реклама

реклама

merblo На своєму блозі міський голова Черкас відреагував на найбільш обговорювані теми черкаських газет.
«Головні теми дві: проект нових тарифів на комунальні послуги і рішення міськради про створення Інформаційного агентства "Черкаси".
Як не дивно, ці дві теми міцно пов"язані.
Почну з другої. Журналісти звинувачують мера у створенні медіаресурсу. Насправді, увесь цей ресурс практично є. Існує газета "Місто", існує інтернет-портал, існує журнал "Живи в Черкасах". Додасться лише інтернет-телебачення. Але воно вже наполовину існує. В локальній мережі МВК ви вже можете дивитися засідання виконкому, міської ради тощо. Об"єднання цих ресурсів в одне комунальне підприємство дозволить зменшити навантаження на бюджет, оскільки частина видатків буде перекриватися прибутком журналу "Живи в Черкасах" - єдиного нині прибуткового проекту.
Ще один аргумент журналістської спільноти - "А хіба ми, журналісти, погано висвітлюємо життя міста і діяльність мерії? Для чого владі свій ЗМІ?"
Не скажу, що погано, але надто однобічно. І відповідь - у ваших матеріалах по тарифах.
Не буду переказувати всіх публікацій. Маємо повний асортимент - від "голодної смерті" до "візьмемось за вила".
ЖОДЕН ЖУРНАЛІСТ НЕ ОПРИЛЮДНИВ ОБ"ЄКТИВНОЇ КАРТИНИ!
Наведу лише один приклад. З претензією на об"єктивність видання пише: "Дохід середньостатистичної сім"ї із двох бюджетників складає 2965 грн. Якщо уявити, що вони живуть у стандартній двокімнатній квартирі площею 51 м2 і виховують одну дитину, то лише за комунальні послуги їм доведеться сплачувати близько 1000 грн."
Ну, а довкола цієї тези море емоцій!
І це пише журналіст, який не один рік цікавиться комунальним господарством і щотижня видає "на гора" два-три матеріали!
Цьому журналістові дуже добре відомо, що в Україні існує система субсидій на оплату комунальних послуг. І що, незалежно від розміру тарифу, ця сім"я бюджетників заплатить не більше 444 грн 75 коп (15% сукупного доходу).
А сім"ї пенсіонерів - не більше 10% сукупного доходу.
Сім"я з нашого прикладу заплатить 1000 грн за комунальні послуги лише тоді, коли їхній дохід перевищить 6 667 грн.
Незалежному виданню потрібні скандали, потрібні страхи, чутки тощо. Саме це стимулює читача купити газету чи включити канал.
Владі потрібне протилежне - проінформувати громадянина про те, як захиститися від неприємностей. В конкретному випадку - оформити субсидію.

І в цьому випадку багаті заплатять за себе, за бідних заплатить держава, а комунальні підприємства отримають кошти на нормальне утримання житлових будинків.
Щоправда, журналістам не буде про що писати... :)».

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 info 12.04.2011 15:25
а казали ж, що лікарям не вистачає коштів на зарплати!!! :o :o :o
Мені особисто брехливі ЗМІ непотрібні. Потрібну інформацію можна і в інеті знайти, краще б ЗЕКОНОМЛЕНІ на МЕДІАХОЛДІНГАХ кошти ЛІКАРЯМ віддали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Вадим 30.01.2011 17:55
Цитую гонта:
Потрібні незалежні журналісти, щоб такі питання піднімать.

Они есть, но их не печатают
А по поводу субсидий - рассказ Одарыча, наглядный пример того когда чиновник и близко не знает проблем простого человека
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 жужа 30.01.2011 16:08
Не треба пояснювати - ми БАЧИМО: в яких хоромах живе мер і скільки грошей витратив на вибори. По деклараціїї його дружина, на яку переписані заводи-пароходи Одарича, отримує щорічні доходи 500 тисяч гривень. При цьому сидить дома і періодично піклується "про дітей". А робітники на його заводах отримують заробітню платню 1500 гривень і то з затримками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Оксана 30.01.2011 14:20
А якщо родина не бюджетників? І де це сказано, що бюджетники обов'язково отримають субсидію? Адже мені довелося вислухати багато історій про комісії, які розверталися від дверей тільки-но побачивши у квартирі комп'ютер. Можливо таким для отримання субсидій наш міський голова порадить того компа? Але тоді як вони будуть дізнаватися про нові його ініціативи, не маючи доступу до новостореного інтернет-телебачення? :) У даному випадку що журналіст, що міський голова - обоє рябоє.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 гонта 30.01.2011 13:51
Якщо сім"я, про яку йдеться, проживає на квартирі, то до 1000грн.за комуналку потрібно ще господарам доплатити 1000 грн.і втрьох прожити на 965 грн.І ні яких субсидій таким сім"ям не передбачено. Таких сімей, які переїзджають в інші міста з різних причин дуже багато, але про них ніхто не дбає.Потрібні незалежні журналісти, щоб такі питання піднімать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Вах 30.01.2011 13:51
Схоже, мер "поліз у пляшку". Тепер йому варто чекати заслуженого алаверди від журналістів! Невже він, наївний, вважає, що його комунальні агітки змусять черкащан полюбити нові шкуродерні тарифи?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Fagot 30.01.2011 10:38
*** Через бюпрократичні перепони мало кому вдасться оформити субсидію. Якщо у тебе машина до 10 років - навіть "Таврія" - субсидії не бачити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100