Із 400 видавництв, які представили свої книги на 19-му Форумі видавців, черкаських – лише одне.

Фото: прес-служба Форуму / LUFA / Viktor Gurniak

Фото: прес-служба Форуму / LUFA / Viktor Gurniak


Черкаське християнське видавництво «Колоквіум» бере участь у львівській виставці вже вчетверте. У зв’язку з вузькою спеціалізацією видавництва, клієнтів їм знайти непросто.

– Ми – не те видавництво, з якого варто брати маркетингові показники, адже орієнтуємося тільки на викладачів та студентів спеціалізованих вишів. У нас лише академічна християнська література, тому ми не надто популярні і в Черкасах, і по всій Україні, – відповів у коментарі «Прочерку» керівник відділу реалізації Віталій Доброштан.


Популярність читачів викликає інша книга черкаського автора, хоча й надрукована вона не в нашому місті. У першому ряду київського видавництва «Генеза» лежить книга «Основи теорії літератури». Її автор – професор кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ ім. Богдана Хмельницького Василь Пахаренко. Представники видавництва кажуть: книга має гарний попит.


Черкаські видавці бідкаються, на участь у львівському форумі не вистачає фінансів, адже місце на виставці коштує недешево. Як повідомляють джерела «Прочерку», за стенд треба платити тисячу гривень на день.

– Окрім фінансового питання, я не їжджу через зайнятість. Маючи власну друкарню, не можу відірватися від виробництва, – зазначила черкаський видавець Юлія Чабаненко.

Видавець згадує: раніше усі книжки черкаських видавців єднали на одному стенді, який формувала обласна державна адміністрація під грифом «Книги Черкащини». Проте через кілька років така ідея «загнулась».

Черкащан, на відміну від черкаських книжок, на форумі значно більше. Серед них журналісти, студенти, викладачі та всі, кому небайдужа книга. Для декого поїздка на виставку вже стала гарною щорічною традицією. Серед таких – студентка Алла Плахтій. Дівчина приїхала на виставку вже вдруге.

– Цілий день присвятила форуму, щоб усе роздивитися і обійти. Сподобалося велике розмаїття книжкової продукції, так би мовити «на усі смаки», багато новинок, автограф-сесій. Але найбільше вразило розмаїття християнської літератури,оформлення подарункових видань, – розповіла Алла.

Особливо дівчині сподобалась Біблія, «яка була загорнута у футляр, з закладками та дуже якісним папером». Ціна видання – 300 гривень.

На форумі можна було зустріти багато відомих людей. Хтось роздавав автографи, хтось співав, хтось виступав...

Фото: Коля Карнаушенко / Fotoshkola Chik

Фото: Коля Карнаушенко / Fotoshkola Chik

 

Фото: прес-служба Форуму / LUFA / Viktor Gurniak

Фото: прес-служба Форуму / LUFA / Viktor Gurniak

 

Фото: Petro Zadorozhnyy / LUFA

Фото: Petro Zadorozhnyy / LUFA


Ще одна студентка Людмила Стягайло приїхала на форум зі своїм другом.

– Форум сподобався, але в приміщенні було дуже душно і знаходитись там довго неможливо – мізки плавились. На вулиці було зручніше, дощ не заважав, оскільки сновигали в дощовиках, – поділилася враженнями Людмила.

Найбільше студентку вразили книжки «Видавництва Старого Лева» та «Піраміди»

– Викликав посмішку чоловік у масці, який презентував книгу від Іуди (чи щось таке). Біля нього збиралось багато охочих пофоткатись, – зазначила Людмила Стягайло.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100