реклама

реклама

Народний депутат України, голова комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська у четвер побувала в гостях у черкаської пенсіонерки, подивилася, як у підвалі «хрущовки» працює індивідуальний тепловий пункт, провела форум із підприємцями та зустрілася зі  студентами Східноєвропейського університету. І хоч напередодні візиту почали виникати несподівані труднощі з проведенням заходів у Черкасах, політик запевняла: будь-які перешкоди лише спонукають її до активних дій.

IMG_6012

 «На підвищення комунальних тарифів треба накласти мораторій»

Старша будинку по вул. Енгельса, 241 Валентина Терлецька про візит нардепа дізналася напередодні увечері. Жінку попередили, що має показати в підвалі індивідуальний тепловий пункт. Однак почувши від сусідки про гостю, у  дворі, незважаючи на мороз, зібралися й інші мешканці.

– Хочемо спитати, що ж нам чекати, – кажуть жінки. – Он скільки говорять про ОСББ, то чи будуть вони чи ні? І як бути, коли комунальні послуги постійно дорожчають?

Разом із Наталією Королевською до Черкас приїхав нардеп Євген Суслов.

Пенсіонерка Лідія Фесенко запрошує гостей до квартири. Хвалиться: батареї в будинку теплі, а от панельні стіни – «як решето».

– Завдяки тому, що  4 роки тому в будинку встановлено індивідуальний тепловий пункт, ми значно економимо на платі за опалення. Але ж комунальні тарифи все одно непомірні. Будинкові вже 46 років, панельні стіни не тримають тепла. Мріємо про те, аби зробити утеплення стін, – розказує пенсіонерка.

Пенсіонерка Лідія Фесенко запросила депутата до себе в квартиру. Каже, що з іншими жителями будинку мріють утеплити стіни

Пенсіонерка Лідія Фесенко запросила депутата до себе в квартиру. Каже, що з іншими жителями будинку мріють утеплити стіни

Директор Придніпровського СУБ Ігор Роботенко зауважує: мешканці цього будинку небайдужі до умов свого проживання, активно звертаються по допомогу.  Нещодавно на будинку повністю було перекрито дах, раніше – замінено підвальну каналізацію. Однак визнає: так організуватися можуть не всі.

Наталія Королевська погоджується: ОСББ не може бути панацеєю від усіх бід.

– Якщо люди не здатні так активно організовуватися, а їх змушують, то стає ще гірше. Бо тоді ні держава не відповідає, ні РЕУ, а люди – в повній розрусі. ОСББ – це лише інструмент, який дозволяє контролювати свої кошти. Тому на моє переконання, потрібно активно залучати інвестиції в житлово-комунальне господарство, – вважає депутат. – Бо своїми силами можна лише підтримувати будинки в належному стані. Але більшість із них уже давно потребують капітальних ремонтів. А на це у мешканців просто немає коштів.

Крім цього, вона переконана: доки в країні не буде чіткої програми реформування ЖКГ, потрібно накласти мораторій на підвищення житлово-комунальних тарифів.

– Якщо постійно прив’язуватися до ціни газу, палива, то ми врешті-решт доведемо людей до того, що їм нічим буде платити! ­– зауважує пані Наталя.

«Уряд забирає те, на чому тримається держава»

Свою позицію щодо ЖКГ нардеп озвучила і на прес-конференції в експертному клубі «CherkassyNewsTV». А ще розповіла про те, чому під загрозою зриву опинився форум для підприємців, і які дії чинної влади можна вважати злочинними.

– Форум людей справи ми мали проводити в готелі «Дніпро». Але вчора о дев’ятій вечора нам подзвонили і сказали, що його нібито затопило. Наскільки відомо, він підконтрольний черкаському губернатору. Ми перенесли захід у готель «Апельсин». Але хтось почав обдзвонювати учасників і називати зовсім інше місце зустрічі. Будемо знати, що в Черкасах треба бути пильними, – поділилася Наталія Королевська.

IMG_5421

Розповіла, що в Парламенті зареєструвала відповідний законопроект, який  передбачає залучення інвестицій у житлово-комунальне господарство. Бо держава нині робить не що інше, як намагається перекласти всю відповідальність на людей, кидаючи їх в умови самовиживання.

– Багато хто каже, що мовляв, це популізм – зупиняти ріст тарифів. Але по-іншому розмовляти з нашим Урядом не можна, – підтримує колегу Євген Суслов. – Це стимул змусити їх працювати  і представити цілісну програму  реформи ЖКГ.

Утім, сам Уряд, на думку Наталії Королевської треба відправляти у відставку. Такий законопроект вона також зареєструвала у Верховній Раді.

– Вважаю, що основна криза сьогодні полягає в неадекватності дій влади, дій Уряду. Бо всі економічні загрози, які виникали цього року і торік, – не зовнішні, а спровоковані внутрішні загрози. Таке враження, що хтось навмисне думає, як ще можна нашкодити українській економіці, – каже депутат.

