реклама
Sucurity Police

реклама

ku20 Про перебудову у міськвиконкомі (у прямому і переносному значенні) та про те, як це вплине на громадян  - у другій частині інтерв’ю з керуючим справами виконавчого комітету Черкаської міськради Миколою Кудрявцевим.

Нагадаємо, що перша частина інтерв’ю більше стосувалася скорочення чиновників.

Микола Кудрявцев оголошує війну традиційному чиновницькому документообігу

Микола Кудрявцев оголошує війну традиційному чиновницькому документообігу

– Складовою реорганізації в міськвиконкомі є документообіг. Можливо, усе це перекладання паперів переходитиме у електронний формат?

– Якщо просто взяти нинішній документообіг і перекласти в електронну форму, то це буде щось схоже на те, якби селянин орав трактором, але впрягав туди і коня. Тобто ми будемо робити абсолютно ті самі функції, але папірець йтиме просто в електронному виглядів. Кількість не зменшиться. А мета ж у тому, щоб реорганізувати функції взагалі, прибрати зайві. Мені здається, що це важче, ніж організувати систему управління районами.

– Декілька слів стосовно впровадження пропускної системи у міській раді.

– Це пов’язано зі змінами в організації прийому громадян. Тобто мова ні в якому разі не йде про обмеження доступу громадян до чиновників. Справа в тому, що система повинна контролювати і самих працівників виконавчого комітету, забезпечувати облік робочого часу. Інше питання – усі чули про прикрі випадки, які були підставою для звинувачення чиновників у корупції. Ніщо інше не може завдати більшої шкоди іміджу державної установи. Такі випадки можуть мати місце, зокрема, і тому, що нині будь-яка людина може прийти до будь-кого в міськвиконкомі з будь-якою метою. А чиновник на робочому місці повинен приймати документи виключно у тих межах, у яких він виконує свої функції. Не можна перетворювати службовий кабінет на приймальню для своїх якихось особистих зустрічей. Треба потік громадян, що приходять до чиновників, впорядкувати. У свою чергу, стосовно чиновників, то має бути зафіксований час, коли громадянин приніс йому документ, повинно десь зазначатися, коли громадянину слід прийти за відповіддю. Усе це пов’язано зі стандартизацією послуг. Як діятиме пропускна система? Перший період вона діятиме в тестовому режимі. Ми визначимо хто повинен, а хто ні спілкуватися з громадянами. Навіщо, наприклад, діловоду або бухгалтеру приймати відвідувачів? Зараз у нас пропускної системи немає і деякі громадяни ходять по поверхах, відкривають кабінети і розпитують, як їм вирішити те чи інше питання.

Пропускна система поки що випробовується. Але вже розпочато фіксацію перебування на робочих місцях держслужбовців

Пропускна система поки що випробовується. Але вже розпочато фіксацію перебування на робочих місцях держслужбовців


– Як, все-таки, на практиці буде втілена ця пропускна система? Буде у фойє стояти людина і усіх запитувати, куди їм треба?

– Поки що плануємо зробити так, щоб громадянин, прийшовши, показував документ, що засвідчує особу, а йому видаватиметься тимчасова перепустка. Коли відвідувач ітиме назад, то він повинен буде вкинути цю перепустку у спеціальний приймач. Тобто мова не йде про обмеження доступу. Ми так аналізуватимемо те, хто до кого звертається. Бо є посадовці, які приймають таку кількість людей, яку вони не повинні приймати. Не виключено, що коли наступного року перебудуємо будівлю міськвиконкому (зараз замовляємо проект перебудови), то лише перший і другий поверхи будуть зоною для прийому громадян. Врешті-решт пропускна система діятиме таким чином, щоб доступ до поверхів, де не здійснюється прийом громадян, де працюють чиновники над внутрішніми питаннями, був обмежений. У подальшому ми можемо запровадити до таких поверхів наступний доступ: до відвідувачів викликатиметься з того чи іншого поверху особа, яка забиратиме громадянина під свою відповідальність.

