаліст Францішко Володимир Степанович, а потім терміново і примусово був нав’язаний радник губернатора? – дивується депутат.

Олександр Харламов розповідає: за час його керівництва завод не тільки не зменшив потужностей, а навпаки, продукція підприємства відома в усьому світі, завойовувала різні нагороди. Численні ж перевірки, за його словами, порушень не виявили. «Можливо, розгадка криється в тому, звідки ростуть ноги наказу? Підставою стало не рішення зборів трудового колективу, не висновок медико-санітарної експертної комісії і навіть не висновок контрольної перевірки, а лист з Черкаської ОДА від 6 червня 2011 року до керівництва концерну «Укрспирт», – наводяться міркування вже на сайті депутата.

Його дивує й те, що чиновники, «які за кожної нагоди зверталися за допомогою до підприємства - для вирішення комунальних проблем, питань в соціально-культурній сфері, тепер поливають керівництво Косарського МПД ДП «Укрспирт» брудом».

Олександр Харламов каже: незважаючи на відпустку, долею підприємства продовжує опікуватися.

"Укрспирт" керується листами Черкаської ОДА

"Укрспирт" керується листами Черкаської ОДА

- Я не чіпляюсь за посаду. Звичайно, шкода буде загубити всі ті напрацювання, які наш трудовий колектив досяг на заводі, особливо в соціальній сфері. Це те, що мене, як депутата-комуніста особливо турбує. Мені не хочеться, щоб наше підприємство зазнало долі Кам’янського спиртового чи Цибулівського цукрового заводів, - зазначає пан Олександр.

Причини появи наказу про звільнення Олександра Харламова журналісти «Прочерку» намагалися з’ясувати в керівництва ДП «Укрспирт», однак відповіді поки що не надійшло: як нам пояснили, запит перебуває на розгляді.

На Косарському спиртозаводі тривають перевірки правоохоронців

На Косарському спиртозаводі тривають перевірки правоохоронців

Окрім цього, на прес-конференції, яка відбулася 11 липня, начальник УМВС України в Черкаській області  Валерій Дерновий зазначив, що зараз на Косарському спиртозаводі тривають перевірки. І, мовляв, перевіряти там є що, тому цілком можлива поява кримінальних справ.  Однак результати міліція оголосить дещо пізніше.

Віктор Парамонов балотувався на цих виборах під прапорами Партії регіонів

Віктор Парамонов балотувався на цих виборах під прапорами Партії регіонів

Головний політичний опонент Харламова на місцевих виборах, головлікар Черкаського обласного онкодиспансеру  Віктор Парамонов зізнається: про звільнення  Олександра Володимировича не чув. І хоч протистояння на виборах між ними було досить жорстким, а результат викликав підозри й оскарження, про тодішні претензії він забув.

- Різниця була всього десь у 0,3 відсотка. І з’явилася вона вже на останніх дільницях під час підрахунку. Уночі під час підрахунку голосів мій опонент заходив на дільницю, хоча це заборонено законом. Коли я звернувся з претензією, почув у відповідь: «То й ви заходьте». Ми подали відповідний документ із вказаними порушеннями за підписами багатьох людей  до  комісії.  Однак результат був не на мою користь. Пана Харламова я бачив усього двічі чи тричі. Удосвіта після підрахунку голосів ми потиснули один одному руки й розійшлися. Звичайно, можна було оскаржувати рішення й далі, але мені просто шкода часу, який міг приділити медицині. А оскільки я досить довго був депутатом по цьому округу, то люди й досі до мене звертаються, - розповідає в інтерв’ю «Прочерку» Віктор Володимирович.

Працювати зі своїми виборцями обіцяє і Олександр Харламов. У Кам’янці діє його громадська приймальня, юридична служба консультує людей, надається посильна матеріальна допомога.

- Я в будь-якому випадку буду продовжувати свою депутатську діяльність. Не для того мені довірили голоси. Я завжди відкритий до спілкування з усіма виборцями і готовий допомагати тим, хто цього потребує, незважаючи на політичну кон’юнктуру в країні чи області, - переконує депутат.

