Черкаські діти-інваліди могли б добиратися до лікувальних закладів на спеціальному автобусі, зробленому на замовлення на заводі «Богдан». Та поки що інваліди-візочники добираються в реабілітаційні центри або на перекладних, або на автобусах, наданих якимись організаціями. Як стверджують керівники «Спілки батьків-дітей інвалідів оновленої», спеціальний автобус для дітей з особливими потребами в Черкасах є. Проте він не використовується за призначенням, а… працює на одному з маршрутів міста. Щоб добитися справедливості члени спілки збираються звертатися у прокуратуру.

Це спеціально сконструйований автобус для інвалідів-колясочників. У задній частині автобуса розміщений пандус, по якому всередину міг заїхати візок

Це спеціально сконструйований автобус для інвалідів-колясочників. У задній частині автобуса розміщений пандус, по якому всередину міг заїхати візок

Ця історія розпочалася ще в Черкасах у 2007 році, коли благодійна установа «Надійся тепер» вийшла з ініціативою на «Ротарі Клуб» міста Черкаси, щоб об’єднати зусилля і допомогти Черкаському обласному благодійному фонду «Комітет по захисту дітей інвалідів» придбати спеціалізований автобус. Він був потрібен благодійному фонду, щоб збирати по місту осіб на інвалідних візках і доставляти до реабілітаційного центру.

– Всього вдалося зібрати близько 40 тисяч доларів, – розповів «Прочерку» член «Ротарі Клубу» міста Черкаси Віктор Вовк. – Кошти передали благодійній установі «Надійся тепер», яка уклала з ЧОБФ «Комітет по захисту дітей-інвалідів» в особі голови Таїсії Михайлівни Цацкіної контракт про надання – отримання гуманітарної допомоги для придбання спеціалізованого автобуса. Важливим був пункт «Набувач зобов’язується використати гуманітарну допомогу виключно за призначенням»!

За інформацією пана Віктора, експериментальний автобус був зроблений на замовлення на черкаському заводі «Богдан». Він відрізнявся від інших автобусів тим, що у задній частині мав пандус. Коли задні двері відкривалися, виїжджав пандус, на який міг заїхати візок. Тож батькам не доводилося заносити дитину в автобус, як це зазвичай робиться. Всередині автобус також був обладнаний спеціальним кріпленням, що давало можливість зафіксувати візок.

– У 2009 році я був президентом черкаського Ротарі Клубу. Тоді я особисто з секретарем приїжджав до Таїсії Цацкіної, щоб проінспектувати, як використовується автобус. Крім того, ми хотіли зробити на автобусі наклейки, щоб люди знали, що він був куплений за благодійні кошти. Але Таїсія Цацкіна це категорично заперечила. Мовляв, з наклейками автобус зупинятиме ДАІ і таке інше. Уже тоді я запідозрив, що автобус використовується для інших цілей, – розповів Віктор Вовк.

Як поінформував представник черкаського «Ротарі Клубу», у цьому році на загальних зборах ЧОБФ «Комітет по захисту дітей-інвалідів» замість Таїсії Цацкіної головою організації обрали Валерія Володимировича Гаврилова.

– У цю організацію входять 60 сімей. 56 з цих сімей проголосувало за те, щоб переобрати Цацкіну на Гаврилова. Відповідно, Таїсію Михайлівну зобов’язали передати всі печатки, документи, матеріальні засоби новому голові, що вона не зробила. Після цього батьки змушені були зареєструвати організацію «Спілка батьків дітей-інвалідів – оновлена». Але ж цій новій організації не переданий автобус! Батькам доводиться заносити дітей на колясках у звичайні автобуси, адже треба дітей возити в реабілітаційно-оздоровчий центр «Астра», – зазначив Віктор Вовк. – Ми з’ясували, що автобус використовує АТП, директором якого є Копієвський. Між іншим, я нещодавно спілкувався з головою правління ПАТ «ТЕМП» Олександром Згібловим, то він просто був здивований. Каже, що інколи наймає у своїй організації автобус, щоб відвезти цих дітей на матч «Черкаських Мавп». Тобто всі навколо допомагають дітям-інвалідам, а вони ж мають свій власний автобус, лише не можуть ним скористатися.

Валерій Гаврилов: «Я запитував Цацкіну: А де ж автобус? А вона мені: Вміти треба!»

Валерій Гаврилов: «Я запитував Цацкіну: А де ж автобус? А вона мені: Вміти треба!»

