В Україні Микола-угодник завжди був одним з найбільш шанованих святих. І хоча масово відзначати День Святого Миколая стали порівняно недавно, це дуже швидко увійшло в традицію. Минулий рік не став винятком: різними благодійними акціями «відзначилося» чимало владних і комерційних структур. Але те, що сталося в Смілі, абсолютно випадає із загального звичного ряду.

Заробітної плати Вадима Решетняка вистачило на 2557 новорічних подарунків для дітлахів Сміли

Заробітної плати Вадима Решетняка вистачило на 2557 новорічних подарунків для дітлахів Сміли


 Не збідніє рука, що дає

Як свідчить легенда, Микола-Чудотворець таємно підкидав мішечки із золотом у вікна бідним людям. Цікаво, що своєрідним символом свята Святого Миколая у Смілі стала одна банківська картка золотистого кольору. А точніше - особиста зарплатна картка міського голови Вадима Решетняка. Усі кошти, які надходили на цей рахунок з дня обрання його мером - протягом одного року й одного місяця - Вадим Володимирович вирішив витратити на подарунки для маленьких смілян. Про це він заявив під час відкриття новорічної ялинки на центральній площі районного центру. Звичайно ж, ніхто з жителів Сміли не очікував такого сюрпризу, оскільки жоден з попередніх керівників міста (а можливо, і жоден мер в Україні) до цих пір не робив нічого подібного. За словами міського голови, він довго обмірковував, як витратити свою річну зарплату з максимальною користю для людей. «Можна було б, звичайно, відремонтувати якийсь ліфт у під'їзді, або зробити ще щось подібне до цього. Але потім я подумав: щоб нікому не було образливо, щоб не виділяти когось одного, треба зробити щось для всіх. Так і виникла думка - купити на накопичені гроші подарунки малюкам », - пояснив Вадим Решетняк. Напевно, такий вибір був цілком очікуваним, адже Вадим Володимирович - сам батько двох дітей.

Неймовірно, але факт! Грошей, які заробив міський голова протягом року й одного місяця, вистачило на 2557 новорічних подарунків - рівно стільки, скільки дітлахів виховується в яслах і дитячих садках міста. Такий ось містичний збіг цифр.

re2

Одразу пояснимо, що Вадим Решетняк прийшов на посаду міського голови з бізнесу - він цілком забезпечена людина. Але й це не применшує великодушності його вчинку - адже всі ми знаємо, як неохоче жертвує на благодійність більшість наших багатих політиків і бізнесменів. А якщо і виділяють суми, то мінімальні, аби тільки «засвітитися».

З давніх часів існує повір'я, що в День Святого Миколая нічого не можна робити для себе - лише для нужденних. А той, хто не подбає про бідняків, сиріт або просто дітей, буде протягом семи років терпіти збитки. Як бачимо, Вадим Володимирович блискуче виконав старовинний заповіт. На запитання журналістів про те, що міський голова вчинить із зарплатою за наступний рік, Вадим Решетняк відповів просто: «Як Бог дасть».

Подорож у казку

Оголосивши про сюрприз для дітвори, міський голова виконав почесну місію: дав старт новорічним вогникам на головній ялинці Сміли. І разом з казковими персонажами закружляв у казковому хороводі навколо лісової красуні. До речі, ялинка цього року теж особлива: п'ятнадцятиметрова, «жива» і красива, як витвір мистецтва. Городяни, які протягом останніх років були змушені задовольнятися «виробом з пластмаси», не приховували своєї радості, угледівши і в цьому добрий знак.

«Усім ялинкам ялинка, просто красуня - як з казки. Ми давно хотіли, щоб така ялинка була в нашому місті, це радість не тільки дітям, а й дорослим. Є своя символіка в тому, що штучне, сурогатне замінюють справжнім, натуральним. Думаю, що це провісник усього нового і доброго, що очікує нас у наступаючому 2012 році », - не приховує захоплення Микола Петрович, який прийшов на свято з онуком.

re3

Поки тривало свято «першого новорічного вогника», на площу під'їхала вантажівка з подарунками для смілянських дітлахів. Настав урочистий момент: усі без винятку діти отримали солодкі подарунки.

«Я працюю в дитячому садку і чудово знаю, як діти чекають новорічних свят і, звичайно ж, подарунків. Для них це - маленьке диво, епізод з казки. І цей вчинок нашого мера характеризує його як душевну, порядну і добру людину, як справжнього християнина. Це дійсно народний обранець, і він може чесно дивитися в очі своїм виборцям », - поділилася враженнями заступник директора школи-колегіуму Світлана Рогач.

До речі, попередниця нової «лісової гості» також посіла своє місце в одному з мікрорайонів Сміли. Таким чином, вперше з часів Радянського Союзу сміляни мають можливість збиратися в двох місцях, де місцева влада облаштувала для городян святкові майданчики. Перше, традиційно, на центральній площі міста, а друге - в мікрорайоні Богдана Хмельницького, поряд зі стадіоном «Локомотив». А міський голова Вадим Решетняк виконав роль головного «підпалювача» ялинок двічі.

