Третього липня цього року відбулось попереднє слухання справи колишніх високопосадовців обласної міліції: колишнього заступника начальника УМВС у Черкаській області Миколи Сіманчука і колишнього головного ДАІшника Черкащини Віталія Кармазіна, які у 2010 році були затримані за звинуваченням у махінаціях із проведенням державного техогляду, інформують «Вечірні Черкаси».


Після двох років відсидки у Черкаському СІЗО Апеляційний суд Черкаської області змінив міру запобіжного заходу для Миколи Сіманчука і Віталія Кармазіна з узяття під вартою на підписку про невиїзд та повернув справу на новий судовий розгляд у Соснівський районний суд. Проте прожити на волі Віталію Кармазіну судилося лише шість днів. Уночі 26 червня Віталій Кармазін розбився у ДТП на Вінниччині. Він їхав із Тульчина, де мешкав, до Немирова.

Уночі 26 червня Віталій Кармазін розбився у ДТП на Вінниччині. Він їхав із Тульчина, де мешкав, до Немирова

Уночі 26 червня Віталій Кармазін розбився у ДТП на Вінниччині. Він їхав із Тульчина, де мешкав, до Немирова

Близько першої ночі на трасі Немирів–Тульчин, біля села Чуків, Віталій Кармазін улетів у дерево.

– У тому місці, де сталася ДТП, є заокруглення дороги. Окрім того, 26 червня усю ніч ішов дощ, тому цілком імовірно, що Віталій Кармазін не впорався з керуванням, через що його і скинуло із траси у лісосмугу. Хоча автомобіль ударив дерево правим боком, Віталій Якович загинув на місці. Пасажирів у машині не було, – зазначив начальник служби профілактичної роботи ДАІ у Вінницькій області Володимир Мотичко.

Із місця події труп Віталія Кармазіна забрали у Бюро судово-медичної експертизи. За фактом його загибелі слідчим управлінням УМВС України у Вінницькій області порушена кримінальна справа за ст. 286 ч. 2 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

– Зараз досліджуються обставини виїзду автомобіля за межі проїжджої частини, у тому числі стан водія за результатами експертиз та стан автомобіля. На розслідування цієї справи Кримінально-процесуальним кодексом України передбачено двомісячний термін, – запевняє заступник начальника відділу розслідування дорожньо-транспортних пригод слідчого управління УМВС України у Вінницькій області, підполковник Сергій Чопенко.

Віталія Кармазіна на День Конституції, 28 червня, поховали на кладовищі у Немирові, де поховані його батьки.

3 липня на попередньому слуханні справу Миколи Сіманчука призначили на розгляд на 10 вересня

3 липня на попередньому слуханні справу Миколи Сіманчука призначили на розгляд на 10 вересня

У лютому цього року Микола Сіманчук прокоментував «Вечірці» порушену проти них із Віталієм кримінальну справу.

– Ми з Кармазіним зараз перебуваємо у ситуації, коли не можемо назвати прізвища тих людей, яким перейшли дорогу і кому тут насолили у Черкасах. Чим більше ми будемо говорити, тим більше нас будуть тут тримати, – зазначив тоді Микола Сіманчук. Зараз він навідріз відмовляється будь-що коментувати.

Нагадаємо, що ця справа триває вже третій рік. 21 червня 2011-го Соснівський райсуд Черкас засудив Миколу Сіманчука до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тоді на шість місяців менше отримав Віталій Кармазін. Згодом це рішення було оскаржене в апеляції і справу повернули на новий судовий розгляд у Соснівський районний суд м. Черкаси. Згодом суддя винесла рішення відправити справу на додаткове розслідування. Тепер уже прокуратура оскаржила це рішення в апеляції, де було прийнято рішення відправити справу на новий судовий розгляд до Соснівського райсуду і випустити Миколу Сіманчука та Віталія Кармазіна на підписку про невиїзд.

3 липня на попередньому слуханні справу Миколи Сіманчука призначили на розгляд на 10 вересня. До цього часу вже буде відома офіційна причина загибелі Віталія Кармазіна: чи сам не впорався з керуванням, чи може хтось допоміг… А поки що судова тяганина триває.

Михайло МАЛІНІН

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 властелин вселенной 13.07.2012 23:10
да, поддерживаю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Гость 10.07.2012 13:45
Как говорят, бог не фраер все видит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100