реклама

реклама

Умовний округ №198 з центром у місті Тальне (у 2002 році до округу входили Жашківський, Звенигородський, Катеринопільський, Маньківський і Тальнівський райони) дехто з експертів вже називає «округом Терещука». Мовляв, він настільки активно розпочав підготовку до виборів, що відірвався далеко вперед від конкурентів, які тільки з’являються. Та не все так просто…
 
За інформацією журналістів з районних ЗМІ, рекламними матеріалами місцеві редакції зараз «штурмують» три громадські діячі: Сергій Терещук, Василь Фурман та Валентин Нечипоренко. З цього вже можна зробити певні висновки про наміри цих персон. Важче буде відповісти на інше запитання, яке буде головним для виборця: від кого майбутнім кандидатам йти на парламентські вибори – від влади чи опозиції?

Нардеп від Черкащини Сергій Терещук є представником Народної партії. Свого часу в коментарі «Прочерку» він прогнозував шалену конкуренцію на виборах до парламенту

Нардеп від Черкащини Сергій Терещук є представником Народної партії. Свого часу в коментарі «Прочерку» він прогнозував шалену конкуренцію на виборах до парламенту


– Народний депутат Сергій Терещук – представник Народної Партії, але не Партії регіонів, що дозволяє йому лавірувати. Він начебто при владі, але в той же час збоку, – говорить у розмові з журналістом «Прочерку» керівник Черкаської обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик. – Василь Фурман народився в Катеринопільському районі і є ректором Київського інституту банківської справи. За ним немає ніякої політичної сили. Валентин Нечипоренко (директор Жашківського кінного заводу та кінно-спортивної школи) представник влади, який начебто отримав підтримку на обласному рівні. Відповідним чином він себе і позиціонує.

У минулому Валентин Нечипоренко був депутатом Київської обласної ради. Нині він започаткував у районі громадську ініціативу «Ми можемо жити краще». А ще, за даними «України кримінальної», колись він був пов'язаний з організованим злочинним групуванням «Добряки», що спеціалізується на контрабанді. Як ми вже писали, з цим угрупуванням «Україна кримінальна» пов’язує і Віктора Тимошенка, можливого кандидата до Верховної Ради по округу з центром у Смілі.

Торік Президент України Віктор Янукович відвідував Жашківський кінноспортивний комплекс. За словами експертів, саме на господаря комплексу Валентина Нечипоренка (на фото – зліва) робитиме ставку влада на майбутніх виборах

Торік Президент України Віктор Янукович відвідував Жашківський кінноспортивний комплекс. За словами експертів, саме на господаря комплексу Валентина Нечипоренка (на фото – зліва) робитиме ставку влада на майбутніх виборах


У 2002 році до округу №198 входили Жашківський, Звенигородський, Катеринопільський, Маньківський та Тальнівський райони. Саме на території цих районів і діє Фонд народного депутата України Сергія Терещука, який торік реалізував кілька благодійних програм, серед яких культурна програма «Театральні вечори». Програма передбачала організацію вистав Черкаського обласного музично-драматичного театру імені Т.Шевченка в районних центрах та селах. Витрачено орієнтовно 120 тис. грн. За це Фонд Терещука відзначили на національному конкурсі «Благодійник року – 2011». Між іншим, в уродженця Тальнівщини Сергія Терещука у цьому окрузі є і свій сільськогосподарський бізнес.

Фурман переймається успішністю своїх земляків. У передчутті виборів?

Фурман переймається успішністю своїх земляків. У передчутті виборів?

Щодо Василя Фурмана, то він є головою громадської організації «Наш Дім – Шевченків Край». Фурман - безпартійний.

– Фурман їздить з лекціями для школярів на тему успішності. Допомагає школам, садочкам, започатковує премії, роздає гранти. Але він не позиціонує себе як кандидат, – зауважує Максим Михлик.

Сам Василь Фурман ухиляється від прямої відповіді на запитання, чи балотуватиметься він на виборах.