В ході останньої сесії міськради депутати підтримали більшість перспективних пропозицій мерії

В ході останньої сесії міськради депутати підтримали більшість перспективних пропозицій мерії


– Я чув розмови і про встановлення електронного табло у фойє для більшої поінформованості громадян.

– Так, там мають бути встановлені два монітори, що транслюватимуть інформацію. Бо багато людей ходять по поверхах позбавлені інформації. Те, що у нас в коридорі на першому поверсі на стендах розміщені аркуші з інформацією, не допомагає. Слід зробити інформаційну зону, де будуть нормальні великі стенди, де буде розміщений графік прийому громадян, де можна буде взяти роздаткові матеріали. Концепція інформаційного наповнення розробляється.

– Що включатиме в себе проект перебудови міського Будинку рад?

У цьому році ми закладаємо кошти на проект перебудови будівлі, оскільки вона абсолютно не відповідає своєму призначенню Тут дуже маленькі площі першого поверху і холу. Це створює незручності для прийому громадян. Наступні поверхи також побудовані нераціонально. Перший-другий поверхи треба перебудовувати, зносити перестінки, ущільнювати, щоб розмістити там більшу кількість працівників. Крім того, ви бачите, що робиться з зовнішнім виглядом будівлі. Он у мене на полиці лежить «артефакт» – камінець, що відколовся від фундаменту і впав під вікна (камінець величиною з кулак – Ред.). Я на нього дивлюся і згадую, що нам потрібен ремонт фасаду. Також використовував його як аргумент на обговоренні програми розвитку міста - адже таке може і на голову комусь впасти. Щодо ремонту. У нас нині купа проблем з дахом. Він плаский, а тому непрактичний: на сонці тріскається, потім протікає. Тож плануємо зробити надбудову типу мансарди. Плануємо зробити нормальну сесійну залу, щоб депутати не засідали в обласному Будинку рад, залу для прес-конференцій, для семінарів. Технічне оснащення якоїсь кімнати нічого не вирішить, тут потрібна саме перебудова. А щодо зовнішнього вигляду будівлі, то робитимемо ремонт і утеплення фасаду. На всі роботи закладаємо 150 тисяч гривень. До речі, стосовно зовнішнього вигляду будівлі. Хочемо зробити таку вежу, що виходитиме на бульвар Шевченка. Перемістимо, можливо, туди сходову клітину, зробимо рекреації з оглядовими майданчиками. Бо нинішня ж будівля – типова для свого часу. Її перебудова навіть зовнішній вигляд центру міста змінить.

Простір "букви W" буде забудовано

Простір "букви W" буде забудовано


– Буде така собі ратуша?

– Це ж і мається на увазі. От ви були у Львові? Львівська будівля міськради має ратушу. Звичайно, ми таку вежу не будуватимемо. Але наша будівля матиме цілком інший вигляд після ремонту. Між іншим, забудуємо і той простір, ту букву «W», що виходить на бульвар. Від того непотрібного простору тягне холодом аж до п’ятого поверху. Уточню: усі ці плани лише на рівні проекту.

Микола Кудрявцев опікується і поточними реформами в мерії, і майбутніми...

Микола Кудрявцев опікується і поточними реформами в мерії, і майбутніми...

– Коли у ЗМІ виходила публікація про найдивніші укази чиновників, то одним з таких була заборона їсти за робочим столом. Одразу з’явилися коментарі під заміткою типу «А де ж їсти, якщо немає столової?». Далі коментатори завели іншу розмову, мовляв, про те, що влада збирається витрачати гроші на чайники, на якісь принтери. І досить багато коштів…

– Стосовно того, що не можна їсти в кабінетах, то я не працював тут тоді, коли була ця вказівка. Але одна справа з’їсти на робочому місці печиво, а інша – коли людина починає гріти борщ. Якщо людина після цього буде вести прийом, то як не крути, а їжею пахнутиме. До речі, коли тут в міськраді була столова, то аромат їжі заповнював усю цю «прекрасну» будівлю. Можна ж якось організовано забезпечувати харчування чиновників. Не обов’язково для цього утримувати цілий блок для приготування їжі.

