реклама

реклама

IMG_03300000 - Я не тримаюся за посаду, я хочу, щоб усе відбувалося в рамках закону, - переконує голова Соснівської райради Юрій Душок. – А в жодному законі не передбачено ліквідації районних рад. Натомість передбачено, що в місті, де є територіальний поділ, мають бути органи місцевого самоврядування.

Судова тяганина за райради в місті Черкаси триває з осені 2009 року. Тоді мерія  прийняла рішення їх не утворювати. Суди це рішення скасували, мерія оскаржила. І ось недавно, 6 липня Вищий адміністративний суд України задовольнив скаргу Черкаської міської ради на попередні судові постанови, і тим самим її рішення про неутворення  райрад набрало чинності. Однак, як каже пан Душок, це ще не значить, що райрад немає. Депутати працюватимуть до кінця терміну своїх повноважень, а тимчасом керівництво готуватиме позов до Верховного Суду.

Соснівський район - вже історія Черкас?

Соснівський район - вже історія Черкас?

- У цій постанові Вищого адміністративного суду є протиріччя, - розгортає документ Юрій Іванович. – В одному абзаці сказано, що немає підстав вважати рішення попередніх судів неправильним. А в другому вже постановляють задовольнити касаційну скаргу міськради. Де логіка? Це дає нам всі підстави звертатися до суду й оскаржувати постанову.

Головний аргумент Юрія Душка: ради повинні бути, бо так каже закон. Люди вибирають своїх депутатів, які представляють їхні інтереси як жителів певної території.

- Ми зверталися до комітету Верховної Ради з питань регіональної політики й місцевого самоврядування, де підтвердили нашу позицію. На нашу думку, мають пройти вибори до районних рад, і про це ми звернулися з листами до Верховної Ради й до Центрвиборчкому, але відповіді поки що не отримали, - каже пан Душок. – Натомість керівництво міста у всіх своїх заявах не посилається на жодну норму закону. Бо таких просто немає, котрі б передбачали, що райради можна ліквідувати.

За словами Юрія Душка, райради зараз продовжують працювати, надають усі послуги населенню. Він запевняє: поки рада працює, нинішні перипетії жодним чином не позначаться на простих людях.

Гордість ради - міжнародний сертифікат якості послуг

Гордість ради - міжнародний сертифікат якості послуг

- У нас є сертифікат якості на всі 106 послуг, які надає Соснівська рада, - знімає зі стіни в робочому кабінеті документ у рамці. – Ми єдиний орган самоврядування в Черкаській області, який має цей сертифікат. І я сумніваюся, що після запланованих міською владою реорганізацій у міській раді надаватимуть послуги на такому ж рівні.

Сумнівається Юрій Душок і в тому, що будуть працевлаштовані всі люди, як у цьому запевняв мер Черкас Сергій Одарич. Однак каже: людей не налаштовує проти:

- Ми не налаштовуємо працівників проти мерії, міського голови, - зазначає Юрій Іванович. -  Кожен повинен прийняти рішення сам щодо подальшої долі. Звісно, в людей виникають запитання, сумніви. Хто досягає граничного віку перебування на службі, - звільняється. З управління праці в нас 5 чоловік звільнилося. Вони розуміють, що буде непросто прийняти рішення, де працювати. З іншого боку, люди, котрим потрібна робота, чіпляються за будь-яку можливість, аби залишитися на посаді.  У нас багато працює матерів-одиначок, їм дуже нелегко буде, коли втратять роботу… Тому ми не кажемо: ідіть туди чи не йдіть.

Непокоїть ситуація і простих черкащан, котрі звертаються за субсидіями, довідками, виплатами.

- Ми всіх просимо не панікувати, бо система працюватиме. Хоча при умові створення нової структури в міськвиконкомі, поки цей механізм буде запущено, можуть виникати труднощі. Для міськвиконкому це зовсім новий вид роботи, тому я не виключаю, що будуть помилки, - каже Юрій Душок.