– Цацкіна не хотіла віддавати документи, тож щоб не влазити в скандали ми змушені були зареєструвати нову організацію. Але в неї входять ті ж люди, що входили в ЧОБФ «Комітет по захисту дітей-інвалідів». Нам дуже прикро, що людина використовує свій авторитет для сімейного бізнесу. Ми з’ясували, що автобус зданий в оренду на маршрут №11, – говорить «Прочерку» голова «Спілки батьків дітей-інвалідів оновленої» Валерій Гаврилов.

Члени спілки кажуть, що певний час автобус не використовувався і стояв у дворі будинку за адресою вул. Конєва 15/1.

– Автобус передбачався насамперед для перевезення дітей, що живуть в цьому будинку, бо це спеціалізований будинок. Там живуть 36 дітей з вадами опорно-рухового апарату. Коли його дарували, показували як цей підйомник опускається, то всі про це говорили. А потім автобус безслідно зник. Ми не можемо порозумітися з Таїсією Цацкіною. То вона каже, що він поломаний, то вона загубила документи. Знаю, що і з оргкомітету міськвиконкому зверталися до неї, але безрезультатно, – говорить заступник Валерія Гаврилова Ірина Семенівна.

– Я її бачив пару тижнів тому і запитував: А де ж автобус? А вона мені відповіла: Вміти треба! – обурюється Валерій Гаврилов.

Представники «Спілки батьків дітей-інвалідів оновленої» демонструють на фото автобус, про який йде мова, з табличкою №11. Державний номер автобусу СА 1008 АА.

Батьки дітей-інвалідів сфотографували той-таки спеціальний автобус, однак, як видно з фото, задня частина автобуса вже переобладнання для звичайних пасажирів

Батьки дітей-інвалідів сфотографували той-таки спеціальний автобус, однак, як видно з фото, задня частина автобуса вже переобладнання для звичайних пасажирів

Як підтвердив «Прочерку» старший інспектор зі зв’язків з громадськістю Державтоінспекції області Володимир Ліщенко, згідно їхньої бази даних, автобус наложить ЧОБФ «Комітет по захисту дітей-інвалідів».

Журналіст «Прочерку» зв’язався з перевізником Петром Копієвським, однак він заперечив співпрацю з пані Цацкіною і поспішив запевнити: якщо у нього і взята якась техніка в оренду, то на законних підставах.

– Чи можете пояснити, на яких підставах ви експлуатуєте на своєму маршруті автобус з держзнаком СА 1008 АА?

– От ви мене це запитуєте?! А ви зверніться до Таїсії Цацкіної! Всі питання до неї! – зняв з себе відповідальність перевізник Копієвський.

У свою чергу начальник управління транспортної інфраструктури міськвиконкому Віталій Дядченко на запитання «Прочерку» відповів, що з подібними скаргами ніякі благодійні організації до нього не зверталися. У той же час він поінформував, що влада готується організовувати конкурси для перевізників, щоб на черкаських маршрутах з’явилися автобуси, які були б зручними для інвалідів-візочників.

На момент публікації матеріалу журналісту «Прочерку» не вдалося зв’язатися з Таїсією Цацкіною. Ми декілька разів телефонували і на домашній і на мобільний номер пані Таїсії. Однак ніхто не брав слухавку. Як зазначають скаржники, ця пані вже у віці, тому вважається непідсудною. «Та ми це так не залишимо, а звертатимемося до прокуратури», – запевняють вони.