На запитання журналістів про те, що вона вважає найбільшими економічними злочинами з боку влади, пані Наталія відповіла: коли хочуть забрати те, на чому тримається держава. А це, насамперед, земля, газова труба і золотовалютні запаси.

– Поки це є в країні, ми можемо пережити будь-який Уряд, як переживали за всі ці роки. Але економічні злочини цього Уряду я бачу в тому, що вони вперше за 20 років подали законопроект, яким хочуть дозволити продавати землю, вперше за 20 років знизили рівень золотовалютних запасів. Більше 4 мільярдів продано за останні півроку. Такого падіння не було ніколи. І врешті, вони ведуть непрозорі переговори по газу. Немає жодної чіткої і публічної позиції, – вважає Наталія Королевська.

«Поки закони писатимуть  чиновники, вони будуть спрямовані проти економіки»

Черкаських підприємців, які зібралися на Форумі людей справи, нардеп закликала подавати свої пропозиції щодо того, яким чином можна поліпшити умови для бізнесу.

– Говорити сьогодні про політику й ідеологію, безумовно, важливо. Але важливіше говорити про економіку, – зазначила нардеп. – Ми провели такі зустрічі вже в 15-ти обласних центрах і бачимо, що проблеми практично однакові. Я почала займатися бізнесом у 90-х. Але тоді ми боролися з рекетом і непрофесіоналізмом. Мені не раз мінували офіси, підривали заводи, обстрілювали машини. Але я розуміла, що роблю правильну справу, борюся з тими, хто хоче в мене відібрати бізнес. А нині ми боремося не з бандитами, а з непрофесіоналізмом, неадекватністю, небажанням що-небудь робити в цій країні.

Форум людей справи

Форум людей справи

Черкаські підприємці нарікали: у роботі нерідко доводиться стикатися з просто абсурдними законодавчими вимогами. А Наталія Королевська розповіла: нині у Парламенті зареєстровано ще кілька абсурдних законів. Вони не тільки збільшують кількість перевірок і довідок, скасовують попередження про перевірки за 10 днів і змушують підприємців реєструвати бази даних.

– Починаючи від телефонних книжок і папок, закінчуючи конфіденційними даними про клієнтів, усе треба реєструвати. І така неадекватність проглядається в усьому! – обурюється нардеп. – У всьому світі влада визнає, що економіка тримається на малому й середньому бізнесі. І наше завдання – зробити все, щоб в Україні розвивався малий і середній бізнес.

Вона виступила з ініціативою, щоб на цей рік – рік виборів – було накладено мораторій на перевірки для підприємців.

– Треба дати людям можливість сконцентрувати зусилля на збереженні підприємства і його розвиткові. Бо, зрештою, доведеться заносити до Червоної книги тих, хто вижив. На наступному тижні ми почнемо вимагати прийняття цього закону, – каже Королевська.

Надреп переконана: поки закони писатимуть чиновники, які не створили жодного робочого місця, доти ці закони будуть  спрямовані проти економіки.

– Ми повинні об’єднувати зусилля, аби добиватися змін у країні. Я вірю, що в цьому році в Україні переможуть не політики, а лідери суспільної думки, люди справи. Які взяли відповідальність, створивши робочі місця, і які повинні взяти відповідальність, створивши працюючу економіку в країні. Я вірю, що ми можемо це зробити, але тільки разом, повіривши в себе.

У Форумі людей справи  взяв участь і керуючий справами виконкому Черкаської міської ради Микола Кудрявцев. Він поділився своїм досвідом роботи в галузі надання адміністративних послуг. Зокрема, сказав, що входить до робочої групи при Адміністрації Президента, бачив, як надають адміністративні послуги в Грузії. Однак в Україні реформування порядку надання адміністративних послуг проходить мляво. На це Наталія Королевська зауважила: Грузія в цьому пішла далеко вперед.

– Усе це діє. І не треба винаходити наш український велосипед! Якщо потрібно, я вам організую найкращу поїздку в Грузію, де вам усе покажуть. Якщо ви впровадите таке в Черкасах, сама буду готова відпрацювати в цьому віконці! – запевнила вона Миколу Кудрявцева.

«Не вірте політикам, вірте у власні сили»

У Східноєвропейському університеті Наталію Королевську зустрічали оплесками. Ректор вишу Наталія Казарінова показала депутату навчальні аудиторії, а президент СУЕМ Рауф Аблязов розповів і про досягнення, і про проблеми. Зокрема поскаржився на кафе, яке стоїть прямо під стінами навчального закладу і зовсім не сприяє навчальному процесу. А жодні звернення не допомагають.

EFM_4341

На зустрічі зі студентами пані Наталія згадала свої роки навчання в  Східноукраїнському університеті в Луганську.