Це тільки початок

Здається, що лише одного вище описаного випадку з подарунками для дітей, купленими на власні гроші, було б достатньо, щоб викликати не тільки довіру, а й щиру повагу смілян до свого мера. Але і це далеко не все, що можна записати в актив Вадима Решетняка. Щойно вступивши на посаду міського голови, він одразу ж відмовився від належних йому пільг та службових автомобілів, їздить на роботу на власній машині і заправляється на АЗС за свій рахунок. Крім того, за свої особисті гроші він профінансував заміну стовпів освітлення в мікрорайоні Богдана Хмельницького, і відновив освітлення на дев'яти вулицях. «Якщо порахувати, скільки у нас мерів міст і народних депутатів, і скільки коштів витрачається на їхнє утримання, то вийдуть колосальні суми, на які можна було б багато чого зробити для місцевих громад. Усі ці люди - вельми заможні громадяни. І якби кожен з них не просто відмовився від своїх привілеїв, але й щось ще виділив зі своїх коштів, то можна було б не тільки кожному малюкові, але і кожній старенькій людині подарунок зробити », - вважає Вадим Володимирович.

Звісно, що міський голова Сміли переймається не лише благодійністю, але й сумлінно й наполегливо виконує свої прямі обов'язки. Досить сказати, що всього лише за один 2011 вигляд міста суттєво змінився: Сміла «посміхнулася» своїм жителям чистими тротуарами, світлими вечірніми вулицями. Почали ремонтуватися дороги, за які ніхто з керівників міста не брався протягом усіх 20 років незалежності. Молодий і енергійний керівник Сміли ставить перед собою і своєю командою амбітні плани на наступний рік. «Попереду дуже багато справ. Взагалі-то, я - максималіст, тому ставлю максимальні завдання й перед собою, і перед своїми підлеглими. Те, що зроблено на сьогоднішній день - це поки що мінімум. Адже якщо говорити відверто, місто було на межі фінансового та господарського краху, і виконана робота - це лише ниточка для його порятунку. Потрібно ще дуже багато зробити для того, щоб дійсно наше місто стало привабливим і динамічним. Я в повній мірі відчуваю свою відповідальність за благополуччя наших городян і за місто в цілому. І я не хочу, щоб мені колись було соромно за те, що я тут був міським головою», - говорить Вадим Решетняк.

За матеріалами газети «Акцент», фото - телестудія "Ільдана"

реклама

Коментарі  

 
+4 #16 K.Bobkov 22.02.2012 18:51
да действительно, что будет если такого человека п р о п и х н у т на верховну раду. Смелянам будет стыдно за их земляка.писать не умеет,а читать и подавно.Он даже родственников своих не уважает.(ходят у него по задворкам)У него городом зам руководит а не он!!! Ребята мер городом не руководит-вот это ФЕНОМЕН!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #15 Я 14.01.2012 14:43
Кстати Вадим Владимирович,Се менога не спит и работает в округе. Так что собирайте свою старую проверенную команду и срочно за работу,выборы не за горами. Успехов!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #14 МУЖИК 13.01.2012 12:21
Проснулись ду***изи?ПРАВДИ злякалися.Ганьба!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #13 стас 12.01.2012 17:23
Цікаво те,що коментарі ідентичні таким-же на минулих мерів.А обирали ж їх ви.То хто дурень?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-17 #12 стас 12.01.2012 17:22
Цікаво,а що зробили оці *дописувачі*?Хоч би одну дитину,бабцю обігріли в житті?Ото-ж бо.Гав-гав на вітер.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #11 МУЖИК 12.01.2012 12:55
Пане мер,досить вішати лапшу на вуха Смілянам,який з вас керівник?суцільне НЕПОРОЗУМІННЯ.Ганьба кривдникам і лицемірам........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #10 pravda 11.01.2012 20:48
я не розумію защо,взагалі,ре шетняку нараховують зарплату?його ж на роботі ніколи не буває
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #9 ІЛЬДАНізатор 07.01.2012 09:21
А "Ільдана" і тут відмітилася.
Дружба Шадріної прямо пропорційна розміру гаманця потенційного "друга". А Вадику є чим підігріти "дружні почуття" пані директорки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #8 Досить! 07.01.2012 09:11
Блін, я вже за Ющенком сумую. Хоч і недолугий був президент, та при ньому хоч такі клоуни не вилазили на гора. При Януковичі усі посади в провінції окупували прибандичені недоуки, дрібні КПРС-ні апаратчики, невдахи від бізнесу, брехуни і злодії. Коли вже нас хтось зорганізує на революцію? Де записуватись в ополчення?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #7 Смілянин 04.01.2012 22:08
Папір та Інтернет усе витримає. А що буде як що він пройде у Верховну Раду ( палка раз у житті теж стріляє). Уявляю собі як В.Решетняк без освіти,без досвіду роботи буде писати закони та проекти для нашої Держави. І так у цирку живемо, а будемо жити як у зоопарку!!!!!!А може в зоопарку і краще?!?!?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100