реклама

Коментарі  

 
+3 #16 По темі 06.04.2012 12:40
4 квітня працівники ДАК САТ ДПС (Департаменту акцизного контролю «спирт, алкоголь, тютюн» Державної податкової служби) області виявили на Косарському МПД ДП «Укрспирт» близько 150 тонн незаконно виготовленого спирту. Загальна сума вилученого становить 9 млн. грн.
За інформацією наших джерел, Косарський завод офіційно зупинився 31 березня. Працівники Департаменту акцизного контролю зреагували на сигнал про те, що на підприємстві, незважаючи на офіційну зупинку виробництва, триває незаконне виготовлення спирту.
Нагадаємо, що директором Косарського МПД ДП «Укрспирт» є Федір Кобзар
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #15 Внучок 20.07.2011 20:41
Як гарно спостерігати, коли ВСІМ так став потрібний завод! А коли, при антиалкогольній компанії, його різали та метал забирала по хатам "соціальна сфера", то тільки Дідові він був потрібний. Збудував Дмитро Миронович нове спиртове підприємсво, створив горілчану торгову марку, і, от знайшлися "бажаючі". Нагадую: перший Даниленко.,(хто знає історію, продовжуйте...)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #14 работник завода 19.07.2011 15:16
сначала было как то не по себе,, потом подумал, пусть разбираются сами - кто ушел, кто пришел, ну их этих директоров. Но позвольте этот Кобзарь не только ничего не делает, так и есть слух что хочет половину штата рабочих просто выгнать на улицу - типа экономия зароботной платы. Все что этот *** делает - подставляет свою *** кореспондентам провладных газет и телеканалу Рось. А эти его снимают, рассказывая как Кобзарь работает. Да он не сделал ни ---. А теперь вот ждем отпуска за свой счет... При Харламове за последние 5 лет, как бы туго не было а такого не было. Я очень надеюсь что наш Харламов завод отвоюет. Удачи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #13 Знаю 19.07.2011 09:28
*** жалюгідна, труслива людина з підвищеною любовью до грошей та влади. Спеціаліст з нього в спиртовій галузі ніякий, має на меті одне - вкрасти. Авторитета в колективі та серед знайомих не має. Дуже любе підлабузничати перед керівниками вищого рівня, гарно розповідає про перспективи та до кінця нічого не доводить. Обанкротив Олександрійськи й пивзавод, гроші вкрав, а відповідає в суді інша людина до речі його інститутський товариш, який до цієї махінації жодним чином не причетний.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #12 panol 18.07.2011 13:35
Зміну керівництва спиртового заводу, а саме призначення на посаду директора підприємства і по сумісництву радника губернатора Ф.Кобзара, потрібно розглядати спільно з призначенням на посаду директора ТОВ "Златогор" (а точніше захопленням підприємства) ще одного радника губернатора Вікторії. Крім відсутності авторитету в колективах підприємств та відсутності відповідної фаховості їх поєднує бажання зробити все для "своїх покровителів", а також організувати замкнутий (неконтрольован ий державою) цикл виробництва лікеро-горілчаних виробів. Ф.Кобзар в свій час вже встиг розвалити пивзавод в Олександрії, покерував на Кременчуцькому ЛГЗ, де СБУ призупинило виробництво продукції з цідробленими марками акцизного збору і саме після цього його призначили в Косари. В цій ситуації дивує позиція О.Харламова, адже в минулому році між ним та "Укрспиртом був підписаний 5 річний контракт і думаю що при бажанні він ще може піти на лікарняний і за цей час вирішити питання з призначенням на свою користь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #11 Знаючий 15.07.2011 11:05
Кобзарь вероятно пообещал своим шефам золотые горы, может не потянуть. Тогда ###
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #10 камянчанин 15.07.2011 09:00
Вадиме, змушений вас відкрити правду: спиртове виробництво працює не тільки для того щоб як ви висловлюєтесь "заживо хоронити націю", рекомендую вам заглянути в Інтерет і поцікавитись, для яких промислових цілей використовуєтьс я спирт етиловий.
А як людина розумна (я дуже сподіваюсь) ви б краще подумали про долю сотень працівників того заводу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #9 Вадим 14.07.2011 17:02
Я бы такие заводы взрывал, они заживо хоронят нацию. Поэтому большой беды в новости не вижу, пускай останавливается .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #8 камянчанин 14.07.2011 15:02
Жителі села, де ж ваша совість? Як за допомогою - так до Харламова, а як сказати за хорошу людину одне добре слово - так ви в кущі. Ось зупититься завод - і будете ви в...........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #7 камянчанин 14.07.2011 14:49
Питання не в Харламові самому, просто пан Тулуб зажерливо підгрібає під себе ще одну структуру - спиртовий завод. Йому наплювать на сотні працюючих там, на людські долі.
Харламов не залишиться обабіч шляху, його не так просто проковтнути, жаль лише буде людей, які й самі не розуміють що їх чекає з нинішньою губернаторською маріонеткою Кобзарем - дерибан, банкрутство та врешті просто стіни і спогади про роботу..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100