– Я займаюся громадською діяльністю. Один з законів успіху каже про те, що успіхом треба ділитися. Чи балотуватимусь? Переді мною це питання не стоїть. Бо зараз треба вчити земляків, як ставати успішними, – говорить Василь Фурман.

Сінгаєвський каже, що нічого не боїться, але чи братиме участь у виборах на окрузі – мовчить. Боїться наврочити?

Сінгаєвський каже, що нічого не боїться, але чи братиме участь у виборах на окрузі – мовчить. Боїться наврочити?

– Щодо Валентина Нечипоренка, то хоч він і розвернув вже свою діяльність, проте його ж ніхто не знає! – говорить голова Черкаської обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко. – Так, він роздає привітання, поставив в церкву котел, купиш машину швидкої допомоги, возить дітей на театралізовані вистави в Жашківський кінно-спортивний клуб. Проте є й інша сторона. При виїзді в клуб дітей зустрічають прапори Партії регіонів та школярі інших шкіл, зігнані сюди. Але ж час піонерських лінійок вже пройшов!

Цікаво, що сам Анатолій Бондаренко не може впевнено назвати кандидата по округу від опозиції.

– Можу я піти, може депутат обласної ради Олександ Сінгаєвський (голова спостережної ради акціонерного товариства «Банк Велес»). Будемо визначатися, у кого по якому окрузі більший рейтинг, – зазначив Анатолій Бондаренко, запевнивши, що в будь-якому разі на старті виборчої кампанії в їхнього кандидата буде перше місце, мовляв, народ підтримуватиме опозиційного лідера.

Олександр Сінгаєвський, який, як і Нечипоренко, був свого часу депутатом Київської обласної ради, в коментарі «Прочерку» зазначив, що остаточно ще не вирішив, чи балотуватиметься. Проте він запевнив, що округ йому не чужий, він має до нього відношення як бізнесмен.

– Але не хотів би розповідати детальніше. Я ніколи нічого не боюся, проте зарано ще говорити про участь у виборах, – сказав пан Олександр.

Інтригою для округу називають експерти можливу участь у виборах лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

– Він місцевий, адже народився на Звенигородщині. У Тальному в нього дуже сильні позиції. Там його партія перемогла на виборах до міськради, а кандидат від «Громадянської позиції» вчергове став міським головою. Гриценко з’являється періодично на Черкащині, – говорить Максим Михлик. – Але останнім часом ходить інформація про можливе об’єднання «Громадянської позиції» з партією УДАР. Відповідно це посилить позиції партії Гриценка в Києві, де Віталія Кличка поважають і люблять. Тож Гриценко може заручитися підтримкою Кличка і балотуватися в Києві. І це більш вірогідно. Бо він політик столичного, або міського, але не сільського округу. Якщо ж він програє вибори на Черкащині, то це для нього буде крахом його політичної кар’єри.

Однак за словами координатора ВГО «Громадянська позиція» на Черкащині Сергія Савіська, Гриценко один з вірогідних кандидатів по округу на Черкащині. Мовляв, у 2010 році на виборах Президента України в нашій області Гриценко мав хороші показники.

Разом з тим, деякі партійці Гриценка в Черкасах вважають, що їхній лідер навряд чи балотуватиметься по мажоритарні в нашій області, а швидше за все таки в Києві.

Черевко не думає про участь в політичному житті

Черевко не думає про участь в політичному житті

З-поміж інших можливих кандидатів у депутати експерти називають нинішнього нардепа від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрія Кармазіна, начальника Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Володимира Брожика, екс-губернатора Черкащини Олександра Черевка.

– Кармазін – це той же варіант, що у Гриценка, але ще гірше. Він не має черкаської основи, але й київської підтримки немає, щоб балотуватися там. Тож він може спробувати свої сили таки на Черкащині, – прогнозує Максим Михлик. – Щодо Черевка, то  я б не сказав, що його позиції сильні. Так, в окрузі є його село Водяники, але в нього клеймо колишнього представника влади. Пам’ятаєте як він зі скрипом виграв вибори до обласної ради?

Сам Олександр Черевко, мабуть, добре це пам’ятає.