– А як же закупівля чайників?

– Ви знаєте, найближчі кільканадцять років цього точно не буде. От у мене стоїть чайник, то його купував, мабуть, Микола Шкарабура чи хтось з попередніх заступників. Але я впевнений, що на цей чайник програма соціально-економічного розвитку не поширювалася. Тож це нісенітниця. А от стосовно оргтехніки, то плани є. Техніка необхідна для роботи! Це об’єктивна потреба. От коли юрист п’ять хвилин відкриває інформаційний ресурс «Ліга-Закон» на комп’ютері, то покращувати такий стан справ необхідно. І ту не до жирування. Треба купити більш функціональні пристрої, потужні принтери. Ми на 30 маленьких принтерів витрачаємо набагато більше коштів на їх ремонт, заправку, ніж ми б витратили на два дорогих, але нормальних апарати.

– Знаю, до котрої години ви працювали під час виборів. А до котрої години ви працюєте зараз?

– Знаєте, багато часу забирає спілкування. Якщо нарада закінчується чітким планом дій і призначається відповідальний, то це продуктивна нарада. Але інколи доводиться витрачати дуже багато часу на те, щоб пояснити людям свою думку. Це може тривати досить довго. А вже під кінець, коли всі «мертві», починається продуктивний період. Тож додому часто йду близько восьмої вечора.

Міська влада хоче до невпізнанності змінити і споруду виконкому , і площу коло неї

Міська влада хоче до невпізнанності змінити і споруду виконкому , і площу коло неї

Від «Прочерку». Ми спілкувалися з паном Миколою до нещодавньої сесії міськради, тож актуальними були питання і про пірнач для мера, як атрибут влади, і про вручення на 16-річчя юним черкасцям подарунків у вигляді прапора міста та держави. Микола Сергійович підтримував усі ці пропозиції до програми соціально-економічного розвитку міста.

– Сенс подарунків був у тому, щоб молодь відчувала певну причетність до того, що відбувається у місті, державі, щоб пишалася не лише кількістю розважальних центрів у місті чи роботою на гарному заводі. Вручення прапорів при досягнення громадянами повноліття відбувається у країнах Європи. Це потужний патріотичний захід: людина починає відчувати себе частиною громади. До речі, я спілкувався зі школярами, багато казали, що це було б «круто»… – зазначав тоді у розмові Микола Кудрявцев.

Були у нього свої аргументи і стосовно придбання для мера пірнача тощо. Мовляв, символи влади є у багатьох інших мерів міст, а не лише у президента. Однак більшість депутатів міськради відкинули ці пропозиції.

Але молодий соратник мера вірить, що з часом вдасться знайти підтримку і цих ініціатив...