реклама

Коментарі  

 
0 #16 Valeriya 08.03.2012 10:17
Люди!Не вірте Гаврилову!Поспі лкуйтесь з ним і побачите, чи може ця людина керувати якоюсь спілкою. Нехай спочатку збудує такий дім, який побудувала Таїсія Михайлівна,квар тири, до речі в якому отримали Гаврилов та йому подібні, а потім вже буде лити грязь. І нехай податкова перевірить чи платить Гаврилов податки зі здачі своєї квартири в оренду, в якій жодного дня не проживав (так вона була йому потрібна). А те, що йому (та Питель, Русенко,Драч,Ма люта,Стрий,Кура са та іншим) не вдалося захопити 1-й поверх будинку, щоб здавати офісні приміщення в оренду, а в підвальному приміщенні вирощувати гриби (зі слів Гаврилова), то, вибачте, квартири сім"ям з дітьми-інвалідами потрібніші. А таким людям, як Цацкіна, треба пам"ятники ставити при житті. І якби таких людей було побільше, менше був би "бардак" в державі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #15 Ольга 12.02.2012 00:04
Соромно піаритись за рахунок тяжкохворих дітей. До речі ці сім'ї отримали від держави автомобілі, забезпечуються бензином та компенсацією на ремонт, а ще Гаврилов отримав на астматика квартиру для візочника площею 110 кв.м. і не проживши жодного дня в ній здає її в оренду, то кого до кримінальної відповідальност і треба "привлекать" то ще питання, підприємець, який опікується хворими дітьми, вам не смішно, та там гроші і тільки гроші, особисте збагачення, прикрившись дітьми. Ви на нього тільки гляньте - і все зразу зрозуміло. ...................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #14 Оля 02.01.2012 15:31
Пускай лучше Гаврилов расскажет как он двухкомнатную квартиру 110 кв.м для ребенка-инвалида "прокрутил" и сдает в оренду, не прожив в ней и дня, оставив себе при этом роскошный частный дом, в котором проживает всю жизнь, борец *** за права детей, тот еще покруче Цацкиной, а бесится потому что не может первый этаж спецдома под бизнес замутить, отобрав 16 квартир у детей-инвалидов, *** каких свет не видел, а Цацкина между прочим для этих 60-ти семей дом и построила, 3 года по министерствам пороги оббивала
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 не надо обманывать!!! 01.01.2012 13:04
А где взять такую тещу чтобы купила жигули, и чтоб никто не догадался что это деньги не мои.
Подъемник сняли и переделали заднюю дверь для того чтобы никто не догадался что автобус предназначен для детей с инвалидностью.
Отремонтировать автобус Цацкиной неоднократно предлагали, но ей это было не надо, так как после этого нужно было использовать его для людей с инвалидностью, а не для себя!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-23 #12 123 30.12.2011 11:33
Гаврилов всех по себе судит: сам магазин продал, а теперь и автобус захапать хочет. А автор Назарій ВІВЧАРИК - сплетник! Не разобравшись ерунду пишет: в тексте куча несостыковок. Статья отстой! :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #11 Зачем этот цирк 29.12.2011 21:58
Даю подсказку! Все автобуси Соболя стоят у ВАТ "АТП 17127" г. Черкассы (автобусного парка), там же стоит и этот автобус который он отнял при помощи своего родного братика ***в детей-инвалидов, этот автобус действительно работает на 11 маршруте (все перевозчики пасажиров в городе Черкассы знают что это маршрут Соболя, а не какого то Копиевского). Кто не верит, пусть проверит при этом сьездит у автобусный парк и в охраны "попросит" показать автобусы Соболя и там увидите этот автобус и с этими же номерами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #10 Мати 29.12.2011 21:24
Сама Цацкіна нічого б не провернула. Просто скрізь є нечисті на руку дешеві чиновники, які за помірковану плату підпишуть і проштовхнуть будь-яку сумнівну справу, і не мають докорів сумління
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #9 ******** отдай автобус детя 29.12.2011 18:54
Ало гараж, ускокойтесь этот автобусик єксплуатирует на 11 маршруте .........один из начальничков налоговой милиции области. Вот и весь сказ и ГАИ в области прекрасно знают что он есть "хозяином" этого маршрута и автобуса, потому что еженедельно ГАИ практически выпускают все автобусы на линию. А Петя Копиевский до этого автобуса не имеет никакого отношения, просто в перевозчиков братские отношения друг с другом, и коллег по бизнесу они не сдают и не продают. Одним словом надо ......... трясти и возвращать автобус детям инвалидам
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #8 ЧЕРКАЩАНИН 29.12.2011 18:43
Брейну- Автобус один и тотже ,а вот Заднюю дверь заварили и поставили обычную- на фото видно (что задняя дверь переделанная ) а пандус(подьемни к ) вырезали!А вот теперь чтобы опять поставить подьемник для калясок -больших трудов это будет стоить!!!
НУЖНО ЦАЦКИНУ ПРИВЛЕЧЬ К УГОЛОВНОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТИ !!!!! Думаю,что для прокуратуры- это было бы делом Чести - наказать Цацкину за ее мошенничество и использования общественной организации для личного обогощения!!! Жалко что фото ЦАЦКИНОЙ не напечатали,чтоб ы люди ее могли в городе пристыдить- наживаться на людьском горе и на детях-инвалидах -СТыДНО!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #7 Mardo 29.12.2011 18:20
Цацкіну треба знати.Профура,якої в Черкасах більше немає.Вона й небо здасть в оренду.
А випадок просто жахливий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100