– Я не думаю про участь в політичному житті. Я живу у Києві, займаюся на професійній ниві, – сказав в коментарі «Прочерку» екс-губернатор.

Нагадаємо, раніше Олександр Черевко повідомляв «Прочерку», що працює в Університеті банківської справи Національного банку України.

Не планує брати участь у майбутніх виборах і голова Асоціації фермерів Черкащини Сергій Стецюк.

– Балотування? Я думав над цим, але враховуючи всі обставини, не планую. Планую зосередитися на аграрному виробництві. Справа в тому, що я розчарувався в політиці. Не бачу сьогодні політичних сил, які б сформувалися знизу. Усі продають створені в центрі бренди. А одинаком бути важко, не вистачить сил. Недешева це справа – представляти інтереси народу, – зауважив Сергій Стецюк.

До речі, у 2002 році Сергій Стецюк брав участь у виборах до парламенту. Будучи безпартійним, він був висунутий «Нашою Україною». Тоді серед 14 кандидатів Стецюк зайняв 5 місце.

– Несподіваного кандидата може висунути «Громадянська позиція». Крім того, до округу проявляє інтерес підприємець Ігор Челомбітко, який у 2002 році виграв вибори на цьому окрузі. А ще приглядається до округу директор компанії «Сіріус», ініціатор будівництва гірськолижного комплексу у Водяниках Микола Щербина, – каже керівник аналітичного відділу громадянської мережі «Опора» в Черкаській області Сергій Варич.

Можливий учасник виборчих перегонів Микола Щербина вже відомий на окрузі своїм заводом з глибокої заморозки фруктів та ягід і гірськолижним комплексом

Можливий учасник виборчих перегонів Микола Щербина вже відомий на окрузі своїм заводом з глибокої заморозки фруктів та ягід і гірськолижним комплексом


Не приховує своїх намірів балотуватися по округу Сергій Терещук.

– Так, відчуваю в собі сили. Адже без сил нема чого йти на вибори. Серйозними конкурентами вважатиму всіх, хто буде зареєстрованим ЦВК. Бо за кожним може стояти якась політична сила, рейтинг якої може екстраполюватися на кандидата. Щодо питання формування штабу, то відповім так: я його формував протягом багатьох років напруженої роботи в окрузі, – каже Сергій Терещук.

– Це більш сільський округ. І Маньківка і Катеринопіль селища міського типу. А сільські жителі більш дисципліновано ходять на вибори – явка становить на рівні 80%, у той час як у міських жителів 60%, – аналізує Максим Михлик. – Цей округ можна умовно назвати округом Терещука. Він серйозно ставиться до будь-якої роботи, за яку береться: до політики, до бізнесу. Відповідно робота його на окрузі розпочалася давно і серйозна основа вже закладена. У райцентрах відкриті громадські приймальні Сергія Терещука, нардеп випускає газету, проводяться різні заходи.

За словами ж Сергія Варича, згаданий округ може бути цікавий тим, що на ньому може тривати боротьба як між представниками влади (Терещук і Нечипоренко), так і між владою та опозицією.

«Опозиція у нас здала позиції, а гроші завжди будуть лідирувати», – кажуть «Прочерку» місцеві джерела, пов’язані з районною владою.

реклама

Коментарі  

 
0 #22 Vesna 01.08.2012 12:44
Цитую Індикатор брехні:
У Нечипоренка немає шансів .До речі це стосується всієї команди регіоналів.Їх час спливає, і це в деякій мірі дає надію, що нарешті щось зміниться.Принаймні дуже хочеться в це вірити.Дуже!!!


Люди вірять в справедливість, вірять опозиції та, на жаль, не розуміють своєї сили, реальної можливості змінити ситуацію. Ті, хто залякував нас при радянській владі, продовжують це робити і зараз...зомбування продовжується. Хочете хліба - ось вам Вітіна тисяча, видовищ - новий формат телебачення, де вам розкажуть як насправді чудово живеться в Україні, яка страшна опозиція та її лідери. Головне - не треба думати, за вас уже подумали модні ПР-технологи.