Душок: У Полтаві 3 райради  і жодних проблем, а в нас – постійні конфлікти

Душок: У Полтаві 3 райради і жодних проблем, а в нас – постійні конфлікти

Багато запитань викликає у нього й рішення мера щодо приміщень райрад.

- Сергій Олегович сказав, що Придніпровку віддадуть Господарському суду, а в Соснівку мають намір переселити структурні підрозділи, котрі орендують приміщення в готелі «Черкаси». Але виникає питання, де будуть надаватися послуги соціального характеру?

Нарікає Юрій Душок і на те, що міська влада не дає нормально працювати.  Після того, як відповідним рішенням райради було зроблено розпорядниками коштів нижчого рівня, виникають постійні труднощі з фінансуванням.

- Труднощі відчуваємо з початку бюджетного року. Наше управління праці не може отримати папір та інше канцелярське приладдя. Ми не можемо проводити ремонт приміщень та забезпечити охорону. Бо на все міська рада має проводити тендери. А вона їх провела або недавно або досі не провела. Нині виникли незручності і з виплатою заробітної плати. На початку року міська рада передбачила її в повному обсязі,  а потім, не попередивши нас, зняла мільйон двісті тисяч  і віддала на інші потреби. Тепер збирає дані, скільки нам потрібно на зарплату…

Юрій Душок не розуміє, чому виникає необхідність таких рішень з боку мера, адже вони суперечать закону. Мовляв, у Полтаві 3 райради  і жодних проблем, а в нас – постійні конфлікти. Ні з самим мером Сергієм  Одаричем , ні з керуючим справами виконкому  Миколою Кудрявцевим не спілкуються вже давно.

- Вони з нами не спілкуються, бо вважають, що ми ніхто. Вони спілкуються з керівниками підрозділів, а з головами ні. Навіть листи пишуть не на ім’я голови, а на орган самоврядування, - зауважує Юрій Іванович.

Що робитиме, якщо ради все-таки ліквідують, Юрій Душок  не знає. Каже, в лютому йому та голові Придніпровської райради мер пропонував роботу в міськвиконкомі в обмін на ліквідацію рад.

- Ми не погодилися, бо ми їх не утворювали. Після цього ніяких пропозицій ні від міста, ні від області не надходило.

Керуючий справами мерії Микола Кудрявцев нині головний з питань розпуску райрад

Керуючий справами мерії Микола Кудрявцев нині головний з питань розпуску райрад

Натомість керуючий справами виконкому Черкаської міської ради Микола Кудрявцев усі звинувачення від райрад у перешкоджанні нормальній роботі вважає безпідставними. Коментуючи «Прочерку» ситуацію з папером, пан Микола обурився: не розуміє, чому звичайні робочі питання, які вирішуються за допомогою телефонного дзвінка, стають політичними. Зауважує, у той час, як міськрада всіляко намагається економити кошти, райради собі «ні в чому не відмовляють».

Зі свого боку мерія запевняє, що питання організації управління районами в містах належить до компетенції міських рад. Тож її рішення – цілком законне.

На зустрічі ж із колективами райрад мер Черкас Сергій Одарич запевнив, що буде готовий зустрітися з кожним працівником і знайти можливість працевлаштувати в новій структурі міськвиконкому.

Представники опозиції  заявляють: у ситуації з райрадами «міська влада наступає на ті самі граблі, що в питанні житлово-комунального господарства й інших.» Так на запитання «Прочерку» відповів депутат міської ради Володимир Мамалига.

- Ніхто не заперечує, що потрібно все розвивати, реорганізовувати. Але щоб щось створювати, треба мати якусь  концепцію, бачення. У нас же як завжди – концепції немає. А депутати райрад уже, певно, не мають ні бажання, ні натхнення себе захищати, - вважає депутат.