– Коли ходила поверхами вашого навчального закладу, згадала про засновника «Фейсбуку» Марка Цукерберга. У 27 років він став одним із найбагатших людей. Я подумала, а чи є  в нашій країні можливості так себе реалізувати. І зрозуміла, що їх небагато, – звернулася вона до студентів. – Наше головне завдання, щоб в Україні була можливість самореалізації. Упевнена, що в цьому році в нас є колосальний шанс кардинально змінити ситуацію. Але для цього не треба вірити політикам, і мені не треба вірити. Треба вірити в себе. У мене девіз по життю: все що не вбиває, робить сильнішим. І чим частіше мені кажуть, що щось неможливо, тим більше я докладаю зусиль.

Згадала пані Королевська і свого батька, який працював шахтарем, і як він водив її у дитинстві  в шахту. Тоді, каже, вона зрозуміла, що лише зусилля кожної окремої людини і об’єднання цих зусиль у команду дають змогу досягти результату. Так само, об’єднавши зусилля, можна змінити ситуацію в країні.

фото Ігоря Єфімова

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #18 Ню-ню 31.07.2012 16:17
Цитую Ілько Вредний:
КОРОЛЕВСКАЯ ОХОТА?

Нет! КОРОЛЕВСКОЙ ОХОТА в парламент.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #17 Зви Сало 31.07.2012 16:10
Барселона. У кав*ярні К.Роналду, Л.Мессі та М.Балотеллі діляться своїми планами про завершення кар*єри.
Роналду: - Поїду догравати в Америку. Річна зарплатня - 10 мілйонів долярів.
Балотеллі: - А я поїду до Катару. Там 12 млн. обіцяли.
Мессі, закінчуючи розмову по телефону, здивовано дивиться на співрозмовників : Хлопці, а хто така Наталья Королєвская?

:-) :D :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Ілько Вредний 28.02.2012 11:54
КОРОЛЕВСКАЯ ОХОТА?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #15 Просто Луганчанин 23.02.2012 21:14
Цитую О.Чуприна:
Уявіть собі:" Яких успіхів досягне країна , в якій керівниками промислових підприємств будуть аграрії,а колгоспами керуватимуть промисловці?"..... . Я теж такої думки! А якщо в парламенті тієї ж країни Комітет з питань промисловості,...очолюватиме той , хто ні дня не працював на промисловому підприємстві керівником чи спеціалістом(го лова спостережної ради в рахунок не йде)?Розважатись потрібно йти в філармонію,а якщо хочеться чогось київського ,то краще поїхати в столицю на площу Перемоги,там ЦИРК.

Не будьте скромными в выражениях или ничего не говорите.Этих заласканых барышень у нас вообще не воспринимают.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #14 FEMIDA 20.02.2012 10:39
Вчора бачив сіті-лайти, де Королевська каже-Захистити кожного!. Один вже обіцяв-почути кожного.Дослухались, що скрізь одні донецькі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #13 О.Чуприна 20.02.2012 09:56
Цитую мда-да:
Цитую мда:
народ, "по ходу" не "в теме", зачем она приезжала.
(политтехнологи и рулят - народ верит)


Если уж быть предельно проницательным, то УСДП перекуплена в августе 2011 с целью имитировать опозиционную деятельность и отбирать электорат ЮВТ по всей Украине. Никакого отношения Королевская к Тимошенко не имеет (и имела ли? вопрос...) Если Вы хотите видеть в парламенте Украины ту же клоалицию "построй новую страну" с риторикой о созданых возможностях "самореализации" и что "Украина - это экономика и ещё раз экономика"... - тогда это Ваши боссы.

Проницательно и по делу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #12 Кленов 20.02.2012 01:00
Новоявленная Вона.Очередной проект честной апазиции.Лапшу вешают с удвоенной энергией.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 привіт 19.02.2012 18:51
Королевська хотіла стати якимось лідером і ось підвернулась завжди неліквідна УСДП, а щодо Суслова, тут після наїздів влади, його роль туманна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #10 мда-да 19.02.2012 12:34
росказни же о том, что Королевскую куда-то не пустил Тулуб (http://progolovne.ck.ua/archives/3007) только подтверждают существующую договоренность.

Если ему нужно было понизить рейтинг госпожи К., то он бы даже "не заметил" её приезда так, как это успешно делают представители власти с опозиционерами в Верховной Раде и на местах.

Не пускать К. - это часть общей легенды с намерением создать ей образ гонимой.

Ха. Толи ещё будет...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 мда-да 19.02.2012 12:23
Цитую мда:
народ, "по ходу" не "в теме", зачем она приезжала.
(политтехнологи и рулят - народ верит)


Если уж быть предельно проницательным, то УСДП перекуплена в августе 2011 с целью имитировать опозиционную деятельность и отбирать электорат ЮВТ по всей Украине. Никакого отношения Королевская к Тимошенко не имеет (и имела ли? вопрос...) Если Вы хотите видеть в парламенте Украины ту же клоалицию "построй новую страну" с риторикой о созданых возможностях "самореализации" и что "Украина - это экономика и ещё раз экономика"... - тогда это Ваши боссы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100