Майже 130 мільйонів гривень заборгованості за спожитий природний газ має Черкащина перед газопостачальними організаціями. Це одне з проблемних питань, яке стосується початку опалювального сезону. «Як бомба сповільненої дії», - сказав про борги губернатор області Сергій Тулуб під час учорашньої колегії облдержадміністрації.

- А ті графіки, які розробляли? Сьогодні погашено лише 21 відсоток. Це що, відвертий саботаж? - звернувся Тулуб до керівників міст і районів. – Давайте сьогодні розберемося -  якщо хтось не хоче вирішувати, шагать разом з державою, давайте його відсунемо в сторону, подивимося на його фінансову діяльність і так далі. Прискіпливо й уважно подивимося, чим займається цей керівник. Країна охоплена реформами. З кожним днем роботи стає все більше, а ми таке питання, постійно діюче, поточне, запустили вкрай нікуди.

Про необхідність ліквідації боргів за газ нагадав і в.о. голови правління Черкасигазу Сергій Буян. За його словами, з наступного року змінюється система постачання газу комунальним підприємствам. Оскільки облгаз не має достатнього кредитного портфелю, то надавати його в борг просто не зможе.

Губернатор Сергій Тулуб також висловив своє незадоволення рівнем підготовки області до опалювального сезону. Нині Черкащина готова на 99%, але за його словами, це не враховується.

- Відповідь повинна бути одна – 100%. Ми це повинні з вами забезпечити. А скрізь чуємо – 99%... – критикував Сергій Тулуб. – Чим відрізняється професіонал від популіста? Тим що професіонал не говорить загалом, а говорить конкретно – по кожному об’єкту, по кожному житловому будинку, по кожній родині… 99% уже готові до опалювального сезону, а 21 будинок – ще є питання. Нам звітують: заклади охорони здоров’я підготовлені на 99%. То що, один відсоток – дитячі садки, лікарні і подібного роду заклади не повинні опалюватися?

Губернатор наголосив керівникам: у кожного є два варіанти відповіді – або готові на 100% або не готові.

- Або виконана робота, або не виконана. А якщо не виконана – з усіма наслідками. Не можеш – не муч людей. Займайся тим, чим ти можеш займатися і де в тебе гарно це виходить. Іншого не дано. І я хочу сказати – 99, 9 відсотка не беруться в  рахунок.

За словами першого заступника начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Володимир Ромашова, на 100% в області готові школи та дошкільні заклади, а от ФАПи та лікарні – на 99%. Проблеми та борги за газ мають комунальні підприємства Сміли, зокрема ТОВ «Смілаенергоінвест», Драбова, Умані, Ватутіного. Є борги   і в Черкаситеплокомуненерго.

Смілянський міський голова Вадим Решетняк з цього приводу також отримав зауваження від Сергія Тулуба.

- Люди завтра прийдуть до вас і до нас. Ми ж з вами знаємо, хто такий цей інвест, які є можливості і так далі. Я думаю, що ви просто проспали, м’яко кажучи, ці питання, - сказав губернатор Решетняку. – Так що давайте, заставляйте їх працювати, ви маєте вплив і чималий вплив. Машина у вас є?

- Аякже, - запевнив мер Сміли.

- Ну, мабуть же, непогана, швидка?

- Так.

- Ну якщо швидка, то сідайте, ноги в руки і зразу після колегії в Київ. Ви знаєте, по яких кабінетах походить треба, і я знаю. Походіть і, будь ласка, щоб мені доповіли, що всі питання домовлені і до кінця тижня будуть вирішені. Оце головне ваше завдання, - доручив губернатор.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 sergo 07.11.2011 21:40
клоуны!правда не смешные
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #4 Фелікс 15.10.2011 17:50
БЛЕФУЄ СЕРГІЙ БОРИСОВИЧ!
АДЖЕ ВІН ОСОБИСТО МАЄ НА СТОЛІ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ТЕ, ЩО ВСІ БЕЗ ВИКЛЮЧЕННЯ МЕРИ РОЗКРАДАЮТЬ ГРОШІ ЧЕРЕЗ СВІДОМО ЗАВИЩЕНІ ТАРИФИ.
АКТИ ПЕРЕВІРКИ АМК, КРУ ТА НКРЄ ПІДТВЕРЖУЄТЬ ОБКРАДАННЯ ЧЕРКАЩАН І ДЕРЖАВИ ..........НА ДЕСІТКИ МІЛІОНІВ ГРИВЕНЬ!!! З ВІДОМУ ТУЛУБА...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Таймс 13.10.2011 16:36
А ЕМУ.... КАК С ГУСЯ ВОДА :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Заезжий политик 13.10.2011 14:53
Ох, Вадик-Вадик... Хоть ты и добряк, но работать на благо Смелы нужно же...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #1 Лёня 13.10.2011 14:43
Смiлянська братва не перший раз попала пiд "роздачу" вiд губернатора.Влiтку на нарадi отримав "на горiхи" нев......Зайцев...Бий своiх,щоб чужi боялись! :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100