реклама

Коментарі  

 
-8 #26 басаврюк 28.07.2011 13:13
щоб вам всим у влади прыйшов великий гаплик!!!!!!!!! !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #25 бродяга 27.07.2011 00:10
багато тут писарчуків в1д влади, вирішують свої шкурницькі інтереси. гадючче кубло!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #24 Мама миа 26.07.2011 14:22
Мені як жителю Черкас не зрозуміло що роблять майже 360 осіб в 9 департаментах???
дороги я не бачу, садочки платні вода з гарячого крану холодна, сміття не вивозять по 3 дні, лікування задороге + медикаменти
Навіщо міліони виділяти на все вищезазначене якщо ефект 0
А райради погані такі.
Але людей приймають всі з охоронця до голови а в місто не зайти простому смертному
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #23 Мирослав 26.07.2011 08:46
Цитую Віта:
А що ж реально роблять ті районні ради????
В багатьох мешканців міста, і мене особисто - є до них питання!!!!!


100%, мне, как жителю Черкасс, от этих райрад ни холодно не жарко, только дармоедов там собирают.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #22 Куди все йде 25.07.2011 20:26
Спасибі головам райрад за те що дбали за громаду
за те що стояли до останього на законних засадах
за те що показали нашому гаст меру що Черкащани мають право на самоврядування.
Тримайтеся правда переможе. Норвежських гостей не випускати б роки зо 2
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-28 #21 Віта 21.07.2011 16:47
А що ж реально роблять ті районні ради????
В багатьох мешканців міста, і мене особисто - є до них питання!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+41 #20 Оксана 20.07.2011 16:43
А дійсно,наявна міська влада з самого початку відзначається безсистемністю в усьому, окрім пошуків можливості урвати від будь-якої дії в місті. Міський голова тут дуже ображався на глядачів заокеанських кримінальних серіалів, але, як на мене, для нього самого та відеопродукція з героями - корумпованими муніципальними чиновниками, поліцейськими, зі співпрацею з кримінальним бізнесом, зі способами вивільнення міських земель для нового будівництва, з маніпуляціями із бюджетними коштами є головним посібником у роботі. Я не впевнена у необхідності районних рад у місті, але ніхто не взяв на себе труд довести, що без районних рад буде краще. Просто міській команді потрібні додаткові ресурси - два приміщення і, що головне, позбавлення ще однієї ланки можливого контролю за діями міської влади. До речі, хто там претендує на готель "Черкаси", що вивільняється в результаті операції з усунення райрад? І заодно, що там за освітянські послуги надаватимуться у приміщенні "Клубу юних моряків"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+38 #19 Куди все йде 20.07.2011 15:02
Кудряцев керує реорганізацією а чи має він на це законні юридичні підстави??? Якщо так аргументуйте. Хто дасть гарантію, що мер працевлаштує всіх осіб на посади в новій струкурі?
Мерського слова в стилі я вас тут не кидати прийшов замало для мислячих посадових осіб. Ми не біомаса, а люди і поважати себе просимо всього навсього.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+39 #18 Куди все йде 20.07.2011 14:59
Мені цікаво чому пани міські службовці вже 2 роки не можуть ліквідувати ради???
мабудь не все там так чисто і законно як нам повідав минулого вівторка наш Норвезький принц???
От перший раз на Мадейру а зараз в Норвегію?
Хоч один з вас робітники управлінь та відділів рай та міськ виконкомів далі Крима раз в 3 роки були???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #17 Українська правда 20.07.2011 12:13
ГЕНПРОКУРАТУРУР А ЗАТРИМАЛА ВОЛГУ
Генпрокуратура затримала голову Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волгу.
Про це повідомляє пресс-служба відомства.
Волгу затримано працівниками Служби безпеки України за вчинення злочину, пов’язаного з корупцією, затримано та доставлено до ізолятора тимчасового тримання.Затримання відбулося 19 липня. На даний час у справі проводяться необхідні слідчі дії.

БРОЦЦКАМУ ПРИГОТОВИТЬСЯ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100