реклама

Коментарі  

 
+8 #21 Микола Кудрявцев 28.02.2011 21:10
Проще было бы сказать, что "дороги-не в моей компетенции", но отвечу так: разница в нуждах на дороги и на здание исполкома, по важности-конечно, в пользу дорог, тут никто спорить не будет. Только на дороги нужно средств на пару порядков больше...Думаю, неправильно оставить разваливающееся здание в центре города только потому, что дороги в еще более плохом состоянии. Для нормального, не "однодневного" ремонта магистралей как воздух нужен займ. Многие города кардинально улучшили дорожную инфраструктуру путем выпуска облигаций.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #20 Санитар 24.02.2011 13:13
Ратуша...это очень хорошо но ГДЕ ДОРОГИ???? Город уже сплошная яма, хуже чем в районном центре задрипинска. Сделайте для людей нормальные дороги по городу а потом уже за кабинеты и ратуши думайте 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #19 Сірко 19.02.2011 13:19
А це є доказом того що міська влада далека від народу і вона його боїться і тому такі засоби охорони. І це все діється з нашої легкої руки. На виборах свої голосо знову відали за Сережку Варяга, те й маємо. Я просто дивуюсь хіба в нас в Черкасах свого доморощеного не має мера
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #18 Микола Кудрявцев 15.02.2011 15:47
Це кошти на ремонт фасаду в!д руйнування,ст!л ьки ж на проект перебудови
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #17 Сеня Рудик 14.02.2011 21:41
ДИВНО, ЯК МОЖНА ТКУ ПЕРЕБУДОВУ зробити за 150000грн... Це кошторис ремонту середньої квартири.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #16 ОБЗТ 09.02.2011 17:12
Даринко,
Ви бачили скриньку біля Приймальні громадян? от там є роздруковані папірці, там і заповніть свою скаргу - всі скарги пропозиції, розглядаються щомісячно!!! І не треба виправляти помилки- ми не у школі.
Напишіть прізвище особи, яка за 15 хв не хотіла приймати заяву.
У Приймальні громадян немає перерви на обід
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 док 09.02.2011 16:53
Я ніяким боком до чиновників не належу. Але, що в Соснівському виконкомі добре поставлена робота, то є беззаперечний факт! Багато моїх друзів оформляли допомоги та субсидії і всі в захваті. Чого не скажеш про міськвиконком. Зборице некомпетентних бюрократів, по іншому і не скажеш!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #14 Даринка 09.02.2011 16:08
[quote name="ОБЗТ"]Пропозиція! ЛІКВІДУВАТИ МІСЬКУ РАДУ - ПОВНОВАЖЕННЯ РОЗДАТИ РАЙОННИМ РАДАМ - вони все одно ближче до народу!
А в Соснівській раді вже і система якості відпрацьована- і приймальня громадян є затишна, просторна велика, з великими вікнами і кондиціонерами! і гарненько людей приймають біля віконичок! /quote]
О, такі класні коментарі! Сидить собі чиновник із Сосн-ої райради й строчить, який непотріб міськвиконком.
А якби Ви, пане/пані ОБЗТ, постояли в чергах до кабінетів чиновників Сосн-го райвиконкому, то Ви були б не таким/-ою піднесеним/-ою... То, значить, почекайте, то в них обід (за 15 хвилин ДО офіційної обідньої перерви), то вони сильно зайняті... Подруга, у якої народилася дитина, ходила оформляти документи для виплати декретної допомоги. Попросила відксерити якусь цидулку, потрібну їм же, - так що ви: "У НАС ОБІД! Я ВСЕ РОЗУМІЮ, АЛЕ В НАС ОБІД"... Так що не треба, ОБЗТ, ля-ля, як вони (ви), "гарненько людей приймають біля віконИ(правильн о Е!)чок".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #13 ОБЗТ 09.02.2011 15:18
Анотації проектів та програм переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2004 року
№ 00222-ЧЧ "Електронне управління містом як потенціал інформаційної відкритості влади та активності місцевої громади"
Назва проекту: „Електронне управління містом як потенціал інформаційної відкритості влади та активності місцевої громади."

Назва організації – проектанта: виконавчий комітет Черкаської міської ради.
За рахунок фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні - 988,029 тис. грн.;

http://www.municipal.gov.ua/883
І ДЕ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #12 ОБЗТ 09.02.2011 14:50
Не панацея? цікаво тоді, чого її впроваджують? і навіщо уряд тоді постанови пише? чи державні службовці повиння виконувати закони, чи дискутувати щодо них?
Постанова Кабінету Міністрів України вiд 11.05.2006 №614 "Про затвердження Програми запровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади"

А ви прийдіть у Приймальню громадян Соснівської районної ради і побачите як приймають громадян в реальності , а не на словах.
І зрівняйте з Черкаською міською радою.

до речі, про електронний документообіг. Черкаська міська рада виграла була Всеукраїнський конкурс щодо інформатизації, тіки невідомо де гроші ділися, давно було, та загуло...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100