IMG_0915 Керівники деяких районів «ідуть не в ногу з більшістю». Через це люди в області незадоволені роботою місцевої влади. Цим  під час засідання колегії облдержадміністрації, яка відбулася вчора, дорікав головам райдержадміністрацій губернатор області Сергій Тулуб.

 - Лише кожен третій громадянин задоволений роботою місцевої виконавчої влади в Черкаській області, - наводить статистичні дані пан Тулуб. – У Звенигородському районі близько половини жителів не вірять у перспективи на ринку праці. У Золотоніському районі 45 відсотків громадян невдоволені ціновою ситуацією на споживчому ринку. Сьогодні ми з вами заслухаємо доповіді щодо причин такого стану справ. Чому в окремих районах і містах криза ще продовжується, а інші влаштували так звані «американські гірки». То район був на сьомому місці за підсумками першого кварталу, а зараз скотився аж на двадцяте! То я хотів би почути від керівників про ці причини.

Сергій Тулуб застеріг, що вже, мабуть, назріли кадрові питання

Сергій Тулуб застеріг, що вже, мабуть, назріли кадрові питання

У рейтингу соціально-економічного розвитку, який озвучив на колегії начальник головного управління економіки облдержадміністрації Анатолій Костенко, на останньому місці за підсумками півріччя опинилися Звенигородський, Маньківський, Катеринопільський райони, міста Золотоноша й Ватутіне.  За такі показники чи не найбільше дісталося критики голові Звенигородської райдержадміністрації Олександру Лисюку. Він не зміг відповісти на запитання, чому в районі низький товарообіг на душу населення, а серед об’єктів, які будуються до Дня незалежності назвав лише один сільський дитячий майданчик.

Чиновники на нарадах у губернатора проходять сеанси вичитування "у хвіст і в гриву"

Чиновники на нарадах у губернатора проходять сеанси вичитування "у хвіст і в гриву"

- Що таке, що ви так погано працюєте і так виглядаєте на фоні області? – дорікав керівникові Сергій Тулуб. Тим часом у кулуарах почали перешіптуватися, що мовляв уже є рішення про звільнення Лисюка. – Ви повинні сюди вже прийти з заходами щодо покращення по цих основних показниках. Оцей спортивний майданчик – це єдине, так? Тоді я не розумію. Це ініціювали не ви, фінансуєте не ви. Чим же ви займалися? Знаєте, таке враження складається, що ви там є як посадовець і в той же час вас ніхто не знає. Нема влади там у потужному районі… Мені якось незрозуміло: ви бачите шляхи виходу з цієї ситуації?

- Бачимо,  Сергію Борисовичу, - виправдовується чиновник.

- Якщо бачите, то кажіть: один, два, три, - вимагає губернатор. А через кілька хвилин мовчання продовжує: - Будемо чекати, коли ви зберетеся з думками? В нас нема часу, а те, що  дивлюся по цих справах, які почув з доповіді, то це не годиться. Сідайте.

IMG_0918

Зауваження щодо своєї роботи отримав ще не один керівник міста чи району. В той же час на початку сесії, озвучуючи підсумки економічного й соціального розвитку області та виконання місцевих бюджетів за перше півріччя, Сергій Тулуб запевнив, що в цілому по багатьох напрямках ситуація в області змінюється на краще.

IMG_0920

- Однією з важливих з точки зору популяризації в області здорового способу життя є створення футбольного клубу «Славутич». Я всіх вас запрошую: приходьте на стадіон, коли буде наша команда грати. Приводьте дітей, направляйте школярів. Нехай вони краще дивляться на цей вид спорту, ніж займаються непотрібними речами, - каже губернатор.

У цьому контексті він пообіцяв, що в області будуть виділені додаткові кошти на спортивні майданчики в селах. Додатково їх збудують ще 8. А наступного року заплановано побудувати в кожному районі спеціальні майданчики зі штучним покриттям, «щоб діти могли займатися спортом цілий рік, незалежно від того, як це буде».

Кожну колегію губернатор лякає чиновників "кадровими змінами". Хто наступний?

Кожну колегію губернатор лякає чиновників "кадровими змінами". Хто наступний?

реклама

Коментарі  

 
0 #7 Вам читать обязательно 20.08.2011 11:03
Коррупция просто "достала": htt://news.zn.ua/articles/86380 .
Возникает закономерный вопрос: будет ли реальная борьба с этим "явлением" в нашей области?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Бувалий 20.08.2011 00:07
Як що чисто по людски п. Лисюка жалко, адже він практично не виноватий, він прийшов в район коли бюджет був прийнятий, плани були накреслені паном Мельнічуком, який і довів до ручки район, він за боротьбою з бувшим головою районної ради, все пустив на самоплив. І так у всих сферах починаючи від промисловості і закінчуючи культурою і спортом. В перше за роки не залежності в Звенигородці перестала існувати футбольна команда, губернатор області створюе футбольний клуб, а в Звенигородці розвалюють, все що можна. Так що потрібно вирішувати питання не з Лисюком а з іншими керівниками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Мария 17.08.2011 16:30
Зажерливі ледацюги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 лЁня 12.08.2011 22:06
Трутнi
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 сергій. 12.08.2011 21:49
Сергій. Діти їм до одного місця, тілки вид роблять. що піклуються про дітей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Кадры решают все 12.08.2011 18:16
Коррупционные "трактористы-машинисты широкого профеля" оранжево-бело-сердечной ориентации, которые "приспособились", уже себя изжили, и нам, нужны перемены. Качественный кадровый потенциал в области есть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 ОЛЕКСАНДР 12.08.2011 16:55
Скільки електроенергіі виробили б ці БОГАТИРІ-ІНТЕЛЕКТУАЛИ якби ім дозволили крутити динамо- машину!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100