НАРОД, не будьте стадом! БОРІМОСЯ - ПОБОРЕМО!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #21 sergo 01.02.2012 20:07
краi нi пуганих птахiв...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #20 конелюб 31.01.2012 19:16
Цитую фелікс:
Продажного Терещука потрібно гнати в шию !
Він - ганьба черкащині!!!

Ага! А Нечипоренко - окраса :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #19 стас 31.01.2012 16:38
Цитую Індикатор брехні:
У Нечипоренка немає шансів .До речі це стосується всієї команди регіоналів.Їх час спливає, і це в деякій мірі дає надію, що нарешті щось зміниться.Принаймні дуже хочеться в це вірити.Дуже!!!
Дуже скромний чолов*яга-індикатор...!А якщо дуже!!!хочеться -можна й не донести-от вона буде ображатись)))!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #18 стас 31.01.2012 16:36
Дуже сподобалась вистава з І.Савченком!От жлобізм!!! Купив інвалідам на 1/10 місячної зарплати іграшку і про це в одній кишеньковій черкаській газеті відвів 2 сторінки(з 4-х).А оскільки цю газету ніхто не передплачує ,то він розсилає її поштою всім,кому не ліньки-від голови РДА до сільських рад і бібліотек!Верши на жадібності!А 5 років не знав ,де вже та Сміла і рідний район.Ще один ,що користується Смілянською землею (з БЮТ) і бігбордами все завішав.Сьогодні.А 5 років поспіль?Оце,як після танців у сільському клубі:-та підемо,Марусю-ой ,боюся-та я женюся-а на ранок-яка Маруся?не чіпляйся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #17 Коропчик 31.01.2012 15:05
Анатолій Гриценко - це "Громадянська Позиція", а не УСДП, Одарич - дока, розвів усіх, як баранів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #16 фелікс 31.01.2012 11:21
Серед усіх українських політиків у Анатолія Гриценка залишилось хоч трохи совісті! ... а, щодо віддав дільниці, повний брєд, дільниці формувалися через УСДП, яку сьогодні очолила Королевська, а в жовтні 2010 року очолював Корнійчук - зять Василя Онопенка, а на Черкащині з обласної організації "пішли" голову - Валентину Коваленко, а обласним очільником став Андрій Дзюба - соратник Одарича! А, взагалі черкасці самі проголосували за Одарича, а сьогодні деякі псевдополітики скрежуть зубами! Потрібний креатив, тоді й прийдуть перемоги!
Дякую, коропчику, що і ти підтвердив, що Гриценко свої квоти по виборчих комісіях віддав Одоричу.
Адже Дзюба = Одарич...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #15 сеня 31.01.2012 09:31
Вибори вибори кандидати п.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #14 Анатолій 29.01.2012 16:55
невже наші люди за нього проголосують?
невже... я не вірю в це, бо знаю особисто як вони
купують голоси у Києві.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #13 Коропчик 28.01.2012 20:14
На словах Гриценко молодець.
А чому на ділі всі виборчі дільниці під час президентських виборів в Черкасах віддав Бродському-Одаричу, через які Одарич ввів всіх своїх людей в комісії і фальшував вибори?
А чому від виборів до виборів наш земляк Гриценко спокійно спостерігає як Тулуб з Одармчем розкрадають Черкаси і черкащину?
Чому слова розходяться із справами?
ЧОМУ? ЧОМУ? ЧОМУ?

Серед усіх українських політиків у Анатолія Гриценка залишилось хоч трохи совісті! ... а, щодо віддав дільниці, повний брєд, дільниці формувалися через УСДП, яку сьогодні очолила Королевська, а в жовтні 2010 року очолював Корнійчук - зять Василя Онопенка, а на Черкащині з обласної організації "пішли" голову - Валентину Коваленко, а обласним очільником став Андрій Дзюба - соратник Одарича! А, взагалі черкасці самі проголосували за Одарича, а сьогодні деякі псевдополітики скрежуть зубами! Потрібний креатив, тоді й прийдуть перемоги!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100